Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το 6ο αναπτυξιακό όπεν της Ελευσίνας υποδέχεται 210 αθλητές απ’ όλη τη χώρα

Elefsina open_2017_afisa

Elefsina open_2017_afisaΉταν το διήμερο 8 και 9 Σεπτεμβρίου του 2012 όταν ο Γυμναστικός Αθλητικός Σύλλογος Ελευσίνας διοργάνωνε το 1ο πανελλήνιας εμβέλειας αναπτυξιακό τουρνουά του. Παρότι σωματείο με παράδοση δεκαετιών στην επιτραπέζια αντισφαίριση, με δικές του εξαιρετικές εγκαταστάσεις και με παραγωγή αθλητών από τα φυτώρια, ίσως να μη φανταζόταν τη μεγάλη ανάπτυξη της προσπάθειάς του. Πέντε χρόνια μετά βλέπει το όπεν όχι απλά να έχει καθιερωθεί με την ετήσια παρουσία του, αλλά να αναγνωρίζεται απ’ όλο τον κόσμο του αθλήματος. Αυτό θα επιβεβαιωθεί και το Σαββατοκύριακο με το 6ο διαδοχικό όπεν, που διεξάγεται στο κλειστό γυμναστήριο της Παλαιάς Ελαιουργικής. Το 2012 το εναρκτήριο τουρνουά μικρών ηλικιών του Γ.Α.Σ.Ε. αφορούσε 6 κατηγορίες και είχε 129 συμμετοχές από 6 περιοχές της χώρας. Το φετινό, που περιλαμβάνει επίσης τις εφηβικές, παιδικές και παμπαιδικές κατηγορίες, ετοιμάζεται να υποδεχτεί 210 αγόρια και κορίτσια από 12 πόλεις. Το όπεν διοργανώνει ο Γ.Α.Σ. Ελευσίνας σε συνεργασία με την Ε.Φ.Ο.Επ.Α., τον δήμο Ελευσίνας και το Ν.Π.Δ.Δ. (Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου) Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Προσχολικής Αγωγής του δήμου Ελευσίνας. Σκοπό έχει να τιμήσει γι’ άλλη μια φορά με καλές συνθήκες και οργάνωση τα ταλεντάκια του αθλήματος.  

Στη φετινή σειρά των αναπτυξιακών της ομοσπονδίας αυτό το τουρνουά είναι το 3ο μετά από εκείνα που προηγήθηκαν στον Πειραιά και την Κοζάνη. Οι 210 τελικές δηλώσεις συμμετοχής χωρίζονται σε 30 νέους, 16 νεάνιδες, 49 παίδες, 32 κορασίδες, 49 παμπαίδες και 34 παγκορασίδες. Πέρα φυσικά από την Αττική θα έχουν αθλητές σωματεία από την Πάτρα, τα Ιωάννινα, τη Χίο, την Καλαμάτα, την Κορινθία, την Ηλεία, την Αλεξανδρούπολη, τα Χανιά, τη Θεσσαλονίκη, τη Φλώρινα και την Έδεσσα! Όπως σε κάθε αναπτυξιακό θα δώσουν το «παρών» μεγάλα ονόματα των συγκεκριμένων ηλικιών. Βεβαίως, θα υπάρχουν παράλληλα και απουσίες, όπως του Ελευσίνιου πρώην αθλητή του Γ.Α.Σ.Ε. Γιάννη Σγουρόπουλου, που τις ίδιες ημέρες θα κυνηγά στην Κροατία την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες νέων.  Τα δύο πρώτα φαβορί σε κάθε ηλικιακή κατηγορία είναι οι (επίσης ντόπιοι, παρεμπιπτόντως) αφοί Κωνσταντίνος Στάμου, Δημήτρης Στάμου στους νέους, η Γεωργία Χατζάκη και η Αγγελίνα Δεβελέκου στις νεάνιδες, ο Ιάκωβος Αϊβατίδης και ο Παναγιώτης Αδριανός στους παίδες, η Δέσποινα Μιτακίδου και η Κατερίνα Φραγκάκη στις κορασίδες, ο Γιάννης Πιστόλας και ο Ανδρέας Καρυπίδης στους παμπαίδες, η Νεφέλη Καφάτου και η Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη στις παγκορασίδες.

Ο πολύ μεγάλος αριθμός συμμετοχών οδηγεί αναγκαστικά σε μαραθώνια αγωνιστική δράση. Το πρόγραμμα του Σαββάτου αρχίζει νωρίς-νωρίς και συγκεκριμένα στις 08:40 με τους ομίλους των παίδων. Αναμένεται μάλιστα, να φτάσει τις 13 ώρες, καθώς το τελευταίο ωράριο έχει οριστεί για τις 21:20 με παιχνίδια για την πρώτη 16άδα των παμπαίδων! Την Κυριακή οι αγώνες θα συνεχιστούν επίσης από τις 08:40 με διαβάθμιση και οι τελικοί υπολογίζεται να γίνουν γύρω στις 17:45. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρίσκουν online ενημέρωση για το τουρνουά στο σάιτ των αναπτυξιακών στη διεύθυνση http://www.ttscore.io/event/28.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ