Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αρχή με 1 νίκη και 1 ήττα για την Ελλάδα στο ομαδικό της Πανεπιστημιάδας

Panepistimiada apostoli

Panepistimiada apostoliΠρεμιέρα έκανε σήμερα στην Ταϊπέι το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην καλοκαιρινή Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα και μαζί άρχισαν την προσπάθειά τους και τα ελληνικά χρώματα. Στο ομαδικό φοιτητών συγκεκριμένα, καθώς στις φοιτήτριες δεν υπάρχει εκπροσώπηση στο αγώνισμα. Ο Γιώργος Κωνσταντινόπουλος, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος και ο Γιάννης Παπαδάκης βρίσκονται σε όμιλο με την Ιαπωνία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και το Ομάν και στην εναρκτήρια ημέρα είχαν μία νίκη και μία ήττα. Επιβλήθηκαν του Ομάν με 3-0, ακολούθως έχασαν 3-0 από την πολύ δυνατή Ιαπωνία και την Τετάρτη θα παίξουν για την εξασφάλιση θέσης στην πρώτη δυάδα του γκρουπ και την πρόκριση στη 16άδα. Γενικά το επίπεδο της διοργάνωσης είναι πολύ ψηλό, καθώς όλες οι χώρες έχουν «κατεβάσει» αξιόλογους αθλητές, ενώ είναι εξαιρετικό και το γυμναστήριο, που φιλοξενεί τους αγώνες (στη φωτό από την αναχώρηση για την Ταϊπέι η ελληνική αποστολή μαζί με την Κωνσταντίνα Παρίδη).

Συνολικά στο τουρνουά παίρνουν μέρος 32 ομάδες και στην 1η φάση έχουν χωριστεί σε 8 ομίλους των 4ων. Όπως στα Παγκόσμια πρωταθλήματα έτσι και στην Πανεπιστημιάδα αναδεικνύεται νικήτρια η ομάδα, που φτάνει πρώτη στις τρεις επί μέρους νίκες. Η Ελλάδα είναι σαν 2ο φαβορί στον όμιλό της, πίσω από την Ιαπωνία. Το πρωί δεν είχε πρόβλημα απέναντι στο Ομάν. Παπαδάκης και αδερφοί Κωνσταντινόπουλοι είχαν από ένα θετικό αποτέλεσμα και έγραψαν εύκολα το 3-0.

Το ματς της 2ης αγωνιστικής δεν είχε καμία σχέση με την πρεμιέρα. Όχι μόνο γιατί η Ιαπωνία είναι παραδοσιακή δύναμη σε όλα τα επίπεδα του αθλήματος, αλλά και γιατί εμφανίζεται στην Ταϊβάν με ισχυρή ομάδα. Έχει παρατάξει τους Γιούγια Οσίμα, Μαζατάκα Μοριζόνο, Μασάκι Γιοσίντα, Τόνιν Ριουζάκι και Καζουχίρο Γιοσιμούρα, οι οποίοι βρίσκονται ψηλά στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης είτε των ανδρών (οι τρεις πρώτοι) είτε των Ελπίδων (οι υπόλοιποι δύο)!

Η ανωτερότητα των Ασιατών αποδείχτηκε στην πράξη με νίκη 3-0, πάντως οι διεθνείς μας και χρήσιμη εμπειρία αποκόμισαν και καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν. Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος έχασε με 3-0 σετ από τον Γιοσίντα (νούμερο 18 στην παγκόσμια κατάταξη ανδρών), ο Γ. Κωνσταντινόπουλος ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από τον Οσίμα, ενώ ο Παπαδάκης κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον Γιοσιμούρα (Νο 11 στην κατάταξη των αθλητών έως 21 ετών). Να σημειωθεί ότι ο Γ. Κωνσταντινόπουλος προηγήθηκε 10-5 στο 1ο σετ του 23χρονου Οσίμα, o οποίος φιγουράρει στο νούμερο 17 του rankinglistτων ανδρών. Αύριο, στην 3η αγωνιστική του γκρουπ, η ελληνική τριάδα αντιμετωπίζει τις Η.Π.Α. και θέλει απαραιτήτως τη νίκη ώστε να περάσει ως 2η στον γύρο των «16».

Στις γυναίκες η μοναδική Ελληνίδα στην Ταϊβάν, η Κωνσταντίνα Παρίδη, θα περιμένει για τα δικά της παιχνίδια, καθώς δεν μπορεί ν’ αγωνιστεί στο ομαδικό. Το τουρνουά της επιτραπέζιας αντισφαίρισης ολοκληρώνεται στις 29 του μήνα.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ