Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στη Φρικενχάουζεν για έναν χρόνο ο Αγγελάκης με εγκατάσταση στη Γερμανία

Aggelakis

AggelakisΣτην Ελλάδα ολοκληρώθηκε η μεταγραφική περίοδος και σύντομα θα γίνει επίσημα γνωστό από την Ε.Φ.Ο.Επ.Α. το φετινό πάρε-δώσε των σωματείων, που περιλαμβάνει και ξένους αθλητές/τριες. Την ίδια ώρα ξεκαθαρίζουν και μετακινήσεις Ελλήνων πρωταθλητών στο εξωτερικό και προχωρούν κι άλλες περιπτώσεις, καθώς σε κάποιες χώρες συνεχίζεται η περίοδος μεταγραφών. Ένα πολύ καλό νέο συνιστά η μετακίνηση του Κωνσταντίνου Αγγελάκη στη γερμανική Φρικενχάουζεν. Όχι μόνο γιατί ένας νεαρός εξελίξιμος αθλητής θα παίξει στην Μπουντεσλίγκα 2 με τη φανέλα ενός πασίγνωστου και δυνατού κλαμπ, αλλά και γιατί θα εγκατασταθεί για έναν χρόνο στη Γερμανία και θα προπονείται σταθερά εκεί! Εξάλλου, ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος θα είναι και τη σεζόν 2017-2018 σε γαλλικό κλαμπ και μάλιστα γίνεται συμπαίκτης του αδερφού του Γιώργου, στη Ρομάν της 3ης κατηγορίας (National 1), ενώ στη Γαλλία συνεχίζει και ο πολύπειρος Κώστας Λαγογιάννης, αυτή τη φορά με τα χρώματα της Αντίμπ στην 4η κατηγορία (National 2).  

Ο 20χρονος Αγγελάκης αγωνίστηκε πρώτη φορά πέρσι στο εξωτερικό με τα χρώματα της γαλλικής Ρομάν (ήταν μαζί με τον Γιώργο Κωνσταντινόπουλο). Η χρονιά γενικά ήταν δύσκολη γιατί του παρουσιάστηκε τραυματισμός στο γόνατο και τον κράτησε για καιρό εκτός δράσης. Τώρα όμως είναι καλύτερα, επανήλθε πριν από λίγες ημέρες στις προπονήσεις και περιμένει με πολλή όρεξη την έναρξη της σεζόν. Ενδεικτικό του πόσο ήθελε να δοκιμάσει αυτή την εμπειρία είναι ότι λόγω της μετακίνησης στη Γερμανίας θ’ αφήσει κάπως πίσω αυτή τη χρονιά της σπουδές του στη σχολή Πολιτικών Μηχανικών.

Στο Φρικενχάουζεν πρόκειται να πάει στις 3 Αυγούστου και ύστερα από ένα 20ήμερο ν’ αρχίσει την αγωνιστική δραστηριότητα με Κύπελλο. Το επίπεδο στη 2η εθνική κατηγορία της Γερμανίας είναι πολύ υψηλό (αρκετοί ακόμα Έλληνες πρωταθλητές το έχουν ζήσει από τη δεκαετία του 2000), ενώ είναι και τα δυνατά ονόματα συμπαικτών εγγύηση για την καλή δουλειά, που μπορεί να κάνει εκεί. Ο  Αγγελάκης θα έχει μαζί του στη βασική ομάδα τον Ιάπωνα Κέντα Ταζόε, τον Κιου Νταν, που αγωνίζεται με τη γερμανική υπηκοότητα και τον πολιτογραφημένο Πορτογάλο Τσεν Ντιόγκο. Μάλιστα, οι διοικούντες του κλαμπ έχουν πει ότι η ομάδα θα επιδιώξει την άνοδο. Χαρακτηριστικό για την αξία και την ιστορία της Φρικενχάουζεν είναι και το γεγονός ότι το 2006 κατέκτησε το E.T.T.U. Cup (πρώην Νάνσι Έβανς) και ήταν φιναλίστ στον τελικό του ίδιου ευρωπαϊκού Κυπέλλου το 2003. Λόγω της συμφωνίας με το γερμανικό κλαμπ ο έξι φορές πρωταθλητής Ελλάδας στο απλό παίδων και το απλό νέων δεν θα είναι φέτος στην ελληνική Α1 (πέρσι ήταν στον Α.Ο. Ταταύλα).

Ο Λαγογιάννης έκανε πολύ καλή χρονιά πέρσι στην Καπέλ λα Γκραντ, στη National 2 (μαζί με τον νεαρό Νίκο Αντωνιάδη). H ομάδα του μάλιστα, εξασφάλισε θέσεις ανόδου, αλλά τελικά δεν έκανε το βήμα παραπάνω λόγω οικονομικών προβλημάτων. Ο πρωταθλητής Ελλάδας του 2001 στο απλό ανδρών βρήκε νέα «στέγη» στο εξωτερικό, στην ίδια χώρα και στην ίδια κατηγορία. Η Αντίμπ εδρεύει στην ομώνυμη πόλη της νότιας Γαλλίας, η οποία φιλοξένησε φέτος το Τοπ 16 της Ευρώπης. 

Ο Κ. Κωνσταντινόπουλος ήταν τα τελευταία δύο χρόνια στην Αζέν. Έζησε και άνοδο από τη National 1 στην Pro B, αλλά την προηγούμενη σεζόν έπαιξε ελάχιστα στη 2η εθνική κατηγορία. Έκανε συμβόλαιο ενός έτους στη Ρομάν και το υψηλό επίπεδο της 3ης κατηγορίας θα τον βοηθήσει να δώσει ξανά πολλά ανταγωνιστικά παιχνίδια.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ