Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Εκτός ταμπλό ο Γκιώνης στο απλό του σουηδικού World Tour

Sweden 2017_Gionis

Sweden 2017_GionisΔεν πέτυχε τον στόχο της πρόκρισης στον 1ο γύρο του απλού ανδρών ο Παναγιώτης Γκιώνης στη Στοκχόλμη. Μετά την χτεσινή πρωτιά στον όμιλο έπρεπε να δώσει σήμερα κι ένα νοκ άουτ προκριματικό ματς. Κάμφθηκε όμως, με 4-1 σετ από τον ικανότατο Κορεάτη Κιμ Ντονγκχιούν κι έμεινε έξω από το κυρίως ταμπλό του τελευταίου World Tour της χρονιάς. Συνεχίζει το βράδυ την παρουσία του στο διπλό ανδρών και στοχεύει επίσης στην πρόκριση στο κυρίως ταμπλό. Θυμίζουμε ότι ολοκλήρωσαν τα παιχνίδια τους στο ίδιο όπεν οι νεαροί Έλληνες Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Κωνσταντίνος Αγγελάκης μαζεύοντας πολύτιμες εμπειρίες. Στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Αυτή την εβδομάδα εξάλλου, έρχεται νέα εξόρμηση επίλεκτων νεαρών σε διεθνείς αγώνες με το καθιερωμένο τουρνουά της Κύπρου. Η αποστολή αναχωρεί αύριο.

Ο Γκιώνης (νούμερο 32 στην παγκόσμια κατάταξη του Νοεμβρίου) πήρε το 1ο σετ απέναντι στον Κιμ Ντονγκχιούν, αλλά ήταν φανερό ότι είχε ν’ αντιμετωπίσει έναν αθλητή, που ξέρει καλά την άμυνα. Ο πρωταθλητής μας δέχτηκε την ισοφάριση οριακά και στη συνέχεια αποδείχτηκε κρίσιμο το 3ο σετ. Έσωσε κι έχασε σετ μπολ και τελικά λύγισε στην παράταση. Κλειστό ήταν και το 4ο σετ. Ο Ασιάτης επικράτησε πάλι στις λεπτομέρειες και μετά ο Γκιώνης είχε και το ψυχολογικό μειονέκτημα και δεν μπόρεσε να παλέψει για την ανατροπή (11-8, 9-11, 16-18, 8-11, 5-11). Ο Κιμ θα επανέλθει τον επόμενο μήνα στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης, πάντως στην τελευταία του εμφάνιση ήταν στο νούμερο 80. Το πρωί, στον 1ο προκριματικό γύρο είχε νικήσει τον Λιάο Τσεν Τινγκ από την Ταϊπέι με 4-0 σετ.

ΜΕ ΕΝΝΕΑ ΑΘΛΗΤΕΣ  ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ 

Το τουρνουά με προσκλήσεις της Κύπρου εξάλλου, θα είναι η επόμενη διεθνής διοργάνωση των επίλεκτων νεαρών. Θα γίνει στη Λευκωσία το τριήμερο από την Παρασκευή έως την Κυριακή, θ’ αφορά στις μικρές κατηγορίες και η ελληνική επιτραπέζια θα εκπροσωπηθεί από 5 αθλήτριες και 4 αθλητές. Για τη Μεγαλόνησο αναχωρούν αύριο οι Ιωάννα Γερασιμάτου (αθλήτρια του Α.Ο. Ταταύλα), Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.), Αικατερίνη Φραγκάκη (Α.Ο. Ελληνικού), Χρυσή Φωτιάδου (Ο.Ε.Α. Φλώρινας), Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη (Ο.Α. Χανίων), Ιάκωβος Αϊβατίδης (Α.Ο. Δ.Α.Ο. Ταύρου), Παναγιώτης Αδριανός (Γ.Α.Ο. Πειραιά), Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Ο. Δ.Α.Ο Ταύρου) και Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά). Τα παιδιά θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες των ομοσπονδιακών προπονητών Κωνσταντίνου Κωστόπουλου και Σωτήρη Ζήκου, ενώ αρχηγός αποστολής θα είναι και φέτος ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και έφορος των εθνικών μας ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης. Το πρόγραμμα θ’ αρχίσει μεθαύριο με το ομαδικό.

* Ετοιμάζονται για τις επόμενες ευρωπαϊκές τους περιπέτειες οι ξένες ομάδες τριών αθλητών της εθνικής μας ομάδας. Στο ξεκίνημα του 2ου γύρου στα γκρουπ του Τσάμπιονς Λιγκ η Οστράβα του Παναγιώτη Γκιώνη θα υποδεχτεί την ερχόμενη Τετάρτη τη γερμανική Οχσενχάουζεν. Στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup) η γαλλική Ιστρ του Κώστα Παπαγεωργίου αρχίζει την προσπάθειά της από την 3η φάση και θ’ αντιμετωπίσει την Μπόργκες Βαλ από την Ισπανία. Η ολλανδική Ταβέρζο του Καλλίνικου Κρεάνγκα, που είχε προκριθεί στην ίδια φάση με πρωτιά από όμιλο του 2ου γύρου, κληρώθηκε με την Ντραμτσάπελ από τη Γλασκώβη. Τα παιχνίδια είναι διπλά. Στους πρώτους αγώνες η Ιστρ παίζει εντός έδρας στις 24 του μήνα και η Ταβέρζο στη Σκωτία στις 25 του μήνα. Για τις ρεβάνς δεν ορίστηκαν ακόμα ημερομηνίες.

 

* Ο Γκιώνης σε προσπάθειά του στη Στοκχόλμη από το photo gallery της I.T.T.F.

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ