Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όλοι οι νικητές στα ατομικά αγωνίσματα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων

Paides Aponomi

Paides AponomiΤο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Γκιμαράες ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Κυριακής με τον θρίαμβο του Γιάννη Σγουρόπουλου στο απλό νέων, με στιγμές συγκίνησης και περηφάνιας για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση κατά την απονομή και την ανάκρουση του εθνικού ύμνου με τον νέο πρωταθλητή Ευρώπης να φέρει στους ώμους την ελληνική σημαία. Η 60η διοργάνωση στον θεσμό περιλάμβανε στην τελευταία ημέρα 8 τελικούς σε απλό και διπλό στις 4 ηλικιακές κατηγορίες. Η Ελλάδα έχει τη χαρά και την τιμή να βρίσκεται ξανά μετά το 2000 στον πίνακα των μεταλλίων και μάλιστα με κορυφαία και ιστορική διάκριση! Η Ρωσία ήταν η χώρα, που αναδείχτηκε πρώτη δύναμη στο Γκιμαράες, καθώς μαζί με το ομαδικό πανηγύρισε 8 χρυσά μετάλλια. Πριν δούμε τους νικητές σε όλα τα αγωνίσματα, πρέπει να προσθέσουμε στον πρόλογο ότι ανάμεσα στις πρωταθλήτριες Ευρώπης βρίσκεται και μία αθλήτρια, που αγωνίζεται και σε ελληνικό σωματείο. Η Βουλγάρα Μαρία Γιόβκοβα, αθλήτρια του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας από την περίοδο 2016-2017, πήρε πρωτιά στο διπλό νεανίδων. Το σωματείο μάλιστα, τη συνεχάρη δημοσίως από χτες το βράδυ για την επιτυχία της.

Στο απλό νέων κυριάρχησε λοιπόν, ο Γιάννης Σγουρόπουλος, ο οποίος ολοκλήρωσε μόνο με νίκες το 10ήμερο πρωτάθλημα. Οριακά με 4-3 και στην παράταση του 7ου σετ επικράτησε του Ρουμάνου Κριστιάν Πλετέα (11-9, 10-12, 11-8, 11-9, 7-11, 3-11, 12-10). Το χάλκινο μετάλλιο φόρεσαν στο στήθος τους ο επίσης Ρουμάνος Ράρες Σίπος και ο Σουηδός Σιμόν Σέντερλουντ.

Στο απλό νεανίδων η Γινγκ Νινγκ χάρισε στο Αζερμπαϊτζάν το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της διοργάνωσης! Η κινεζικής καταγωγής αθλήτρια νίκησε στον τελικό τη Ρωσίδα Αναστασία Κόλις με 4-0 σετ (11-3, 11-9, 11-9, 11-7). Την 3η θέση πήραν η Ρουμάνα Αντίνα Ντιακόνου και η Ρωσίδα Μαρία Ταϊλάκοβα.

Στο απλό παίδων, όπως πέρσι έτσι και φέτος, συναντήθηκαν στον τελικό ο Ρώσος Βλαντιμίρ Σιντορένκο με τον Σουηδό Τρουλς Μέρεγκαρντ! Νικητής ξανά ο αριστερόχειρας Σιντορένκο όπως και στο Ζάγκρεμπ το 2016. Στον σπουδαίο τελικό ο Σκανδιναβός προηγήθηκε με 2-0 σετ αλλά ο Σιντορένκο επικράτησε με 4-2 σετ (7-11, 7-11, 11-9, 11-7, 11-5, 15-13). Πίσω τους κατετάγησαν ο Πολωνός Σάμουελ Κουλζίτσκι και ο Ρώσος Μαξίμ Γκρέμπνεφ.

Στο απλό κορασίδων πήρε το τρόπαιο η Ρωσίδα Ελίζαμπετ Αμπραμιάν. Ήταν το δεύτερο στο Γκιμαράες μετά από εκείνο στο ομαδικό. Στον τελικό έκαμψε με 4-2 σετ την πολιτογραφημένη Γερμανίδα Του Βένα (11-7, 7-11, 11-7, 11-3, 11-13, 11-6). Στην 3η θέση έφτασαν η Ρουμάνα Αντριάνα-Έλενα Ζαχαρία και η Γερμανίδα Αναστασία Μποντάρεβα.

Στο διπλό νέων πρώτευσαν οι Κριστιάν Πλετέα/Ντένις Ιβόνιν (Ρουμανία/Ρωσία). Ήταν καλύτεροι στον τελικό από τους Σιμόν Σέντερλουντ/Σέντρικ Μέισνερ από τη Σουηδία και τη Γερμανία αντίστοιχα και επιβλήθηκαν με 3-0 σετ (11-7, 11-8, 11-9). Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στους Πάτρικ Χουάζ/Νόρμπερτ Νάγκι από την Ουγγαρία και τους Ίστβαν Πάτρικ Μόλναρ/Αντρέι Πουτούντικα από την Ουγγαρία και τη Μολδαβία αντίστοιχα.

Diplo neanidon_aponomiΣτο διπλό νεανίδων αναδείχτηκαν πρωταθλήτριες οι Μαρία Γιόβκοβα/Φάνι Χαράστοβιτς (Βουλγαρία/Ουγγαρία), που συνεργάστηκαν πρώτη φορά σε διεθνή διοργάνωση! Στον τελικό έχασαν το 1ο σετ από τις Σινγκτάι Τσεν/Γινγκ Νινγκ, οι οποίες αγωνίζονται με το Αζερμπαϊτζάν, αλλά μετά κυριάρχησαν (8-11, 11-6, 11-8, 11-7). Στην 3η θέση αρκέστηκαν οι Γερμανίδες Λουίζα Σάγκερ/Τζένι Βολφ και οι Σέρβες Ιζαμπέλ Λουπουλέσκου/Σαμπίνα Σουριάν.

Στο διπλό παίδων πήραν το χρυσό μετάλλιο δύο Σουηδοί, ο Μάρτιν Φρις και ο Τρουλς Μέρεγκαρντ. Στον αμφίρροπο τελικό έκαμψαν τους Ρώσους Βλαντιμίρ Σιντορένκο/Μαξίμ Γκρέμπνεφ με 3-2 σετ (13-11, 9-11, 11-9, 6-11, 11-6). Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν δύο ζευγάρια από τη Γαλλία, οι Ζουλ Καβάιγ/Μισάλ Σαμπί και Ντόριαν Ζενγκ/Μπιλάλ Χαμάς.

Στο διπλό κορασίδων έφτασαν στην πρωτιά οι Γερμανίδες Σοφία Κλέε/Αναστασία Μποντάρεβα. Στο καθοριστικό ματς ξεπέρασαν με 3-1 σετ τιςΡωσίδες Αρίνα Σλαούτινα/Νατάλια Μαλίνινα (9-11, 11-2, 11-7, 11-8). Στην 3η θέση τερμάτισαν οι Ρωσίδες Ελίζαμπετ Αμπραμιάν/Εκατερίνα Ζιρόνοβα και οι Τουρκάλες Οζγκέ Γιλμάζ/Ετσέ Χαράκ.

Στο διπλό μικτό νέων αναδείχτηκαν νικητές οι Γάλλοι Ζουλ Ρολάν και Λούσι Γκοτιέ. Στον συναρπαστικό τελικό έκαμψαν τους Ρώσους  Ντένις Ιβόνιν/Μαρία Ταϊλάκοβα με 3-2 σετ (11-4, 7-11, 9-11, 14-12, 11-9). Την 3η θέση μοιράστηκαν οι Ρώσοι Νικίτα Αρτεμένκο/Άννα Κρασίκοβα και οι Ρουμάνοι Κριστιάν Πλετέα/Αντίνα Ντιακόνου.

Στο διπλό μικτό παίδων ο τελικός ήταν ρωσική υπόθεση. Το χρυσό μετάλλιο πήραν οι Βλαντιμίρ Σιντορένκο/Εκατερίνα Ζιρόνοβα με νίκη 3-0 σετ απέναντι στους Βλάντισλαβ Μακάροφ/Νατάλια Μαλίνινα (11-4, 11-4, 12-10). Τους ακολούθησαν οι Σουηδοί Μάρτιν Φρις/Ρεμπέκα Μούσκαντορ και οι Γερμανοί Ντάνιελ Ριντέρερ/Αναστασία Μποντάρεβα. Να σημειωθεί ότι νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα Σιντορένκο και Ζιρόνοβα είχαν πανηγυρίσει την πρωτιά και στο ομαδικό των ηλικιακών κατηγοριών τους.

Η ΝΕΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΑ RANKINGS ΣΤΟ SITE ΤΗΣ E.T.T.U.

Στη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης ανακοίνωσε τη δημιουργία ενότητας με όλα τα στοιχεία από τους πίνακες αξιολόγησης της ηπείρου με αρχή από τον Μάιο του 2014. Είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα ETTU Results / Stats (http://results.ettu.site) και αποτελούν το επόμενο βήμα στη νέα online υπηρεσία, που δημιουργήθηκε πριν από έναν μήνα στην ιστοσελίδα της E.T.T.U., με στατιστικά στοιχεία και αποτελέσματα από προηγούμενους αγώνες.

Όπως ανέφερε το σχετικό ρεπορτάζ, πίσω από το έργο της ανάπτυξης και την έναρξη της νέας πλατφόρμας είναι ο διευθυντής Αθλήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας (I.T.T.F.) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης  (E.T.T.U.) Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης Δημοσθένης Μεσσήνης, που δημιούργησε την πλατφόρμα και ο πρόεδρος της Επιτροπής Πινάκων Αξιολόγησης της E.T.T.U. Ιγκόρ Χέλερ, που φροντίζει για την παροχή όλων των αποτελεσμάτων. «Η νέα παρουσίαση προσφέρει μια πολύ καλύτερη εικόνα για τα ευρωπαϊκάrankings. Όχι μόνο μπορείτε να δείτε τις θέσεις και τους βαθμούς, αλλά μπορείτε ν’ ακολουθήσετε την εξέλιξη ενός παίκτη ή μιας ομάδας παικτών στην πορεία των ετών. Μπορούν επίσης να γίνουν πολλά διαφορετικά είδη ερωτήσεων από παίκτες, προπονητές και φιλάθλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης», εξήγησε ο Χέλερ.

Η E.T.T.U. θα πάει πιο βαθιά στην ιστορία και θα διευρύνει το πεδίο των δεδομένων, που πρέπει να προσφέρονται στους επισκέπτες (φιλάθλους, προπονητές, παίκτες, μέσα μαζικής ενημέρωσης κ.λπ.) Με λίγα μόνο κλικ ο καθένας θα είναι σε θέση να δει θέσεις κατάταξης και βαθμούς αθλητών σε κάθε ηλικιακή κατηγορία στην ίδια σελίδα, ενώ μπορεί ν’ ακολουθήσει την πρόοδό τους κατά τη διάρκεια του έτους.

«Η νέα σελίδα αποτελεσμάτων, στατιστικών στοιχείων και πινάκων αξιολόγησης της E.T.T.U. έγινε για να βοηθήσει τους φίλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης να έχουν πρόσβαση στα αποτελέσματα και τα rankings με πολύ πιο εύκολο και σαφέστερο τρόπο. Είναι επίσης μία βάση δεδομένων, που μπορεί ν’ αποτελέσει χρήσιμο εργαλείο για όλους τους επαγγελματίες του αθλήματος, οι οποίοι αναζητούν πληροφορίες αυτού του είδους. Η σελίδα των πινάκων αξιολόγησης θα ενημερώνεται κάθε μήνα και διαβεβαιώνουμε ότι όλο και περισσότερα αποτελέσματα και στατιστικά στοιχεία θα προστεθούν σύντομα», πρόσθεσε ο πρώην γενικός γραμματέας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Δημοσθένης Μεσσήνης.

                                                

 

 

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ