Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο World Tour του Βελγίου από αύριο Αγγελάκης, Φραγκούλης και Δ. Κορδούτης

Fragoulis Metz_1

Fragoulis Metz_1Τρεις επίλεκτοι Έλληνες αθλητές τεστάρουν τις δυνάμεις τους από αύριο σε τουρνουά World Tour της Διεθνούς Ομοσπονδίας ΕπιτραπέζιαςAggelakis amina Αντισφαίρισης. Ο 20χρονος Κωνσταντίνος Αγγελάκης (φωτό δεξιά), ο 25άχρονος Γιώργος Φραγκούλης (φωτό αριστερά) και ο 18χρονος Δημήτρης Κορδούτης, παίρνουν μέρος στο επαμειβόμενο όπεν της βαθμίδας Challenge, που αρχίζει την Τρίτη και θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο στο Ντε Χάαν. Το event συγκεντρώνει 153 αθλητές και 95 αθλήτριες από χώρες και εκτός Ευρώπης. Ο Αγγελάκης και ο Κορδούτης θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν χρήσιμα ατομικά παιχνίδια και στην κατηγορία Under 21, ενώ συγκροτούν δίδυμο στο διπλό ανδρών. Competition manager στο Βέλγιο θα είναι ο Δημοσθένης Μεσσήνης.

Ο Αγγελάκης, ρέκορντμαν με 6 σερί πανελλήνιους τίτλους στο απλό παίδων και το απλό νέων, αγωνίζεται και ζει στη Γερμανία φέτος και μετά από καιρό μετέχει ξανά σε WorldTourτης I.T.T.F.. Η Φρικενχάουζεν είναι η νέα ομάδα του, μετέχει στη 2η εθνική κατηγορία (Μπουντεσλίγκα 2) και να σημειωθεί, επί τη ευκαιρία, ότι στα δύο τελευταία ματς σημείωσε τις πρώτες φετινές νίκες της στο πρωτάθλημα και πήρε πολύτιμη βοήθεια από τον πρωταθλητή μας (μεταξύ άλλων νίκησε τον Μπράιαν Αφαναντόρ από το Πουέρτο Ρίκο, που επίσης θ’ αγωνιστεί στο βελγικό τουρνουά).

Ακόμα μεγαλύτερο διάστημα λείπει από ανάλογες διοργανώσεις ο Φραγκούλης, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας στο διπλό ανδρών και δευτεραθλητής στο απλό, που είναι γνωστό ότι εδώ και μία 5ετία έχει εγκατασταθεί μόνιμα στη Γαλλία. Τα πρώτα χρόνια έκανε προπονήσεις και αγωνιζόταν στη Μπαγιάρ Αρζεντάν. Αυτή τη σεζόν μετακινήθηκε στη Μετς, αλλά συνεχίζει στη 2η εθνική κατηγορία (ProB) και παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής μέσα από πολλά δύσκολα ματς.

Ο Κορδούτης είναι στην τελευταία του χρονιά ως έφηβος και το περασμένο καλοκαίρι αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα συμβάλλοντας στην 8η θέση της εθνικής ομάδας νέων. Φέτος αγωνίζεται στην ελληνική Α1 με τη φανέλα του Α.Ο. Ελληνικού, ενώ παράλληλα παίρνει την εμπειρία από πρωτάθλημα του εξωτερικού. Έχει συμφωνήσει με την Αντίμπ και ενισχύει τη 2η ομάδα της στην 6η κατηγορία της χώρας (τη λεγόμενη Pro-National). Ο σημερινός δευτεραθλητής Ελλάδας του διπλού νέων θα ζήσει πρώτη φορά την εμπειρία ενός World Tour.

Στο απλό ανδρών έγιναν 40 προκριματικά γκρουπ. Ο Αγγελάκης κληρώθηκε στο 32ο και αύριο θα συναντήσει τον Ολλανδό Ράικο Γκέμερς και τον Ινδό (επικεφαλής) Σαρτάκ Γκάντι. Ο αγώνας με τον Γκάντι αρχίζει στις 19.00 ώρα Ελλάδας (18:00 τοπική), γίνεται στο τραπέζι 2 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ (https://tv.ittf.com/).

Ο Φραγκούλης είναι στο 36ο γκρουπ. Θ’ αντιμετωπίσει την Τρίτη τον Σουηδό Σίμον Μπέργκλουντ (επικεφαλής) και τον Ιάπωνα Γιούτα Τανάκα. Η αναμέτρηση με τον Ασιάτη αθλητή έχει ώρα έναρξης 15:15 Ελλάδας, γίνεται στο τραπέζι 1 και θα μεταδοθεί κι αυτός ζωντανά στο διαδίκτυο (μεταδόσεις και για τα δύο τραπέζια στο https://tv.ittf.com/). Είναι ευκαιρία για τους Έλληνες φίλους τους αθλήματος να δουν μετά από χρόνια σε ποια κατάσταση βρίσκεται αυτός ο εξαιρετικός αθλητής.

Ο Κορδούτης κληρώθηκε στο 22ο γκρουπ. Αντίπαλοί του θα είναι αύριο ο Βέλγος Τίμπο Ντάρσις και ο Τούρκος Ιμπραχίμ Γκουντούζ (επικεφαλής). Τα προκριματικά γκρουπ γίνονται σε δύο μέρες, απλά οι αθλητές μας αρχίζουν και τελειώνουν αύριο τα παιχνίδια τους γιατί όλοι ήταν στην 3η σειρά των seeding. Πρόκριση στην επόμενη φάση χαρίζει μόνο η πρωτιά, συνεπώς έχουν πολύ δύσκολο έργο και τα τρία παιδιά, πάντως θα δώσουν δυνατά και πολύ χρήσιμα ματς.

Αύριο αρχίζουν και οι αγώνες για αθλητές έως 21 ετών. Ο Αγγελάκης βρίσκεται στο 14ο γκρουπ. Θα διεκδικήσει την πρόκριση κόντρα στον Γάλλο Νταμιέν Λόρκα (επικεφαλής) και τον Γερμανό Νιλς Χομέιερ. Ο Κορδούτης κληρώθηκε στο 7ο γκρουπ και θα κοντραριστεί με τον Ρώσο Λεβ Κάτσμαν (επικεφαλής) και τον Μάρκο Μετζούγκορατς από τον Καναδά.

Το διπλό ανδρών έχει νοκ άουτ σύστημα από τα προκριματικά. Για τον γύρο των «64» οι Αγγελάκης/Κορδούτης αναμετρώνται την Τετάρτη με τους Οράντο Σιφουέντες/Νίκολας Γκαλβάνο από την Αργεντινή.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ