Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στην Ινδία για μίνι πρωτάθλημα ομαδικού τον Ιούλιο ο Γκιώνης!

Ultimate TT_Afisa

Ultimate TT_AfisaΔιαφορετική εμπειρία στη μακρινή Ινδία ετοιμάζεται να ζήσει ο Παναγιώτης Γκιώνης. Ιδιώτες οργανώνουν για πρώτη φορά ομαδικούς αγώνες, κυρίως για την προβολή και την ανάπτυξη της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη χώρα, έχουν προσκαλέσει σπουδαίους αθλητές και αθλήτριες από το διεθνές στερέωμα και ο κορυφαίος αμυντικός είναι μέσα σε αυτούς. Αυτή η πρώτη λίγκα της Ινδίας γίνεται τον Ιούλιο, τιτλοφορείται Ultimate Table Tennis και θα μεταδοθεί στην τηλεόραση και το διαδίκτυο. Περιλαμβάνει 6 μικτές ομάδες και η κάθε μία διαθέτει συνολικά 8 άνδρες και γυναίκες. Θα παίξουν μεταξύ τους μία φορά και οι 4 πρώτες θα συνεχίσουν σε πλέι οφ για τον τελικό νικητή. Θα υπάρχουν συγκεκριμένες οικονομικές απολαβές για κάθε παίκτη/τρια ανεξάρτητα από τη θέση της ομάδας τους. Ο Γκιώνης φεύγει από την Αθήνα την προσεχή Παρασκευή 7 Ιουλίου. Η ομάδα του είναι η Oilmax Stag Yoddhas. Η διοργάνωση αρχίζει στις 13 του μήνα στο Τσενάι και θ’ ακολουθήσουν ως τόποι διεξαγωγής το Νέο Δελχί και το Μουμπάι (https://www.facebook.com/UltimateTableTennis/?fref=ts).

Οι Ινδοί απέστειλαν από καιρό τις προσκλήσεις και κατέληξαν νωρίς στους ξένους αθλητές και στις αθλήτριες, που θα μετάσχουν. Οι συνθέσεις διαμορφώθηκαν όταν η κάθε ομάδα έμπαινε σε πίνακα με τους βαθμούς των παικτών και διάλεγε τον έναν ή τον άλλο. Ρlayer draft το ονόμασαν οι διοργανωτές και η διαδικασία επιλογής αθλητή/τρια ήταν κάτι σαν πλειστηριασμός. Οι ξένοι αθλητές/τριες είναι συνολικά 24, θ’ αγωνιστούν άλλοι τόσοι Ινδοί, ενώ κάθε ομάδα θα έχει κι έναν παίκτη της ηλικιακής κατηγορίας Under 21, προκειμένου να έχουν κίνητρο και τα ταλέντα της χώρας. Οι Ινδοί αναφέρουν ως στόχους της εναρκτήριας αυτής λίγκας το να δημιουργηθεί ένα διεθνές πρότυπο πρωτάθλημα, ν’ ασχοληθούν με ενδιαφέρον εκατομμύρια φίλοι της επιτραπέζιας αντισφαίρισης στην Ινδία και τον υπόλοιπο κόσμο, να γεννηθεί επιπλέον κίνητρο για μαζική συμμετοχή στο ολυμπιακό άθλημα, όπως και να καλυτερεύσει το επίπεδο των επαγγελματιών αθλητών επιτραπέζιας αντισφαίρισης στη χώρα.

Στην Oilmax Stag Yoddhas ο Παναγιώτης Γκιώνης είναι νούμερο 2. Επικεφαλής της ομάδας εμφανίζεται η Ντου Χόι Κιμ από το Χονγκ Κονγκ, ενώ συμπαίκτες του είναι ακόμα ο Νιγηριανός Κουάντρι Αρούνα, η Ρωσίδα Πολίνα Μικαΐλοβα και οι Μπάτρα Μάνικα, Ζούμπιν Κουμάρ, Γιαντάφ Αμπισέκ και Σελβακουμάρ Σέλενα από την Ινδία.

Indian League_programmaΠρώτος σταθμός είναι το Τσενάι, όπου θα διεξαχθούν οι πρώτες αγωνιστικές από τις 13 μέχρι τις 20 Ιουλίου. Η συνέχεια θα δοθεί από τις 21 έως τις 25 του μήνα στο Νέο Δελχί, ενώ τα δύο τελευταία ματς θα φιλοξενηθούν στο Μουμπάι στις 26 και 27 Ιουλίου. Επίσης στο Μουμπάι θα παιχτεί και η τελική 4άδα από τις 28 μέχρι τις 30 Ιουλίου. Στα ημιτελικά θα συναντηθεί το 1 με το 4 και το 2 με το 3 της κανονικής περιόδου και οι νικητές θα κοντραριστούν στον τελικό. Αν δηλαδή, η Oilmax Stag Yoddhas μπει στα πλέι οφ, τότε ο Γκιώνης θα παραμείνει στην Ινδία μέχρι το τέλος του μήνα. Αν όχι, δεν θα χρειαστεί να πάει καν στο Μουμπάι, καθώς η ομάδα του θα έχει δώσει νωρίτερα τους 5 δικούς της αγώνες.

Στην επίσημη ιστοσελίδα των αγώνων αναφέρεται ότι οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να παρακολουθούν τα ματς ζωντανά στο Star Sports Select 2 HD, Hotstar & JioTV. Ακριβώς επειδή θα υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη κάθε ομαδικός αγώνας θα πρέπει να τελειώνει μέσα σε δύο ώρες το πολύ. Κάθε ομαδική συνάντηση θα έχει πολλά επί μέρους παιχνίδια, απλά οι Ινδοί δεν έχουν γνωστοποιήσει λεπτομέρειες για τον τρόπο διεξαγωγής. Η ομάδα του Γκιώνη θ’ αντιμετωπίσει στην 1η αγωνιστική τη Maharashtra United και στην τελευταία τη Dabang Smashers. Στο πρωτάθλημα θα μετάσχουν ακόμα η iProspect Challengers, η RP-SG Mavericks και η Falcons TTC.

Ο Έλληνας πρωταθλητής θα πάρει μέρος πρώτη φορά σε τέτοια διοργάνωση, ενώ θυμίζουμε ότι πριν από αρκετά χρόνια μετείχε σε σειρά ατομικών τουρνουά στην Ιαπωνία ο Καλλίνικος Κρέανγκα. Άλλοι πολύ αξιόλογοι αθλητές της διεθνούς σκηνής, που θα δώσουν το παρών» στο πρωτάθλημα της Ινδίας, είναι ο Κου Λέι από την Ουκρανία, οι Μάρκος Φρέιτας, Τιάγκο Απολόνια, Ζοάο Μοντέιρο από την Πορτογαλία, ο Βονγκ Τσου Τινγκ από το Χονγκ Κονγκ, ο Λι Πινγκ από το Κατάρ, ο Στέφαν Φέγκερλ από την Αυστρία, ο Παρ Γκέρελ από τη Σουηδία, ο Αντρέι Γκάσινα από την Κροατία και ο Λίαμ Πίτσφορντ από την Αγγλία.

Στις γυναίκες ξεχωρίζουμε την Κινέζα Βου Γιανγκ, τις Χαν Γινγκ, Πετρίσα Σόλια, Σαμπίν Βίντερ από τη Γερμανία, τις Λιου Τζια, Σοφία Πολκάνοβα από την Αυστρία, τη Λι Χο Τσινγκ από το Χονγκ Κονγκ, τη Χου Μέλεκ από την Τουρκία, τη Γιου Φου από την Πορτογαλία και την Τατιάνα Μπιλένκο από την Ουκρανία.

Ανάμεσα στους Ινδούς θα είναι φυσικά και κορυφαία ονόματα της χώρας, όπως ο Σαράθ Καμάλ Ατσάντα, ο Χαρμίτ Ντεσάι και ο Σούματζιτ Γκος.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ