Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Γερασιμάτου αντί της Εξάρχου στην αποστολή της εθνικής γυναικών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Gerasimatou anamoni

Gerasimatou anamoniΤην οριστική αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού ανδρών-γυναικών ανακοίνωσαν χτες στην προπόνηση οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί Κώστας Βατσακλής και Κωνσταντίνος Κωστόπουλος. Από καιρό είχε κάνει η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. την αρχική δήλωση, όπως προβλέπεται για κάθε χώρα και τώρα προέκυψε μία αλλαγή στις γυναίκες. Στους αγώνες του Λουξεμβούργου (13-17/09) θα ζήσει πρωτόγνωρη εμπειρία η νεάνιδα Ιωάννα Γερασιμάτου και θα πάρει τη θέση της αρχικά δηλωθείσας Φιλαρέτης Εξάρχου. Η τελευταία αδυνατεί ν’ ακολουθήσει αυτόν τον καιρό το πρόγραμμα του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος για επαγγελματικούς λόγους και το τεχνικό τιμ αποφάσισε να συμπληρώσει την 4άδα της εθνικής γυναικών με τη 16άχρονη πρωταθλήτρια. Την αποστολή για το ευρωπαϊκό δουκάτο θ’ αποτελέσουν οι αθλητές Καλλίνικος Κρεάνγκα, Παναγιώτης Γκιώνης, Κώστας Παπαγεωργίου, Γιάννης Σγουρόπουλος, Τάσος Ρηνιώτης και οι αθλήτριες Κατερίνα Τόλιου, Μαρία Χριστοφοράκη, Γεωργία Ζαβιτσάνου και Ιωάννα Γερασιμάτου.

Θυμίζουμε ότι η εθνική ανδρών αγωνίζεται στην 1η κατηγορία (Championship Division) κι έχει κληρωθεί στο 3ο γκρουπ με τη Σουηδία, τη Ρωσία και το Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος θα κάνει αρχή με το Λουξεμβούργο την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 17:00 (ώρα Ελλάδας) και την επόμενη μέρα θα δώσει τους υπόλοιπους δύο αγώνες της πρώτης φάσης, στις 11:00 με τη Σουηδία και στις 20:00 με τη Ρωσία.   

Η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών μετέχει στη 2η κατηγορία της διοργάνωσης (Challenge Division) και το 4ο γκρουπ. Θα κάνει πρεμιέρα στις 13 του μήνα κόντρα στην Αγγλία (δική μας ώρα έναρξης 17:00) και την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου θα συναντήσει το Ισραήλ (στις 11:00) και τη Σλοβενία (στις 20:00). Για αρχή τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα θέλουν να βρεθούν στην πρώτη δυάδα των ομίλων τους και να πάρουν την πρόκριση στην πρώτη 8άδα των κατηγοριών τους (θέσεις 1-8 και 17-24 του πρωταθλήματος αντίστοιχα).

Με την ένταξή της στην αποστολή η Γερασιμάτου θα έχει την ευκαιρία να πραγματοποιήσει τη δεύτερη συμμετοχή της με την εθνική ομάδα των γυναικών. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του διπλού νεανίδων είχε πάρει την ευκαιρία από τον Κωστόπουλο να κάνει ντεμπούτο στα 15 της χρόνια, τον περασμένο Δεκέμβριο, στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Ρουμανία για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Το καλοκαίρι ήταν βασική φυσικά με την εθνική νεανίδων στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ μέσα στη χρονιά πήρε μέρος και στην αντίστοιχη διοργάνωση για αθλήτριες έως 21 ετών.

Η έμπειρη Εξάρχου είχε ενημερώσει από νωρίς τους προπονητές της στο Σ.Ε.Φ. ότι έχουν προτεραιότητα τα επαγγελματικά και περίμενε άμεση ειδοποίηση από τη δουλειά της για πλήρη απασχόληση. Όντως ήρθε η εξέλιξη που ήθελε και μάλιστα λόγω της εργασίας της δεν έχει καταφέρει ακόμα να κάνει προπόνηση στο φαληρικό στάδιο σε αυτό το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας.    

* Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ανακοίνωσε ότι οι πίνακες αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου θα εκδοθούν στις 15 του μήνα. Σύμφωνα με το πρόγραμμα επρόκειτο να δημοσιευτούν στις 5 Σεπτεμβρίου, αλλά με δεδομένο ότι τα Τοπικά Κύπελλα γίνονται τελικά αυτό το Σαββατοκύριακο σε όλες τις περιοχές (Αττική και Δυτική Ελλάδα ήταν αρχικά για τα μέσα του μήνα) και η επόμενη διοργάνωση είναι σε τρεις εβδομάδες (σ.σ. διασυλλογικά πρωταθλήματα) αποφασίστηκε να πάει για αργότερα.  

 

* Η φωτογραφία από αγώνα της Ιωάννας Γερασιμάτου είναι του Βασίλη Καραουλάνη.   

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ