Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Έτοιμη για αδειοδότηση η αίθουσα στο Σ.Ε.Φ., τοποθετήθηκαν οι πόρτες διαφυγής

SEF Porta_diafigis_1

SEF Porta_diafigis_1Μία εκκρεμότητα που υπήρχε για μεγάλο χρονικό διάστημα τακτοποιήθηκε στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας κι έβγαλε βάρος από την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Φτιάχτηκαν οι δύο εξωτερικές θύρες, που αποτελούσαν απαραίτητη προσθήκη και ο χώρος είναι έτοιμος πια να πάρει την άδεια λειτουργίας για αγώνες από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Το θέμα της αδειοδότησης ήταν προς επίλυση από καιρό, όπως είχαν δηλώσει το καλοκαίρι τόσο ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης όσο και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, όμως ήταν βασική προϋπόθεση να τοποθετηθούν οι πόρτες διαφυγής. Αυτό έγινε προχτές με οργάνωση και έξοδα της ομοσπονδίας και πλέον όλα παίρνουν και τυπικά τον δρόμο τους. Άλλη σημαντική είδηση είναι ότι το πρώτο αγωνιστικό διήμερο στην Α1 και την Α2 εθνική κατηγορία ανδρών δεν θα γίνει στο Σ.Ε.Φ. αλλά στην Ελευσίνα. Η αλλαγή πάντως, δεν φέρει υπαιτιότητα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ούτε έχει σχέση με την τελευταία εξέλιξη (η αίθουσα είναι απόλυτα έτοιμη άλλωστε) αλλά με άλλες εργασίες στο φαληρικό στάδιο.

SEF Porta_diafigis_2Όταν προ μηνών ενημερώθηκε η ομοσπονδία ότι χρειάζεται να μπουν οι θύρες στο προπονητήριο κι ότι θα έπρεπε να το αναλάβει η ίδια, άρχισε μελέτη για το έργο σε συνεργασία με το στάδιο. Την ανέθεσε μάλιστα, στον αρχηγό της εθνικής μας ομάδας Κώστα Παπαγεωργίου, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός και διατηρεί εταιρεία με τον αδερφό του Γιάννη. Στη συνέχεια η μελέτη κατατέθηκε στο στάδιο κι αυτό με τη σειρά του την προώθησε στην αρχιτεκτονική επιτροπή της Περιφέρειας. Η τελευταία έδωσε την πολεοδομική άδεια και μετά προγραμματίστηκε η μέρα για τις εργασίες. Με την ευκαιρία της απουσίας των εθνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα η τοποθέτηση έγινε την Τρίτη στον τοίχο απέναντι από την είσοδο και τις εξέδρες. Το συνεργείο τρύπησε το τσιμέντο και άνοιξε δύο πόρτες, μία διπλή και μία μονή. Βρίσκονται αριστερά και δεξιά ώστε να εξυπηρετούν και τους δύο χώρους, καθώς η ευρύχωρη αίθουσα είναι διπλή. Εκτός από τη μελέτη η εταιρεία των Παπαγεωργίου επιμελήθηκε και την εκτέλεση του έργου. Η αίθουσα καθαρίστηκε, ενώ είναι σημαντικό ότι οι δύο πόρτες θα βοηθούν και στην ανανέωση του αέρα στον χώρο. Με την ευκαιρία να σημειωθεί ότι η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. νοικιάζει την αίθουσα, πληρώνει για το ρεύμα την καθαριότητα κ.α.

Στο μεταξύ, αλλάζει αναγκαστικά ο τόπος διεξαγωγής των αγώνων της Α1 και Α2 ανδρών στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου. Το πρώτο διήμερο των συγκεκριμένων πρωταθλημάτων δεν μπορεί να γίνει στο Σ.Ε.Φ., όπως ήταν προγραμματισμένο, διότι εντελώς απρόσμενα η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. πήρε ειδοποίηση ότι σε εκείνο το Σαββατοκύριακο θα κάνουν στο φαληρικό στάδιο έργα συντήρησης του υποσταθμού της ΔΕΗ και θα πέφτει το ρεύμα συνέχεια. Έτσι τη λύση θα δώσει γι’ άλλη μια φορά το γυμναστήριο του Γ.Α.Σ. Ελευσίς στην Παλαιά Ελαιουργική.

Να συμπληρώσουμε σε αυτό το σημείο ότι προχτές διενεργήθηκαν οι κληρώσεις όλων των διασυλλογικών πρωταθλημάτων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν σχετικά από την ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (https://www.httf.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3922:kliroseis-diasyllogikoy-protathlimatos-2017-18&catid=6:2012-03-09-08-06-36&Itemid=25).  

* Στον γύρο των «32» αποκλείστηκαν η Μαλαματένια Παπαδημητρίου και η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στο κροατικό όπεν του Βαραζντίν. Μετά τη νίκη τους στον 1ο γύρο κόντρα σε ρωσικό ζευγάρι ηττήθηκαν από τις Γιαπωνέζες Σατσούκι Όντο/Γιουκάρι Σουγκασάβα με 3-0 σετ (3-11, 8-11, 9-11). Οι αθλήτριες του Γ.Α.Ο. Πειραιά θα συνεχίσουν με τα αγωνίσματα των κορασίδων. Το ομαδικό αρχίζει αύριο Παρασκευή. Η Ελλάδα είναι επικεφαλής στο 6ο και τελευταίο προκριματικό γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τη μικτή Βέλγιο/Ιταλία, την Κορέα 1 και τη Σλοβενία 1. Το απλό κορασίδων περιλαμβάνει 15 προκριματικά γκρουπ και μπαίνει στο πρόγραμμα το Σάββατο. Η 14χρονη Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου έχει κληρωθεί στο 2ο γκρουπ με τη Γιαπωνέζα Σατσούκι Όντο (επικεφαλής), την Κροάτισσα Ζάρα Ίλιτς και την Ουκρανή Αναστασία Γεπιφάντσεβα. Η 13χρονη Παπαδημητρίου τέθηκε επικεφαλής στο 13ο γκρουπ και θα συναντήσει τη Βουλγάρα Μιροσλάβα Αντρόνοβα, την Κορεάτισσα Γιούνα Τσόι και τη Ρουμάνα Ιρίνα Ρους. Επίσης το Σάββατο αρχίζει το διπλό κορασίδων από τον γύρο των «32». Το ελληνικό δίδυμο θ’ αναμετρηθεί με τις Βουλγάρες Τσβέτα Ντάκοβα/Ντάλμα Χασάνοβα.  

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ