Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η τελευταία πρόκληση σε μία ονειρεμένη χρονιά για τον Σγουρόπουλο το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων

Worchester Sgouros_backhand

Worchester Sgouros_backhandΣτη Ρίβα ντελ Γκάρντα της Ιταλίας είναι ήδη σε εξέλιξη το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων και από αύριο μπαίνει στο κλίμα της σπουδαίας διοργάνωσης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Ο σημερινός πρωταθλητής Ευρώπης του απλού νέων θα έχει τη χαρά και την τιμή να μετάσχει για δεύτερη διαδοχική χρονιά στα ατομικά αγωνίσματα του θεσμού και φυσικά φιλοδοξεί να δείξει την τεράστια ποιότητά του και ανάμεσα στους καλύτερους παγκοσμίως αθλητές της κατηγορίας του. Είναι το νούμερο 11 του απλού, θα βρεθεί κατευθείαν στον 1ο γύρο (όπως θα γίνει με τα φαβορί 1-16) και θα κοιτάξει να προχωρήσει όσο γίνεται περισσότερο. Παράλληλα, μαζί με τη Ρωσίδα Μαρία Ταϊλάκοβα είναι νούμερο 10 στα φαβορί του διπλού μικτού και θα επιδιώξει κι εκεί το υψηλό πλασάρισμα. Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα είναι το τελευταίο μεγάλο ραντεβού για τον Σγουρόπουλο σε μια ονειρεμένη χρονιά. Αναχωρεί αύριο το μεσημέρι για τη Ρώμη με τον ομοσπονδιακό προπονητή Κώστα Βατσακλή, από εκεί θα πάνε με νέα πτήση στη Βερόνα και μετά θα μεταβούν οδικώς στο τουριστικό θέρετρο της Ρίβα ντελ Γκάρντα.

Ο 17χρονος άσος ολοκλήρωσε την προετοιμασία του σε ελληνικό έδαφος σήμερα το πρωί. Θ’ αρχίσει την Τετάρτη τα παιχνίδια του από το διπλό μικτό, ενώ στο απλό, όπου αποφεύγει τα προκριματικά γκρουπ, πρόκειται ν’ αγωνιστεί την Παρασκευή. Είναι στα φαβορί με βάση την παγκόσμια κατάταξη Under 18 του Νοεμβρίου (θυμίζουμε ότι από τον συγκεκριμένο πίνακα εξασφάλισε και τη συμμετοχή του στους αγώνες) και αρχικά δικαιούται να στοχεύει σε κάτι παραπάνω από τις θέσεις 17-32, στις οποίες πλασαρίστηκε πέρσι. Αντίπαλο θα μάθει μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης και την κλήρωση του ταμπλό. Ο Κώστας Βατσακλής υπογραμμίζει ότι ο αθλητής του είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να κάνει καλή πορεία και στα δύο αγωνίσματα.  

Sgouros odigies_apo_Vatsa«Ένα Παγκόσμιο πρωτάθλημα κατ’ αρχήν, είναι πάντα μεγάλο κίνητρο. Θα παίξουν ρόλο η κλήρωση, η προσαρμογή και το πώς θα εμφανιστεί εκείνες τις ημέρες, πάντως βλέπω στις προπονήσεις τον Γιάννη σε πολύ καλή κατάσταση. Από το καλοκαίρι είναι πρωταθλητής Ευρώπης, επομένως σε κάθε μεγάλη διοργάνωση θέλουμε πρώτιστα να κάνουμε αξιόλογες εμφανίσεις και να είμαστε πάντα αξιοπρεπείς», τόνισε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Προσωπικά θα ήθελα 8άδα στο απλό, όπως και καλή πορεία στο μικτό. Θα συναντήσει καλούς αθλητές απ’ όλες τις ηπείρους, αλλά εμφανίζει δυναμική στο διεθνές στερέωμα και θα είναι πολύ καλό αν τη συνεχίσει και κλείσει ιδανικά αυτή την πολύ πετυχημένη χρονιά. Με την Ταϊλάκοβα παίζει πρώτη φορά και δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο καλά θα συνεργαστούν. Η Ρωσίδα όμως, είναι πολύ αξιόλογη αθλήτρια και γι’ αυτό κλείσαμε δίδυμο μαζί της και για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Ελπίδων. Θα κυνηγήσουμε το καλύτερο και μακάρι να πάμε πιο ψηλά από τη θέση 10, που είναι αξιολογημένοι στα seeding».

Η διοργάνωση προχωρά με το ομαδικό και από μεθαύριο αρχίζουν τα ατομικά αγωνίσματα. Στο απλό νέων θα πάρουν μέρος 94 αθλητές και στο απλό νεανίδων 96 (παρεμπιπτόντως η Ταϊλάκοβα εκεί είναι νούμερο 12). Ο τρόπος διεξαγωγής περιλαμβάνει γκρουπ στην πρώτη φάση. Θα περάσουν οι δύο πρώτοι από το κάθε ένα και μαζί με τα 16 φαβορί θα συγκροτήσουν ταμπλό των «64». Όλα τα παιχνίδια θα κρίνονται υπέρ του αθλητή, που φτάνει πρώτος στα 4 νικηφόρα σετ. Στο διπλό μικτό τα ζευγάρια είναι 85. Θα παίξουν από την αρχή με το νοκ άουτ σύστημα. Μέχρι και τον γύρο των «16» τα ματς θα κρίνονται υπέρ «του καλύτερου των 5 σετ», αλλά στα προημιτελικά, τα ημιτελικά και τους τελικούς θα εφαρμοστεί το σύστημα «του καλύτερου των 7 σετ».

 

* Δύο φωτογραφίες του Σγουρόπουλου από το αρχείο της E.T.T.U.. Η πρώτη από το Γουόρτσεστερ και το Τοπ 10 των νέων και η δεύτερη από το Γκιμαράες και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα όπου δέχεται οδηγίες από τον Κώστα Βατσακλή

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ