Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Νίκη 3-1 κόντρα στην Ισπανία και ταμπλό των «16» για την εθνική νέων

Efivoi ethiniki

Efivoi ethinikiΥπερασπίστηκε τη θέση της στις 16 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης η εθνική μας ομάδα επιτραπέζιας αντισφαίρισης των νέων. Για τα πλέι οφ 1 ξεπέρασε απόψε στο Γκιμαράες το εμπόδιο της Ισπανίας με 3-1 και εξασφάλισε την παρουσία της στο ταμπλό των «16». Έκανε συνολικά καλή εμφάνιση και έστειλε νέο μήνυμα ότι αξίζει ένα υψηλό πλασάρισμα. Μπορεί να έχασε την ευκαιρία για καλύτερη θέση στο γκρουπ, αλλά έφτασε στον πρώτο στόχο έστω και σε δεύτερο χρόνο και τώρα θα επιδιώξει την είσοδο στην 8άδα. Αύριο παίζουν στα πλέι οφ και οι υπόλοιπες εθνικές μας ομάδες. Όπως προέκυψε από τη βραδινή κλήρωση οι νεάνιδες αντιμετωπίζουν τη Γαλλία, οι κορασίδες την Ιταλία (στις 11:15 Ελλάδας και τα δύο ματς) και οι παίδες την Αυστρία στις 13:15. Η νίκη δίνει πρόκριση στην πρώτη 16άδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αντίθετα η ομάδα που θα χάσει και θα μείνει εκτός ταμπλό θα έχει δεύτερη ευκαιρία να βρεθεί πάλι στην 1η κατηγορία αν πάρει τη 17η θέση στη διοργάνωση.  

Ο αποψινός αγώνας των νέων επρόκειτο να γίνει στο τραπέζι 1 και να μεταδοθεί ζωντανά στο ίντερνετ, αλλά επειδή υπήρχε καθυστέρηση εκεί από προηγούμενο ματς, Έλληνες και Ισπανοί ζήτησαν και πέτυχαν να μεταφερθεί ο αγώνας σε άλλο τραπέζι (πήγε στο 6) ώστε να μην τελειώσει σε πολύ προχωρημένη ώρα. Σε σχέση με το τελευταίο ματς ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής χρησιμοποίησε τον Δημήτρη Κορδούτη αντί του Στράτου Δαμιανή, ενώ επανέφερε τον Γιώργο Σταματούρο στη θέση 2. Ο Σγουρόπουλος σημείωσε δύο ακόμα νίκες από τη θέση 1 και αύξησε το σερί του, ενώ και ο Σταματούρος ήταν πολύ αποδοτικός στο δικό του παιχνίδι. Σημειωτέον ότι η Ισπανία είχε πάρει την 3η θέση στο 3ο γκρουπ με 1 νίκη και 2 ήττες. Ο αντίπαλος της ομάδας νέων στον γύρο των «16» δεν έχει προκύψει ακόμα καθώς πρέπει να ολοκληρωθούν αύριο και τα πλέι οφ 2 και να γίνει η κλήρωση.

Αναλυτικά η εξέλιξη του αγώνα Ελλάδα-Ισπανία 3-1:

Γιάννης Σγουρόπουλος-Χοάν Μασίπ 3-1 (8-11, 11-9, 11-4, 11-8)

Γιώργος Σταματούρος-Φρανγκίσκο Μιγκέλ Ρουίθ 3-0 (11-9, 11-4, 11-9)

Δημήτρης Κορδούτης-Χαβιέ Σόρια 1-3 (12-10, 6-11, 8-11, 9-11)

Σγουρόπουλος-Ρουίθ 3-0 (11-6, 11-7, 11-7)

Η Ελλάδα είναι στα πλέι οφ 1 και στις νεάνιδες. Η εθνική μας συναντά την ισχυρή Γαλλία, η οποία είχε τερματίσει 3η στο 1ο γκρουπ με 1 νίκη και 2 ήττες.  

Η εθνική παίδων μετά την πρωτιά στο 8ο γκρουπ μετέχει αύριο στα πλέι οφ 2. Βρίσκει μπροστά της την Αυστρία, η οποία προέρχεται από την 1η κατηγορία και περιορίστηκε στην τελευταία θέση του 4ου γκρουπ χωρίς νίκη.

Τέλος οι κορασίδες, που είχαν μόνο ήττες στο 4ο γκρουπ, θα παλέψουν για την παραμονή στην 1η κατηγορία κόντρα στην Ιταλία στα πλέι οφ 2. Η γείτονα χώρα προέρχεται από τη 2η κατηγορία και είχε κατακτήσει την 1η θέση χωρίς ήττα στο 6ο γκρουπ.

                                       

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ