Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Φουλ δράση με δυνατές αναμετρήσεις στην Α1 κατηγορία

Riniotis

RiniotisAlexantrov FiliaΟι αγώνες στην κορυφαία κατηγορία των διασυλλογικών πρωταθλημάτων κλέβουν την παράσταση στην επιτραπέζια αντισφαίριση αυτό το Σαββατοκύριακο. Στην αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας πραγματοποιεί την έναρξή του το πρωτάθλημα της Α1 γυναικών, ενώ συνεχίζεται με την 4η, την 5η και την 6η αγωνιστική το αντίστοιχο πρωτάθλημα των ανδρών. Η δράση αναμένεται με ζωηρό ενδιαφέρον, καθώς ξεχωρίζουν παιχνίδια, που σχετίζονται με τη διεκδίκηση του τίτλου. Στους άνδρες συγκρούονται αύριο το πρωί (11:00) ο Ολυμπιακός και τα Ταταύλα, που δεν έχουν ήττα προς το παρόν σε τρία και σε δύο ματς αντίστοιχα. Στις γυναίκες αναμετρώνται αύριο την ίδια ώρα στην πρεμιέρα ο ΑΛΦΑ Καλλιθέας και ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας, ενώ την Κυριακή στις 10:00 ο πρωταθλητής Ελλάδας Δ.Α.Ο. Ταύρου θ’ αντιμετωπίσει για την 3η αγωνιστική τον δευτεραθλητή Ολυμπιακό. Το πρόγραμμα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. έχει αυτό το διήμερο και αγώνες για διασυλλογικά πρωταθλήματα των τοπικών κατηγοριών.

Στην Α1 ανδρών Ταταύλα και Ολυμπιακός δίνουν συνέχεια στα ντέρμπι έπειτα από τη συναρπαστική αναμέτρηση του Παναθηναϊκού (επίσης προηγείται αήττητος στη βαθμολογία με 6 βαθμούς) με τον Α.Σ. Πέρα Αθηνών. Όπως ο τελευταίος, έχουν και αυτοί ξένους αθλητές στο ρόστερ τους: τον Σουηδό Άρβιντσον ο Ολυμπιακός, τον Πορτογάλο Μέντες και τον Βούλγαρο Αλεξαντρόφ τα Ταταύλα. Σημειωτέον ότι ο Μέντες αγωνίστηκε δύο χρονιές στον Ολυμπιακό και ο Αλεξαντρόφ στη Φιλία Ορεστιάδας. Σημασία έχουν και αγώνες για την αποφυγή των μπαράζ παραμονής, όπως εκείνοι των Χανίων με τον Α.Ο. Ελληνικού και τον Α.Ο. Πεύκης ή και η αναμέτρηση του τελευταίου με τη Φιλία Ορεστιάδας.

Στις γυναίκες ίσως δεν μπορούσε να προκύψει πιο ελκυστικό πρόγραμμα για τις πρώτες αγωνιστικές, αφού θα έχουν από ένα ντέρμπι και οι τέσσερις ομάδες, που φέρονται ως διεκδικήτριες του τίτλου. Στις δύο τελευταίες σεζόν αναδείχτηκε πρωταθλητής ο Δ.Α.Ο. Ταύρου κι άφησε στη 2η θέση τον δευτεραθλητή Ολυμπιακό. Διατηρούν στη σύνθεσή τους Ελληνίδες πρωταθλήτριες, συμφώνησαν και πάλι με ξένες και δίχως αμφιβολία προϊδεάζουν για πολύ ενδιαφέρουσα «μάχη». Οι Ευρωπαίες αθλήτριες, με τις οποίες θα συνεργαστούν οι δύο ομάδες είναι η Ρουμάνα Κλάρα για τον Δ.Α.Ο.Τ., η Σλοβένα Γκάλιτς και η Σουηδέζα Άνι Γιόχανσον για τον Ολυμπιακό.

Αθλήτριες από την Ευρώπη έχουν στο ρόστερ τους και ο νεοφώτιστος ΑΛΦΑ Καλλιθέας με τον Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες, που κοντράρονται το Σάββατο και θέλουν να δείξουν τις φιλοδοξίες τους. Στην πρώτη του χρονιά στην Α1 ο ΑΛΦΑ ενισχύεται με τις Κάροβα, Ζαμφίροβα από τη Βουλγαρία (η πρώτη αγωνίστηκε πέρσι στη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης), ενώ οι Σάρισες, που πήραν την πρόκριση στη 2η φάση του E.T.T.U. Cupμε καθαρά ελληνική σύνθεση, μπορούν να βασιστούν πρώτη φορά και στις Ιστράτε (Ρουμανία) και Τουσλέκοβα (Βουλγαρία).

Στο πρόγραμμα υπάρχουν φυσικά και άλλα σημαντικά ματς για ομάδες, που θέλουν να παλέψουν για καλό πλασάρισμα ή για την αποφυγή της τελευταίας θέσης, που οδηγεί στον υποβιβασμό. Οι ομάδες, που θα τερματίσουν στην 6η και την 7η θέση θα πάνε στα μπαράζ με τον 2ο και τον 3ο της Α2.  

Αναλυτικά το πρόγραμμα του διημέρου στην Α1:

Στους άνδρες:

Το Σάββατο στις 11:00:

Άρης Νικαίας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Α.Ο. Ελληνικού-Ο.Α. Χανίων

Α.Ο. Πεύκης-Φιλία Ορεστιάδας

Α.Ο. Ταταύλα-Ολυμπιακός

Ρεπό ο Παναθηναϊκός Α.Ο.

Το Σάββατο στις 14:00:

Φιλία Ορεστιάδας-Α.Ο. Ταταύλα

Ο.Α. Χανίων-Α.Ο. Πεύκης

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Α.Ο. Ελληνικού

Παναθηναϊκός-Άρης Νικαίας

Ρεπό ο Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Ο. Ελληνικού-Παναθηναϊκός

Α.Ο. Πεύκης-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Α.Ο. Ταταύλα-Ο.Α. Χανίων

Ολυμπιακός-Φιλία Ορεστιάδας

Ρεπό ο Άρης Νικαίας

Στις γυναίκες:

Το Σάββατο στις 11:00:

ΑΛΦΑ Καλλιθέας-Σάρισες Φλώρινας

Α.Ο. Ταταύλα-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Φοίνικας Πειραιά-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Το Σάββατο στις 14:00:

Σάρισες Φλώρινας-Α.Σ. Πέρα Αθηνών

Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης-Δ.Α.Ο. Ταύρου

Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.-Φοίνικας Πειραιά

ΑΛΦΑ Καλλιθέας-Α.Ο. Ταταύλα

Την Κυριακή στις 10:00:

Α.Ο. Ταταύλα-Σάρισες Φλώρινας

Φοίνικας Πειραιά-ΑΛΦΑ Καλλιθέας

Δ.Α.Ο. Ταύρου-Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.

Α.Σ. Πέρα Αθηνών-Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης   

 

* Στις φωτό ο Τάσος Ρηνιώτης του Ολυμπιακού και ο Τεοντόρ Αλεξαντρόφ του Α.Ο. Ταταύλα

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ