Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στον 1ο γύρο του απλού και στη 16άδα του διπλού κορασίδων για Παπαδημητρίου και Γραμματοπούλου στην Κροατία

Grammatopoulou-Xrisopoulou Croatia

Grammatopoulou-Xrisopoulou CroatiaΠαράλληλα με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών-γυναικών υπάρχει ελληνική συμμετοχή σε άλλο αγωνιστικό πεδίο στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο κροατικό όπεν νέων. Η 13άχρονη Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η 14χρονη Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου αγωνίζονται με επιτυχία στο Βαραζντίν και τεστάρουν την αγωνιστική τους κατάσταση μέσα από πολλά παιχνίδια. Αφού δοκίμασαν τις δυνάμεις τους στην κατηγορία νεανίδων συνέχισαν στις κορασίδες και σήμερα αμφότερες προκρίθηκαν στον 1ο γύρο του απλού με τη 2η θέση από τους ομίλους τους. Επιπλέον, προχώρησαν στη 16άδα του διπλού και αύριο στις 11:00 ώρα Ελλάδας (10:00 τοπική) μεταδίδεται στο διαδίκτυο ο επόμενος αγώνας τους με κροατικό δίδυμο (https://www.youtube.com/watch?v=eE9ccL8EXLM&feature=youtu.be). Στο ομαδικό αποκλείστηκαν παρά τις δύο νίκες τους, καθώς έμειναν στη 2η θέση του ομίλου. Τα ταλαντούχα κορίτσια έχουν στην τεχνική καθοδήγηση τον προπονητή του Α.Ο. Ελληνικού Γιάννη Κορδούτη.

Το απλό κορασίδων περιλάμβανε 15 προκριματικά γκρουπ. Η Παπαδημητρίου ήταν επικεφαλής στο 13ο γκρουπ. Στην αρχή έχασε 3-0 σετ από την Κορεάτισσα Γιούνα Τσόι (8-11, 10-12, 11-13), αλλά στη συνέχεια ξεπέρασε τη Βουλγάρα Μιροσλάβα Αντρόνοβα με 3-0 (11-8, 11-9, 11-8) και τη Ρουμάνα Ιρίνα Ρους με 3-1 (10-12, 13-11, 11-8, 11-7).

Η Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου πήρε στην ισοβαθμία την προνομιούχο 2η θέση στο 2ο γκρουπ. Στην 1η αγωνιστική κάμφθηκε από την (επικεφαλής) Γιαπωνέζα Σατσούκι Όντο με 3-0 σετ (2-11, 10-12, 5-11). Στο κρίσιμο δεύτερο ματς λύγισε στα πέντε σετ από την Ουκρανή Αναστασία Γεπιφάντσεβα (11-9, 8-11, 8-11, 11-5, 10-12) και στο τέλος νίκησε την Κροάτισσα Ζάρα Ίλιτς με 3-0 (11-9, 11-5, 11-9). Στην ισοβαθμία με τη Γεπιφάντσεβα και την Ίλιτς είχε θετικό συντελεστή από τα μεταξύ τους παιχνίδια και ευνοήθηκε για την πρόκριση. 

Το ταμπλό των «32» γίνεται αύριο, στην τελευταία μέρα των αγώνων. Οι αθλήτριες του Γ.Α.Ο. Πειραιά θα έβρισκαν στον 1ο γύρο κάποια από τις νικήτριες ομίλου. Η Παπαδημητρίου κληρώθηκε με τη Ρουμάνα Πατρίτσια Ιανάου και η Γραμματοπούλου με την Κορεάτισσα Κιμ Σεοντζίν.

Επίσης το Σάββατο άρχισε το διπλό κορασίδων από τον γύρο των «32». Το ελληνικό δίδυμο απέκλεισε τις Βουλγάρες Τσβέτα Ντάκοβα/Ντάλμα Χασάνοβα. 3-1 σετ (11-5, 11-5, 7-11, 11-8) και το πρωί της Κυριακής συναντά στη 16άδα τις Κροάτισσες Χάνα Αράποβιτς/Χάνα Λονκάρεβιτς. Το ματς αρχίζει στις 11:00, θα γίνει στο τραπέζι 1 και θα μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ (https://www.youtube.com/watch?v=eE9ccL8EXLM&feature=youtu.be).

Την Παρασκευή έγινε η πρώτη φάση στο ομαδικό κορασίδων. Η Ελλάδα ήταν επικεφαλής στο 6ο και τελευταίο προκριματικό γκρουπ, πήρε τη 2η θέση, αλλά στο κυρίως ταμπλό των «8» προχωρούσαν μόνο οι νικήτριες των ομίλων. Οι πρωταθλήτριες του διπλού κορασίδων κατέβαλαν τη Σλοβενία Α με 3-0 κα τη μικτή Βελγίου/Ιταλίας με το ίδιο σκορ (από μία νίκη στο απλό οι δύο αθλήτριες και μαζί στο διπλό), ενώ έχασαν 3-0 από την Κορέα Α. Οι Κορεάτισσες έπαιξαν με τις Λι Ντεϊόν και Κιμ Ναγιόνγκ, η ελληνική ομάδα ήταν πιο ανταγωνιστική στο διπλό κι έχασε με 3-2 σετ. Τη Σλοβενία αποτελούσαν η Νούσα Κάντις και η Γκάγια Κόμπετιτς και τη μικτή η Έβελιν Βιβαρέλι από την Ιταλία (την ξεπέρασε με 3-2 σετ η Παπαδημητρίου) και η Εστέλ Ντουβιβιέ από το Βέλγιο (3-1 η Γραμματοπούλου, ενώ 3-0 έληξε το διπλό).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΣΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΟΜΑΔΙΚΟΥ ΑΝΔΡΩΝ

Στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Λουξεμβούργου στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε το βράδυ ο ημιτελικός γύρος στο ομαδικό ανδρών. Στον αυριανό τελικό θα κοντραριστούν η Γερμανία και η Πορτογαλία, κάτι που είχε γίνει και το 2014 στη Λισσαβώνα με νικήτρια τότε την οικοδέσποινα. Πρώτος χρονικά ήταν ο ημιτελικός της Πορτογαλίας με τη Γαλλία, που έληξε 3-2. Είχε συναρπαστική εξέλιξη με τους Ίβηρες να προηγούνται 2-0, τους Γάλλους να ισοφαρίζουν (μάλιστα έβαλαν και τέταρτο παίκτη εκείνη τη στιγμή τον Φλορέ, που έκαμψε τον Φρέιτας) και στο φινάλε τον Απολόνια να επικρατεί με 3-2 σετ του Λεμπεσόν (αυτός έγινε ο ήρωας για την Πορτογαλία διότι στην αρχή είχε νικήσει και τον Γκοζί με 3-0)!

Δυσκολίες συνάντησε και η Γερμανία απέναντι στην έκπληξη της διοργάνωσης τη Σλοβενία. Αναδείχτηκε κι εκείνη νικήτρια με 3-2 απλά η διαφορά σε σχέση με τον άλλο ημιτελικό είναι ότι πέτυχε με καθαρά σκορ τις δικές της νίκες (3-0 σετ ο Μπολ τον Τόκιτς και τον Γιόργκιτς και 3-0 ο Φραντζίσκα τον Ζίμπρατ). Νέο εντυπωσιακό αποτέλεσμα από τον 19χρονο Γιόργκιτς, που κατέβαλλε με 3-1 σετ τον δις πρωταθλητή Ευρώπης Οβτσάροφ, ενώ ο Τόκιτς ισοφάρισε σε 2-2 όταν έκαμψε με 3-1 τον αμυντικό Φίλους (χρησιμοποιήθηκε στο τέταρτο επί μέρους παιχνίδι). Έπειτα κι από αυτή την πρόκριση η Γερμανία συμπλήρωσε 10 σερί χρόνια, που πηγαίνει σε κάθε τελικό Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Ο αγώνας για το χρυσό μετάλλιο διεξάγεται αύριο στις 18:00 ώρα Ελλάδας. Η Γαλλία και η Σλοβενία θα πάρουν το χάλκινο μετάλλιο, καθώς δεν προβλέπεται «μικρός» τελικός (θα είναι το πρώτο των Σλοβένων στον θεσμό). 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ