Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο Μανώλης Κολυμπάδης επανεξελέγη πανηγυρικά γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

Kolimpadis grafeio

Kolimpadis grafeioΤο έργο, που είχε αρχίσει τον περασμένο Φεβρουάριο από την άκρως τιμητική θέση του γενικού γραμματέα στην Ελληνική Ολυμπιακή Dioikitiko Simvoulio_EOEΕπιτροπή, μπορεί να το συνεχίσει απρόσκοπτα από το βράδυ της Παρασκευής ο πρόεδρος της Ελληνικής Φίλαθλης Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Μανώλης Κολυμπάδης. Στις νέες εκλογές, που έγιναν χτες στο Μέγαρο της Ε.Ο.Ε., η διοίκηση του Σπύρου Καπράλου δεν είχε αντίπαλο, αλλά το ουσιαστικό είναι ότι συνάντησε ευρεία αποδοχή. Ο τελευταίος επανεξελέγη, με ψήφους 22-0, πρόεδρος της Ε.Ο.Ε. για τρίτη συνεχόμενη τετραετία και με επίσης πολύ μεγάλο ποσοστό ξαναπήρε τη θέση του γενικού γραμματέα ο Μανώλης Κολυμπάδης. Από τους 22 εκπροσώπους αθλητικών ομοσπονδιών τον ψήφισαν οι 21 επιβραβεύοντάς τον για τη μακρά και επιτυχημένη πορεία του στον αθλητισμό (υπήρχε κι ένα λευκό). Η θητεία της διοίκησης είναι μέχρι το 2020. Απουσίασαν 5 ομοσπονδίες. Θυμίζουμε ότι τον Ιούλιο ακυρώθηκε με δικαστική απόφαση η πρώτη εκλογική διαδικασία της Ε.Ο.Ε.. «Η επανεκλογή είναι πανηγυρική κι αυτό το θεωρώ και πάλι μεγάλη τιμή, που πρωτίστως αντανακλά στην επιτραπέζια αντισφαίριση και μετά στο πρόσωπό μου. Αποδεικνύει επίσης, ότι το άθλημα χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον χώρο του αθλητικού κινήματος», δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ε.Ο.Ε..

Αφού εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πλατιά αναγνώριση από τους συναδέλφους του ο επικεφαλής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν παρέλειψε να τονίσει ότι θα συνδυάσει τα καθήκοντά του στο άθλημα και στην Ε.Ο.Ε. αλλά και να σημειώσει ότι οι άνθρωποι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης τού έδωσαν ώθηση για να ξαναβάλει υποψηφιότητα. Επιπλέον, έβγαλε κι αυτός με τη σειρά του ενωτικό πνεύμα ώστε να μείνουν πίσω οι κλυδωνισμοί των τελευταίων μηνών στο ολυμπιακό κίνημα.

«Ψηφίστηκα από τη συντριπτική πλειοψηφία των αθλητικών ομοσπονδιών και αυτή τη φορά η εκλογή είναι πανηγυρική. Το θεωρώ και πάλι μεγάλη τιμή, που πρωτίστως αντανακλά στο άθλημα και μετά στο πρόσωπό μου, ενώ αποδεικνύει ότι το άθλημα χαίρει μεγάλης εκτίμησης στον χώρο του αθλητικού κινήματος. Σε όλους αυτούς τους μήνες, από τον Ιούλιο μέχρι σήμερα, που η Ε.Ο.Ε. δεν είχε διοίκηση, η θετική ενέργεια του κόσμου του αθλήματος με παρότρυνε να θέσω ξανά υποψηφιότητα και να δικαιωθώ πανηγυρικά», ανέφερε ο Μανώλης Κολυμπάδης στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας και συνέχισε: «Τώρα είναι και πάλι ώρα για δουλειά, αρχής γενομένης από την Τρίτη, που έχουμε την αφή της φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μέχρι και την παράδοση της φλόγας στους Κορεάτες διοργανωτές, στις 30 του μήνα στο Παναθηναϊκό Στάδιο, θέλουμε να αποδείξουμε σε όλη την ηγεσία της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, που θα είναι παρούσα στην Αθήνα σε αυτό το διάστημα, ότι το αθλητικό κίνημα είναι ενωμένο και αφήνει πίσω του όλη την εσωστρέφεια των περίπου 9 μηνών που προηγήθηκε. Σε ό,τι με αφορά προσωπικά, όπως έπραξα και στο πεντάμηνο της πρώτης θητείας μου στην Ε.Ο.Ε., θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου, χωρίς βέβαια να παραμελήσω επ’ ουδενί το καθήκον, που έχω απέναντι στον κόσμο του αθλήματος ως πρόεδρος της ομοσπονδίας. Θέλω αν ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους εκπροσώπους των αθλητικών ομοσπονδιών, που με τίμησαν με την ψήφο τους και ιδιαίτερα τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, που από τον Φεβρουάριο μέχρι σήμερα με περιέβαλε με την εμπιστοσύνη του και την αγάπη του».

Ο Μανώλης Κολυμπάδης μεταβαίνει σήμερα στην Αρχαία Ολυμπία και την Κυριακή θα παραλάβει, μαζί με τον Σπύρο Καπράλο, τον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ από την Αεροπορική Βάση της Ανδραβίδας.

Η νέα διοίκηση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής:
Πρόεδρος: Σπύρος Καπράλος
Α’ Αντιπρόεδρος: Στέλιος Αγγελούδης
Β΄ Αντιπρόεδρος: Ξενοφών Αθανασίου
Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κολυμπάδης
Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος
Εκτελεστική Επιτροπή: Αριστοτέλης Αδαμόπουλος, Πολυξένη Αργειτάκη, Γιάννης Καρράς
Πρόεδρος Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας: Ισίδωρος Κούβελος
Πρόεδρος Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος: Μανώλης Κατσιαδάκης
Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Σπύρος Ζαννιάς
Πρόεδρος Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Αθανάσιος Βασιλειάδης

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ