Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δώδεκα Έλληνες αθλητές βρέθηκαν στην εκκίνηση των National κατηγοριών της Γαλλίας

Vlotinos xalaros_me_kinito

Vlotinos xalaros_me_kinitoΤα διασυλλογικά πρωταθλήματα των National κατηγοριών της Γαλλίας θα έχουν και φέτος …ελληνική παροικία. Νυν και πρώην διεθνείς σε επίπεδο Georgopoulou Franceανδρών και γυναικών, πρώην διεθνείς σε νεαρές ηλικίες και άλλοι αξιόλογοι αθλητές είναι παρόντες στη διοργάνωση που άρχισε το Σάββατο και, όπως γίνεται χρόνια τώρα, θα κοιτάξουν και τη σταθερή εμπιστοσύνη των γαλλικών κλαμπ να δικαιώσουν και θετική εικόνα για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση να βγάλουν. Οι National κατηγορίες είναι από την 3η έως την 5η της χώρας, ενώ αμέσως μετά έρχεται η Pro-National, όπου επίσης υπάρχει ελληνική παρουσία. Στην προχτεσινή εκκίνηση των φετινών πρωταθλημάτων βρέθηκαν συνολικά 12 πρωταθλητές μας. Ήταν οι Κώστας Λαγογιάννης, Γιάννης Βλοτινός, Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, Νίκος Αντωνιάδης, Στράτος Δαμιανής, Αντώνης Μαλινάκης, Γιάννης Παπαδάκης, Γιώργος Παντερής, Βασίλης Σφακιανάκης, Όλγα Γεωργοπούλου και Κωνσταντίνα Παρίδη. Αρκετοί ακόμα έλειψαν από την 1η αγωνιστική και θα πραγματοποιήσουν στην πορεία την πρώτη τους εμφάνιση. Εξάλλου, ο Γιάννης Σγουρόπουλος αναδείχτηκε νικητής σε τουρνουά που οργάνωσε η σουηδική ομάδα του, η Ρέκορντ, ενώ ο Παναγιώτης Γκιώνης έκανε θετικό ντεμπούτο με την Οστράβα στο πρωτάθλημα Τσεχίας.

Στην 1η φάση της National 1 ανδρών (3η κατηγορία) η Κρεζό Βαρέν 1 του Γιάννη Βλοτινού βρίσκεται στο 2ο γκρουπ. Το Σάββατο νίκησε εύκολα εντός έδρας την Ος με 8-0. Ο ρέκορντμαν των πανελλήνιων τίτλων στο απλό ανδρών, που επέστρεψε στα γαλλικά πρωταθλήματα, επικράτησε σε 2 ατομικά παιχνίδια.

Konstantinopouloi Gallia_2017Στην ίδια διοργάνωση και το 3ο γκρουπ η Ρομάν των αδερφών Κωνσταντινόπουλων πέρασε νικηφόρα με 8-4 από την έδρα της Κουρμπεβέ. Ο Γιώργος και ο Κωνσταντίνος πέτυχαν από 3 νίκες στο απλό και άλλη 1 μαζί στο διπλό και ουσιαστικά οδήγησαν μόνοι τους την ομάδα στο πρώτο τρίποντο.

Στην 1η φάση της National 2 ανδρών (4η κατηγορία) η Αντίμπ Ολυμπίκ 1 του Κώστα Λαγογιάννη μετέχει στο 7ο γκρουπ. Στην πρεμιέρα επικράτησε 8-6 εντός έδρας της Γκρεσιβοντάν. Ο 36άχρονος διεθνής ήταν πολύ αποτελεσματικός με τη νέα του ομάδα και σημείωσε 3 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό.  

Στο ίδιο πρωτάθλημα και το 8ο γκρουπ είναι η Μονφόρ του Νίκου Αντωνιάδη. Στην εκκίνηση πήρε με 8-0 στα χαρτιά τον εντός έδρας αγώνα με τη Μαλάκοφ διότι δεν προσήλθε η αντίπαλη ομάδα.   

Επίσης στη National 2 βρίσκεται η Κομπ Σενάρ 1 του Γιώργου Παντερή. Στην εναρκτήρια αγωνιστική για το 2ο γκρουπ της 1ης φάσης κάμφθηκε στην έδρα της 8-6 από την Αβιόν. Στο ξεκίνημά του σε διασυλλογικό πρωτάθλημα του εξωτερικού ο πρώην νικητής του Τοπ 8 Νέων ανδρών δοκίμασε το υψηλό επίπεδο της κατηγορίας και υπέστη 3 ήττες (χάνοντας πάντως, 2 ματς με 3-2 σετ στις λεπτομέρειες), ενώ σημείωσε νίκη στο διπλό.

Στη National 3 ανδρών (5η κατηγορία) η Σελονκούρ του Αντώνη Μαλινάκη και του Στράτου Δαμιανή αγωνίζεται στο 12ο γκρουπ της 1ης φάσης. Το Σάββατο έχασε ευκαιρία για νίκη όταν παραχώρησε ισοπαλία 7-7 στην έδρα της Φορμπάς. Στην 3η του χρονιά στην ίδια ομάδα ο Μαλινάκης άρχισε με 3 νίκες στο απλό. Ο Δαμιανής στο ντεμπούτο του σε ξένο πρωτάθλημα, πέτυχε 2 νίκες και είχε 1 ήττα στα πέντε σετ. Μαζί οι δύο Έλληνες ηττήθηκαν δύσκολα στο διπλό.  

Επίσης στη National 3 αγωνίζεται ο Γιάννης Παπαδάκης με τη 2η ομάδα της Κρεζό Βαρέν. Αυτή μετέχει στο 3ο γκρουπ και κατέβαλλε εντός έδρας τη Λιόν Ζερλάν με 8-0. Ο Αθηναίος πρωταθλητής έφυγε νικητής από 2 ατομικά ματς.  

Στο ίδιο πρωτάθλημα μετέχει και η Γκρεσιβοντάν Φροζ 1 του Βασίλη Σφακιανάκη. Στη σαββατιάτικη πρεμιέρα ηττήθηκε 8-6 στην έδρα της από τη Σερά Εσπεράνς για το 6ο γκρουπ. Oπρώην διεθνής αθλητής στις μικρές ηλικίες είχε 1 νίκη στο απλό και 1 στο διπλό, ενώ υπέστη δύσκολα 2 ήττες στα πέντε σετ.

Στις γυναίκες και τη National 1 (3η κατηγορία) άρχισε νικηφόρα την προσπάθειά της η Εσιρόλ της Κωνσταντίνας Παρίδη. Για το 2ο γκρουπ της 1ης φάσης ξεπέρασε στην έδρα της τη Σεν Μορ με 8-6. Η διεθνής αθλήτρια είχε στα προσωπικά της ματς 2 νίκες και 1 ήττα.

Η Όλγα Γεωργοπούλου έπαιξε 2 αγώνες με τη Ζορν σε ισάριθμες διαφορετικές κατηγορίες. Η Ζορν 1 μετέχει στη National 2 και το 4ο γκρουπ. Την Κυριακή υποδέχτηκε, εκτός αρχικού προγράμματος, την Τουρ για την 3η αγωνιστική και κάμφθηκε με 8-6. Το Σάββατο η πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων δεν έπαιξε με τη Ζορν 1 στην πρεμιέρα της 4ης κατηγορίας, αλλά ενίσχυσε τη Ζορν 2 στο πρωτάθλημα της Pro-National. Πράγματι είχε 3 στα 3 στο απλό και άλλη 1 νίκη στο διπλό και συνέβαλε στην εντός έδρας νίκη με 8-6 εναντίον της Νεβ Μεζόν. Η Γεωργοπούλου τα πήγε πολύ καλά και στον αγώνα της μεγαλύτερης κατηγορίας και είχε ξανά προσωπικό απολογισμό 3 νίκες στο απλό και 1 στο διπλό.

* Με ομάδες της Γαλλίας έχουν συμφωνήσει κι άλλοι αθλητές ως γνωστόν, όπως ο Τάσος Ρηνιώτης, η Μαρία Χριστοφοράκη, η Αλίκη Κιούφη κ.α., που δεν μπόρεσαν να πάνε στην πρεμιέρα, ενώ ο νεαρός Δημήτρης Κορδούτης είναι ήδη για προπονήσεις στη Γαλλία και θα κάνει την αρχή με την Αντίμπ 2 την προσεχή αγωνιστική στην Pro-National.

* Στην Τσεχία έγινε η 5η αγωνιστική της λίγκας. Μετά την πρεμιέρα στο Τσάμπιονς Λιγκ ο Γκιώνης έδωσε την Παρασκευή το δεύτερο παιχνίδι με τη φανέλα της Οστράβα 2016 και πέτυχε και το πρώτο του θετικό αποτέλεσμα. Η Οστράβα κατέβαλλε 4-1 εκτός έδρας τη Χαρβάτ Χαβίροφ. Ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής νίκησε με 3-0 σετ τον Τιμπό Σπάνικ.   

Sweden Sgouros_first_in_tournament* Ο Σγουρόπουλος τέλος, πήρε μέρος σε ατομικό τουρνουά, που οργάνωσε η Ρέκορντ με τη συμμετοχή καλών αθλητών από διάφορα σωματεία της χώρας. Υπήρχε μάλιστα και μικρό οικονομικό έπαθλο. Το σύστημα ήταν νοκ άουτ, ο πρωταθλητής Ευρώπης νέων άρχισε την προσπάθειά του από τη 16άδα και πρώτευσε με συνολικά τέσσερις νίκες.  Στον τελικό ξεπέρασε με 3-2 σετ τον Σουηδό Σιμόν Άρβιντσον, ο οποίος είναι συμπαίκτης του και στη Ρέκορντ και στον Ολυμπιακό.  

 

Στις σημερινές φωτογραφίες:

* Στην 1 ο Γιάννης Βλοτινός σε στιγμή χαλάρωσης (φωτό Βασίλης Καραουλάνης)

* Στη 2 η Όλγα Γεωργοπούλου με τη φανέλα της Ζορν

* Στην 3 οι αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι χαίρονται την πρώτη νίκη με τους συμπαίκτες τους στη Ρομάν

* Στην 4 ο Γιάννης Σγουρόπουλος στην απονομή του τουρνουά της Ρέκορντ

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ