Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο σερβικό όπεν του World Junior Circuit η Φωτιάδου

Fotiadou pseira

Fotiadou pseiraΈπειτα από τα τουρνουά της Κροατίας και της Σλοβενίας η ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση θα έχει συμμετοχή σ’ ένα ακόμα όπεν του World Junior Circuit της νέας σεζόν. Η κορασίδα Χρυσή Φωτιάδου από τη Φλώρινα θ’ αγωνιστεί στο τουρνουά της Σερβίας, που άρχισε χτες και θα ολοκληρωθεί την προσεχή Κυριακή στο Βελιγράδι. Η 13χρονη πρωταθλήτρια βρίσκεται στο νούμερο 10 του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης των κορασίδων και το περασμένο Σαββατοκύριακο έκανε πολύ καλή εμφάνιση στο αναπτυξιακό τουρνουά του Ολυμπιακού κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο. Η Φωτιάδου θ’ αγωνιστεί σε όλα τα αγωνίσματα των κορασίδων, τα οποία αρχίζουν την Παρασκευή και θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι σε πολύ αξιόλογες αθλήτριες της ηλικιακής κατηγορίας της. Στο διπλό και στο ομαδικό θα είναι συμπαίκτρια με την Ντάνα Μπιογκράντλιτς από τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Στην τεχνική καθοδήγηση θα έχει τον Ρουμάνο προπονητή του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας Λίβιου Πρεντόακα.

Η αθλήτρια του Ο.Ε.Α. Φλώρινας είχε δηλωθεί αρχικά και στα ατομικά αγωνίσματα των νεανίδων και βρισκόταν στις κληρώσεις, αλλά τελικά αναχώρησε σήμερα για το Βελιγράδι κι έχασε στα χαρτιά χτες τα παιχνίδια της σε απλό και διπλό. Στο απλό κορασίδων σχηματίστηκαν 8 προκριματικά γκρουπ και τα ματς γίνονται το Σάββατο. Η Φωτιάδου είναι επικεφαλής στο 5ο γκρουπ επικεφαλής και θ’ αναμετρηθεί με τη Ντιμάνα Νικόλοβα από τη Βουλγαρία, την Εμίλα Σκούμπα από την Πολωνία και τη Σβετλάνα Σλάντετσεκ από τη Σερβία.

Την Παρασκευή αρχίζει το ομαδικό κορασίδων. Η μικτή Ελλάδας-Βοσνίας/Ερζεγοβίνης κληρώθηκε στο 3ο προκριματικό γκρουπ και αντιμετωπίζει την Τσεχία, τη Σερβία Α και τη Βουλγαρία Α.

Στο διπλό κορασίδων τέλος, το νοκ άουτ αρχίζει και τελειώνει την Κυριακή. Στον γύρο των «16» η Φωτιάδου και η Ντάνα Μπιογκράντλιτς κοντράρουν τις Σέρβες Ανίτα Ντόμπο/Ντόρα Βέντελεκ.

* Και 3ο πρακτικό μεταγραφών εξέδωσε η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. προκειμένου ν’ ανακοινώσει ότι 7 ακόμα αθλητές και αθλήτριες θ’ αγωνιστούν στην τρέχουσα περίοδο και σε ομάδες του εξωτερικού. Πέρα από την παρουσία του Γιάννη Παπαδάκη και του Γιώργου Φραγκούλη στη Γαλλία, που είναι ήδη γνωστή, επικυρώθηκαν οι συμφωνίες του Κωνσταντίνου Χατζηλυγερούδη με τη γαλλική Βιλέρ λε Νανσί, του Αναστάσιου Καριοφυλλίδη και του Παναγιώτη Αλεξανδρόπουλου με το κυπριακό σωματείο Λένας Λεμεσού, της Δήμητρας-Θωμαΐδας Τσεκούρα με τη γαλλική Εσιρόλ και της Ζωής Αγγελίδου με τον Ονήσιλο Λακαταμιάς, επίσης από την Κύπρο. 

 

* Η Χρυσή Φωτιαδου εν δράσει σε φωτογραφία του Βασίλη Καραουλάνη

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ