Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χάλκινο μετάλλιο η Φωτιάδου στο διπλό κορασίδων του σερβικού όπεν

Fotiadou vathro_Serbian

Fotiadou vathro_SerbianΤην 3η θέση στο διπλό κορασίδων του σερβικού όπεν νέων κατέκτησε σήμερα στο Βελιγράδι η Χρυσή Φωτιάδου. Έφτασε στην επιτυχία με Fotiadou Serbian_me_proponitiσυμπαίκτρια την Ντάνα Μπιογκράντλιτς από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη και συμπλήρωσε την αξιόλογη εμφάνισή της με το πλασάρισμα στις θέσεις 5-8 του απλού κορασίδων. Η 13χρονη αθλήτρια από τον Ο.Ε.Α. Φλώρινας επιβεβαιώνει την πρόοδό της, προσθέτει το μετάλλιο στα χάλκινα, που πήρε μέσα στο 2017 στην Ουγγαρία και την Κροατία (από δύο), αλλά αυτή ήταν η πρώτη παρουσία στο βάθρο σε όπεν του World Junior Circuit της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος. Η Φωτιάδου αγωνίζεται στον Ο.Ε.Α. Φλώρινας κι έφερε νέα στιγμή περηφάνιας για την επιτραπέζια αντισφαίριση της πόλης μόλις μία εβδομάδα μετά την πρόκριση του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες στη 2η φάση του E.T.T.U. Cup γυναικών. Στην τεχνική καθοδήγηση είχε τον Ρουμάνο προπονητή των σωματείων της Φλώρινας Λίβιου Πρεντόακα.

Το τουρνουά του Βελιγραδίου ήταν της βαθμίδας Regular Events και περιλάμβανε το απλό, το διπλό και το ομαδικό σε νέους, νεάνιδες, παίδες και κορασίδες. Συνολικά συγκέντρωσε 135 αθλητές και αθλήτριες από 20 χώρες όλου του κόσμου. Η Φωτιάδου πήρε μέρος στα τρία αγωνίσματα των κορασίδων και μέτρησε δυνάμεις απέναντι σε πολύ αξιόλογες αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας της.

Στο διπλό κορασίδων κατ’ αρχάς, έκαμψαν σήμερα με την Μπιογκράντλιτς, στον γύρο των «16», τις Σέρβες Ανίτα Ντόμπο/Ντόρα Βέντελεκ με 3-2 σετ. Ο αγώνας μάλιστα, κρίθηκε στην παράταση του 5ου σετ (11-6, 6-11, 11-5, 8-11, 14-12). Συνέχισαν με δυνατή ψυχολογία και στην 8άδα απέκλεισαν τις Βουλγάρες Ντάλμα Χασάνοβα/Τσβέτα Ντάκοβα με 3-0 (11-9, 11-8, 11-6). Με δεδομένο ότι δεν γίνονται ματς για τις θέσεις 3-4 αυτή η νίκη οδήγησε στην εξασφάλιση μεταλλίου. Στα ημιτελικά το ζευγάρι με την Ελληνίδα και τη Βόσνια ανέλαβαν πολύ δύσκοη αποστολή κόντρα στο νούμερο 1 φαβορί του αγωνίσματος, τις Σέρβες Ρέκα Μπέζεγκ/Ραντμίλα Τόμινιακ. Εν τέλει έχασαν με 3-1, πάντως πίεσαν τις αντιπάλους τους και υστέρησαν μόνο στο 4ο σετ (8-11, 11-6, 10-12, 2-11).

Fotiadou me_KarakasevicΣτα προκριματικά του απλού, το Σάββατο, η Φωτιάδου ήταν επικεφαλής στο 5ο γκρουπ και προκρίθηκε με τη 2η θέση. Νίκησε τη Ντιμάνα Νικόλοβα από τη Βουλγαρία με 3-2 σετ (11-5, 11-6, 9-11, 10-12, 11-4), έκαμψε και τη Σβετλάνα Σλάντετσεκ από τη Σερβία με 3-1 (11-7, 9-11, 11-3, 11-9) και ηττήθηκε από την Εμίλα Σκούμπα από την Πολωνία με 3-1 (6-11, 5-11, 11-5, 6-11). Στην κορυφή προέκυψε ισοβαθμία με τη Σκούμπα και η Ελληνίδα αθλήτρια πήρε τελικά τη 2η θέση επειδή έχασε στο μεταξύ τους παιχνίδι.

Η κλήρωση των νοκ άουτ την έφερε αντιμέτωπη στον γύρο των «16» με τη Σέρβα Ντόρα Βέντελεκ, που είχε πάρει την 1η θέση στο 6ο γκρουπ. Ο αγώνας έγινε το μεσημέρι της Κυριακής, ήταν αμφίρροπος, ώσπου η Φωτιάδου με πολύ καλή απόδοση, ειδικά στα τελευταία δύο σετ, επικράτησε με 3-2 (11-5, 9-11, 11-13, 11-3, 11-5). Στα προημιτελικά συνάντησε τη Βουλγάρα Καλίνα Χρίστοβα, νικήτρια του 2ου προκριματικού γκρουπ και αποκλείστηκε με 3-0 σετ (7-11, 8-11, 7-11).

Την Παρασκευή έγινε το ομαδικό κορασίδων. Η μικτή Ελλάδας-Βοσνίας/Ερζεγοβίνης αγωνίστηκε στο 3ο προκριματικό γκρουπ και αρκέστηκε στην 3η θέση με 1 νίκη και 2 ήττες. Νίκησε 3-0 τη Βουλγαρία Α κι έχασε 3-2 από την Τσεχία και 3-0 από τη Σερβία Β. Την πρόκριση στο κυρίως ταμπλό έπαιρνε μόνο η 1η ομάδα από τα κάθε γκρουπ.

Στην αναμέτρηση με την Τσεχία η Φωτιάδου πέτυχε δύο δύσκολες νίκες. Έκαμψε με 3-2 σετ τη Μαρτίνα Νοβάκοβα και με το ίδιο σκορ την Άννα Κλεμπέροβα. Ενδιάμεσα στο διπλό με την Μπιογκράντλιτς υπέστησαν ήττα 3-0 σετ από τις ίδιες αθλήτριες. Στον αγώνα με τη Σερβία η Φωτιάδου έχασε 3-0 σετ από τη Λένκα Νίκολιτς (με το ίδιο σκορ ήττα στο διπλό από τις Λένκα και Σοφία Νίκολιτς), ενώ στην αναμέτρηση με τη Βουλγαρία κατέβαλλε τη Τσβέτα Ντάκοβα με 3-1 σετ (στο διπλό με τη Μπιογκράντλιτς νίκησαν τις Ντάλμα Χασάνοβα/Ντάκοβα με 3-1).

 

* Φωτό 1: Η Χρυσή Φωτιάδου δεξιά στην απονομή των επάθλων του διπλού κορασίδων

* Φωτό 2: Από το γυμναστήριο των αγώνων με την ταλαντούχα κορασίδα και τον προπονητή της Λίβιου Πρεντόακα

* Φωτό 3: Η Φωτιάδου βρήκε την ευκαιρία να φωτογραφηθεί και με τον πρόεδρο της Σερβικής Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Αλεξάνταρ Καρακάσεβιτς. Ο τελευταίος παραμένει και ενεργός αθλητής, είναι συμπαίκτης του Παναγιώτη Γκιώνη στην τσεχική Οστράβα και υπήρξε πρωταθλητής Ευρώπης στο διπλό μικτό ανδρών.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ