Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Διαφήμιση του αθλήματος με 206 αθλητές στο 12ο όπεν της Σίνδου

Sindos 2017_neanides_aponomi

Sindos 2017_neanides_aponomiΔιήμερο γεμάτο δράση ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη με περισσότερα από 200 παιδιά ν’ αγωνίζονται σε εξαιρετικές συνθήκες και να Sindos 2017_megalo_planoβγάζουν την καλύτερη εικόνα για την επιτραπέζια αντισφαίριση. Το 12ο αναπτυξιακό πρωτάθλημα της Σίνδου με την επωνυμία «Ιωάννης Κόκκινος» πέτυχε γι’ άλλη μια φορά οργανωτικά κι ενθουσίασε αθλητές, προπονητές και συνοδούς. Ήταν το 4ο στη φετινή σειρά της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., έγινε στο δημοτικό κλειστό γυμναστήριο της κωμόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης και συγκέντρωσε 206 αθλητές απ’ όλη την Ελλάδα. Το διοργάνωσε η Τοπική Επιτροπή Bόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον τοπικό Π.Α.Σ. Εχέδωρο και τον δήμο Δέλτα. Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησαν ο Γεράσιμος Πετρής στους νέους, η Αγγελίνα Δεβελέκου στις νεάνιδες, ο Ηλίας Σταματόπουλος στους παίδες, η Δήμητρα Πετσίβα στις κορασίδες, ο Σωτήρης Μούσιας στους παμπαίδες, η Λεμονιά Γκαϊντατζή στις παγκορασίδες, ο Παντελής-Χρυσοβαλάντης Σαμπάλης στους μίνι παμπαίδες και η Βασιλική Μπουλά στις μίνι παγκορασίδες.

Sindos 2017_pampaides_2Στο ετήσιο όπεν συμμετείχαν αθλητές κι αθλήτριες από 18 περιοχές όλης της χώρας, απλά υπήρξαν 8 απουσίες της τελευταίας στιγμής: Με 4 παίδες, 2 μίνι παμπαίδες, 1 παμπαίδα και 1 κορασίδα. Συνεπώς, ανά κατηγορία αγωνίστηκαν 26 νέοι, 10 νεάνιδες, 63 παίδες, 21 κορασίδες, 50 παμπαίδες, 20 παγκορασίδες, 6 μίνι παμπαίδες και 10 μίνι παγκορασίδες. Προέρχονταν από σωματεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς, της Δράμας, της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων, της Φλώρινας, της Κομοτηνής, της Ξάνθης, της Καβάλας, της Λάρισας, των Χανίων, των Σερρών, της Βέροιας, της Έδεσσας, της Ορεστιάδας, της Χίου και της Κοζάνης.

Στους νέους ο Γεράσιμος Πετρής πανηγύρισε τη δεύτερη σερί πρωτιά μετά την Ελευσίνα. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Αλκιβιάδη Σταματούρο (13-11, 11-8, 4-11, 11-8). Ο Σταματούρος απέκλεισε στα ημιτελικά το 1ο φαβορί της κατηγορίας, τον Γιάννη Δαμιανή.

Στις νεάνιδες κυριάρχησε το νούμερο 1 φαβορί, η Αγγελίνα Δεβελέκου. Ήταν το πρώτο της χρυσό φέτος. Στον τελικό έκαμψε με 3-1 σετ τη Μαριάνα Γενεράλη (11-3, 8-11, 11-7, 11-9).

Sindos 2017_pampaidesΑμφίρροπος ήταν ο τελικός των παίδων. Ο Ηλίας Σταματόπουλος από το νούμερο 4 κατέβαλλε με 3-2 σετ τον Ιάκωβο Αϊβατίδη (Νο 1) και σήκωσε το πρώτο του τρόπαιο στην κατηγορία (11-7, 2-11, 5-11, 11-9, 11-6). Στα 5 σετ έληξε ο «μικρός» τελικός όπου ο Σωκράτης Γιαννούτσος επικράτησε του Αλέξανδρου Μαδέση.

Στις κορασίδες δημιούργησε την έκπληξη η Δήμητρα Πετσίβα. Η αθλήτρια από τη Βέροια, που ήταν νούμερο 6 στα seeding, νίκησε με 3-1 σετ στον τελικό το 1ο φαβορί, την Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (11-6, 6-11, 11-5, 11-8). Επιπλέον, στην 8άδα είχε αποκλείσει με 3-2 σετ το 2ο φαβορί, τη Δέσποινα Μυτακίδου.

Δύο παιδιά από την Περιφέρεια, ο Σωτήρης Μούσιας και ο Κώστας Μηλικούδης συναντήθηκαν στον τελικό των παμπαίδων. Ο Μούσιας πήρε τη νίκη με 3-0 σετ (11-9, 11-9, 11-4). Στα προημιτελικά ο Μηλικούδης είχε νικήσει το 1ο φαβορί, τον Γιάννη Πιστόλα με 3-1 σετ.

Sindos aponomi_pagorasidonΕντυπωσιακή ήταν στις παγκορασίδες η Καβαλιώτισσα Λεμονιά Γκαϊντατζή (Νο 2). Στον τελικό κατέβαλλε με 3-0 σετ το νούμερο 1 του αγωνίσματος (και νικήτρια στα δύο πρώτα τουρνουά της σεζόν) Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη με 3-0 σετ (11-6, 11-9, 11-4).

Στους μίνι παμπαίδες πήγαν στον τελικό τα δύο πρώτα φαβορί, ο Χρυσοβαλάντης Σαμπάλης και ο Μάριος Καλαϊτζής αντίστοιχα. Ο Σαμπάλης αναδείχτηκε νικητής με 3-0 σετ (11-6, 11-6, 11-6).

Στις μίνι παγκορασίδες τέλος, επικράτησε η αθλήτρια από τη Χίο Βασιλική Μπουλά. Στον τελικό επιβλήθηκε της Χριστίνας Τζενίδη με 3-0 σετ (11-7, 11-6, 11-6).

Η οργανωτική επιτροπή εξασφάλισε διάφορες παροχές για τους συμμετέχοντες. Κάθε αθλητής πήρε τσαντούλα με νερό, χυμό, τσάι, πίτσα, μπανάνα και σνακ, ενώ σε σημείο του γυμναστηρίου υπήρχε σταντ από την PIZZA FUN.

Το Σάββατο παρακολούθησαν τους αγώνες ο αντιδήμαρχος δήμου Δέλτα  και υπεύθυνος αθλητισμού Δημήτρης Σκουλαριώτης και οι δημοτικοί σύμβουλοι δήμου Δέλτα Σπύρος Σταματάκης και Διονύσης Λιακόπουλος. Την Κυριακή βρέθηκαν στο γυμναστήριο ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σίνδου Δημήτρης Γκαμάνης και η γενική γραμματέας του Π.Α.Σ. Εχέδωρος Βασιλική Κουρτίδου. Από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ήταν παρόντες το διήμερο ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς, ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Τάκης Τζόβολος και η Τασούλα Κοκκίνου. Η ειδική γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και γραμματέας της Τοπικής Επιτροπής είναι αδερφή του παλιού αθλητή του ΜΠΣ Σίνδου, Γιάννη, στη μνήμη του οποίου αφιερώνεται κάθε χρόνο το όπεν.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε αγώνισμα:

ΝΕΟΙ:

1. Γεράσιμος Πετρής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

2. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Κωνσταντίνος Καραμαντζιάνης (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)

4. Γιάννης Δαμιανής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. Αγγελίνα Δεβελέκου (Αθηνά Μαγκουφάνας)

2. Μαριάνα Γενεράλη (Γ.Σ. Άρης Βούλας)

3. Ευαγγελία Τρωαδίτη (Γ.Ο.Π. Παλάσκας)

4. Ιωάννα Γιουρετζίδου (Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Ηλίας Σταματόπουλος (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

2. Ιάκωβος Αϊβατίδης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

3. Σωκράτης Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά) 

4. Αλέξανδρος Μαδέσης (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Δήμητρα Πετσίβα (Αθηνά Νέου Φαλήρου)

2. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Ο.Α. Χανίων)

4. Άννα Παπαγεωργίου (Αθηνά Μαγκουφάνας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Σωτήρης Μούσιας (Σάρισες Φλώρινας)

2. Κωνσταντίνος Μηλικούδης (Φιλία Ορεστιάδας)

3. Ηρακλής Κερασίδης (Ρουφ 80)

4. Ανδρέας Καρυπίδης (Αίας Ευόσμου)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Λεμονιά Γκαϊντατζή (Α.Σ.Ε.Α Καβάλας)

2. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Στυλιανή Τζαρίδου (Αίας Ευόσμου)

4. Αικατερίνη Κοτζαμιχάλη (Ο.Α. Χανίων)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Παντελής-Χρυσοβαλάντης Σαμπάλης (Σάρισες Φλώρινας)

2. Μάριος Καλαϊτζής (Α.Σ. Σερρών Πλάτων)

3. Σπυρίδων Χρήστου (Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

4. Νίκος Κυριακάκης (Π.Α.Σ. Εχέδωρος)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Βασιλική Μπουλά (Μ.Ε.Σ. Νενήτων Βοκαριά)

2. Χριστίνα Τζενίδη (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

3. Γεωργία Σπανού (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

4. Δέσποινα Γκέσσα (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

Το φετινό τουρνουά στήριξαν με χορηγία 23 εταιρείες και ήταν οι ακόλουθες:

ΔΕΛΤΑ TROFIMA AE

Σ. Μεντεκίδης Α.Ε – ΔΙΟΣ Φυσικό Μεταλλικό Νερό

TUVUNU AE

ΧΡΥΣΟ – ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΓΕΥΣΕΩΝ

ΌΠΩΣ ΠΑΛΙΑ – ΛΑΔΟΚΟΛΛΑ  Ψητοπωλείο

ΤΟ ΤΕΚΕΛΙ Ψητοπωλείο

ΑΡΓΥΡΑΚΗΣ Οβελιστήριο Ταβέρνα

ΑΦΟΙ ΤΑΜΠΑΚΑΚΗ Οβελιστήριο 

PIZZA FUN

ΜΟΥΜΤΖΗΣ – ΑΡΤΟΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ

ΠΤΗΝΟΠΩΛΕΙΟ Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ Πετράκη Ειρήνη & Υιός

ΟΠΩΡΟΛΑΧΑΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΣΟΛΑΤΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

S/M ΜΠΑΛΙΤΑΣ

Αφοι Ν. ΠΙΤΤΑ – ΚΕΝΤΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

VODAFON – ΜΠΟΖΙΝΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ 

HOTEL ΠΕΡΙΝΘΟΣ

ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΝΤΟΚΟΥΤΣΗ

Χ”ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΥΗ  – ΚΕΝΤΡΟ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΚΟΥΛΑΡΙΩΤΗΣ ΔΗΜ. – ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΕΙΣ -ΧΡΩΜΑ

ΗΕΜΙΝGWΑΥ BISTROT

ΠΑΣΧΑΛΗΣ Δ.ΤΣΕΤΗΣ ΕΛΑΣΤΙΚΑ – ΖΑΝΤΕΣ

OHONOS SNACK

BACK OFFICE Βιβλιοπωλείο – Εκτυπώσεις

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ