Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο γερμανικό World Tour ο Αγγελάκης, στο Junior & Cadet όπεν της Ουγγαρίας 7 νεαροί διεθνείς

Stamou Dim_spin

Stamou Dim_spinΟι αλλεπάλληλες συμμετοχές Ελλήνων αθλητών σε διεθνή τουρνουά συνεχίζονται. Αυτή την εβδομάδα μάλιστα, η επιτραπέζια Gerasimatou forehand_spinαντισφαίριση της χώρας θα έχει παράλληλη παρουσία και σε επαμειβόμενο τουρνουά ανδρών-γυναικών της διεθνούς ομοσπονδίας και σε όπεν νέων και παίδων του World Junior Circuit. Ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης μετέχει από αύριο στο ισχυρό World Tour της Γερμανίας, το οποίο θα διεξαχθεί μέχρι τις 12 Νοεμβρίου στο Μαγδεμβούργο. Οι έφηβοι Ιάσονας Κορδούτης (αθλητής του Γ.Σ. Άρης Βούλας), Κώστας Στάμου, Δημήτρης Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς), Φώτης Αρβανίτης (Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων), οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η νεάνιδα Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Ταταύλα) θα πάρουν μέρος στο Junior & Cadet όπεν της Ουγγαρίας, που θα γίνει στο Σομπάτελι από τις 8 έως τις 12 του μήνα. Στο event των νεαρών ηλικιών θα κοουτσάρουν τα παιδιά ο ομοσπονδιακός προπονητής Κωνσταντίνος Κωστόπουλος και ο προπονητής του Α.Ο. Ελληνικού Γιάννης Κορδούτης.

Το Μαγδεμβούργο κατ’ αρχάς, φιλοξενεί φέτος το παραδοσιακά δυνατό World Tour, που είναι στην κορυφαία βαθμίδα της I.T.T.F., δηλαδή των Platinum. Είναι χαρακτηριστικό ότι αγωνίζονται 168 άνδρες και 116 γυναίκες και μετέχουν περισσότερες από 40 χώρες όλου του κόσμου, μαζί βέβαια με τις κορυφαίες δυνάμεις. Επιπλέον, δεν υπάρχει ευχέρεια για μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε όλα τα αγωνίσματα. Ο Αγγελάκης δεν θα λάβει μέρος στο διπλό και στους αγώνες για αθλητές έως 21 ετών, αλλά μόνο στο απλό ανδρών. Θα δοκιμάσει το υψηλό επίπεδο και θα τεστάρει ξανά την αγωνιστική του κατάσταση λίγες ημέρες μετά τις αξιόλογες εμφανίσεις στο βελγικό WorldTour, όπου είχε προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του Under 21.  

Στα προκριματικά του απλού ανδρών σχηματίστηκαν 46 γκρουπ των 3ων αθλητών. Ο Αγγελάκης κληρώθηκε στο 45ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τον Αυστριακό πρώην πρωταθλητή Ευρώπης σε διπλό και ομαδικό Ντάνιελ Χάμπεσον (επικεφαλής) και τον Γάλλο Στεφάν Ουές, που την προπερασμένη περίοδο είχε αγωνιστεί στον Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Αύριο στις 17:30 ώρα Ελλάδας (16:30 τοπική) συναντά τον πρώην πρωταθλητή Γαλλίας και την Τετάρτη στις 14:00 τον Χάμπεσον. Η πρόκριση στο κυρίως ταμπλό αποτελεί αφάνταστα δύσκολη υπόθεση. Άλλωστε, πέρα από τα γκρουπ υπάρχουν και δύο νοκ άουτ γύροι συνολικά δηλαδή είναι τρία τα προκριματικά στάδια! Συνεπώς ο στόχος του 20χρονου πρωταθλητή, που ως γνωστόν ζει και προπονείται στη Γερμανία, είναι να εμφανιστεί όσο γίνεται πιο ανταγωνιστικός και να παλέψει για το καλύτερο.   

Το όπεν νέων της Ουγγαρίας ακολουθεί στη σειρά του W.J.C. αυτό της Σλοβακίας, όπου η Παπαδημητρίου και η Γραμματοπούλου κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο στο ομαδικό κορασίδων. Οι έξι από τους νεαρούς διεθνείς και οι δύο προπονητές αναχωρούν αύριο για το Σομπάτελι, ενώ η Γραμματοπούλου θα ταξιδέψει την Πέμπτη επειδή θα μετάσχει μόνο στα αγωνίσματα των κορασίδων. Το δυνατό τουρνουά, που εντάσσεται στα Premium Events της διεθνούς ομοσπονδίας, αρχίζει την Τετάρτη με τα ατομικά αγωνίσματα της εφηβικής κατηγορίας.

 

* Στην αριστερή φωτό ο Δημήτρης Στάμου και στη δεξιά η Ιωάννα Γερασιμάτου, που θα πάρουν μέρος στο όπεν της Ουγγαρίας (φωτογραφίες Βασίλης Καραουλάνης).

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ