Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με 120 συμμετοχές έγινε το 6ο Ταταύλα Ping Pong Open

Tatavla ping_pong_open_anexartitoi

Tatavla ping_pong_open_anexartitoiΟ Αθλητικός Όμιλος Ταταύλα συνέχισε την παράδοση με το ετήσιο τουρνουά βετεράνων και ανεξαρτήτων και οι φίλοι του αθλήματοςTatavla ping_pong_open_veteran ανταποκρίθηκαν και φέτος στο κάλεσμα για ν’ απολαύσουν πολλά και δυνατά παιχνίδια. Το αξιολογημένο Ταταύλα Ping Pong Open 2017 έγινε την περασμένη Κυριακή στην ενιαία αίθουσα προπόνησης των Α.Ο. Ταταύλα και Α.Σ. Πέρα Αθηνών στο Βυζαντινό Αθλητικό Κέντρο και συγκέντρωσε 120 συμμετοχές. Ήταν το 6ο στη σειρά και το ιστορικό σωματείο το οργάνωσε με επιτυχία σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Όμιλο Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) και υπό την αιγίδα της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η δράση «απλώθηκε» σε 18 τραπέζια και περιλάμβανε συνολικά 367 ατομικούς αγώνες, καθώς έγινε και διαβάθμιση.

Αναφέρουμε τώρα και τα αγωνιστικά πεπραγμένα παίρνοντας τα στοιχεία από την ιστοσελίδα του Π.Ο.Φ.Επ.Α. (pofepa.gr). Στους βετεράνους σχηματίστηκαν δύο ηλικιακές κατηγορίες. Σε αυτή των 40-49 ετών επικράτησε ο παλιός αθλητής του Φοίνικα Πειραιά Δημήτρης Μαντάς. Στον τελικό κατέβαλλεμε 3-0 σετ τονΚώσταΣταμνίδη. Το χάλκινο μετάλλιο πήραν ο Γιάννης Τερψίδης και η Μαρία Καλογιάννη.

Στην κατηγορία των 50+ έδωσαν συναρπαστικό τελικό δύο αθλητές, που συνεχίζουν και βγάζουν …αμείωτες δυνάμεις. Ο Πέτρος Ξαρχάκος βγήκε νικητής από την αναμέτρηση με τον παλιό πρωταθλητή Ελλάδας του απλού ανδρών Αλέξανδρο Δέση με 3-2 σετ και κατέκτησε το τρόπαιο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο συγκεκριμένο τουρνουά. Στην 3η θέση αρκέστηκαν οΜανώληςΔεβετζής (που λίγο έλειψε να κάνει την έκπληξη με τον Δέση ώσπου κάμφθηκε με 3-2) καιο Κώστας Δημητρακόπουλος.
Tatavla Ping_pong_open_womanΣτις γυναίκες βετεράνους έγινε η κλασική ενιαία κατηγορία και διεξήχθη με το σύστημα «μία προςόλες». Πρώτευσε η Λίλιαν Λουκά και την ακολούθησαν η Ρένα Φυλακούρη και η Μαρία Λιακοπούλου. Η τελευταία αποτελεί νέα εμφάνιση στον χώρο των βετεράνων. Προέρχεται από τη Λέσβο και είχε πανελλήνιες διακρίσεις στις μικρές ηλικίες.
Στους ανεξάρτητους σχηματίστηκαν τέσσερις κατηγορίες. Σε αυτή των 18-39 ετών αναδείχτηκε νικητής ο διεθνής αθλητής με αναπηρίες ΓιώργοςTatavla open_anexartitoi_mikroi Μουχθής. Στον αμφίρροπο τελικό ξεπέρασε τον Παύλο Ρογκότη με 3-2 σετ και ανατροπή από 4-9 στο 5οσετ. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι Παναγιώτης Πολυχρονόπουλος και ο Τριαντάφυλλος Ξυλούρης.

Στην κατηγορία 40-49 ο Πολωνός Αλεξάντερ Κρουζίνσκι επιβεβαίωσε την ανωτερότητά του κι έφτασε άνετα στο χρυσό μετάλλιο. Στον τελικό νίκησε με 3-0 σετ τον Γιώργο Καλογερόπουλο. Στην 3η θέση βρέθηκαν ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης και ο Γιώργος Κουρρής, που στα ημιτελικά είχε ηττηθεί στα πέντε σετ από τον Καλογερόπουλο.

Στην κατηγορία 50-59 οι ημιτελικοί και ο τελικός κρίθηκαν οριακά στο 3-2. Την 1η θέση κατέλαβε ο Γρηγόρης Μαρδικιάν, τη 2η ο Μανώλης Καπίρης και την 3η οι Λουκάς Γιαλούρης και Πέτρος Κωνσταντίνου. Στους αμφίρροπους ημιτελικούς επικράτησαν στα πέντε σετ ο Μαρδικιάν του Γιαλούρη και ο Καπίρης του Κωνσταντίνου.

Τέλος, στη μεγάλη κατηγορία των ανεξάρτητων, αυτής των 60+ ετών, πήρε το κύπελλο ο Βαγγέλης Λυκουρίνος. Στον τελικό έκαμψε τον Βασίλη Σταματιάδη με 3-1 σετ. Ο Γιώργος Σιγάλας και ο Ανδρέας Δελακούρας φόρεσαν στο στήθος τους το χάλκινο μετάλλιο.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ