Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κατευθείαν στη 2η φάση του E.T.T.U. Cup γυναικών ο Δ.Α.Ο. Ταύρου

Tavros panigiriko

Tavros panigirikoΑπευθείας στη 2η φάση των γκρουπ του Κυπέλλου Ευρωπαϊκής Ένωσης γυναικών 2017-2018 (E.T.T.U. Cup) θα είναι ο Δ.Α.Ο. Ταύρου. Η Ευρωπαϊκή Ένωση Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (E.T.T.U.) ανακοίνωσε τα seeding list για την κλήρωση της φετινής διοργάνωσης και η ομάδα του Ταύρου θ’ αποφύγει, όπως και πέρσι, την 1η φάση των γκρουπ. Εμφανίζεται σε καλό σημείο στον σχετικό πίνακα χάρη στους βαθμούς των αθλητριών της, πάντως θυμίζουμε ότι είχε πετυχημένη πορεία στους αντίστοιχους αγώνες της περασμένης περιόδου. Από την αρχή αντίθετα, θα βρίσκεται στη διαδικασία των γκρουπ, ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας, που ως γνωστόν, θ’ αποτελέσει τη νέα παρουσία για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση στον θεσμό.

Πρώτο φαβορί στο E.T.T.U. Cup γυναικών είναι η γαλλική Μετς με 7.026 βαθμούς και αξίζει να σημειώσουμε ότι η επίσης γαλλική Λιλ Μετροπόλ, που απέκλεισε πέρσι τον Δ.Α.Ο.Τ. στον 4ο γύρο, θα παίξει φέτος στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τα 8 πρώτα φαβορί του E.T.T.U. Cup θα βρεθούν απευθείας στον 3ο γύρο και τα νοκ άουτ παιχνίδια. Ο Δ.Α.Ο.Τ. είναι νούμερο 14 στα seeding (5.050 βαθμοί), θα πάει κατευθείαν στη 2η φάση μαζί με άλλες 7 ομάδες και θα περιμένει τους προκριθέντες από την εναρκτήρια φάση και την κλήρωση για να μάθει τους αντιπάλους της στα γκρουπ. Να θυμίσουμε ότι πέρσι ο πρωταθλητής Ελλάδας ήταν ακόμα πιο ψηλά στα seeding και είχε αποφύγει την αρχική φάση των αγώνων ως ένα από τα πρώτα 8 φαβορί. Τότε, η διοργάνωση είχε εκκινήσει από τη 2η φάση των γκρουπ λόγω μικρού αριθμού συμμετοχών και ο Δ.Α.Ο.Τ. είχε αρχίσει την προσπάθειά του από το ταμπλό των νοκ άουτ. Είχε προχωρήσει έναν γύρο, είχε μπει στις 8 καλύτερες ομάδες του E.T.T.U. Cup και σταμάτησε την πορεία της σε μονό ματς στη Γαλλία.   

Οι Σάρισες Φλώρινας είναι χαμηλά στα seeding στην πρώτη τους χρονιά σε ευρωπαϊκό Κύπελλο. Μαζί με 20 ακόμα ομάδες θα μπουν στην κλήρωση για την 1η φάση των γκρουπ, κλήρωση που θα γίνει μέσα στον μήνα, στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος νέων της Πορτογαλίας. Στην επόμενη φάση θα προχωρήσουν οι δύο πρώτες ομάδες από τον κάθε όμιλο και η ομάδα της Φλώρινας, που κατέκτησε φέτος την 3η θέση στην Α1 μπορεί σίγουρα να διεκδικήσει στην πρόκριση.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ