Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στις 18 Νοεμβρίου το πρώτο ντέρμπι Πέρα Αθηνών-Δ.Α.Ο. Ταύρου στην Α1 γυναικών

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου και στο πλαίσιο του δεύτερου αγωνιστικού διημέρου, θα γίνει το πρώτο μεγάλο ματς της σεζόν στα πρωταθλήματα της Α1 εθνικής κατηγορίας στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Εκείνη την ημέρα έφερε η σχετική κλήρωση την αναμέτρηση του 1ου γύρου μεταξύ του Α.Σ. Πέρα Αθηνών και του Δ.Α.Ο. Ταύρου για την Α1 γυναικών. Μπορεί στους άνδρες να προβάλλει το Πέρα ως ακλόνητο φαβορί για έναν ακόμα τίτλο, όμως στις γυναίκες προμηνύεται πολύ ενδιαφέρουσα «μάχη» για τα σκήπτρα με τις πρωταθλήτριες ομάδες του 2010 και του 2012 αντίστοιχα, να είναι οι βασικές διεκδικήτριες. Και οι δυο εκτιμήσεις άλλωστε, επιβεβαιώθηκαν πρόσφατα στα τελικά του Τοπικού Κυπέλλου Αττικής. Τότε, που ο Α.Σ. Πέρα κατέκτησε και τα δύο τρόπαια, εύκολα στους άνδρες και δύσκολα στις γυναίκες ύστερα από αμφίρροπο τελικό με τον Δ.Α.Ο.Τ…

Τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της Α1 αρχίζουν το άλλο Σαββατοκύριακο, 6 και 7 Οκτωβρίου. Γίνονται και αυτή τη χρονιά συγκεντρωτικά σε ένα γυμναστήριο (Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας) και σε δύο γύρους και δεν έχουν πλέι οφ. Τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες θα διεξαχθούν το πρώτο διήμερο τρεις αγωνιστικές και η συνέχεια θα δοθεί στις 17 και 18 Νοεμβρίου. Οι διοργανώσεις θα ολοκληρωθούν στις 7 Απριλίου 2013.

Η 1η κατηγορία των ανδρών περιλαμβάνει στο ξεκίνημα δύο ντέρμπι του Α.Ο. Αμφιθέας. Η ομάδα, που κατέκτησε πριν από δύο εβδομάδες τη 2η θέση στο Τοπικό Κύπελλο Αττικής, θ’ αντιμετωπίσει διαδοχικά το επόμενο Σάββατο τον πρωταθλητή Ελλάδας του 2011 Α.Ο. Ταταύλα και τον ενισχυμένο, στην πρώτη του χρονιά στην κορυφαία κατηγορία, Α.Ο. Παγώνα Πάτρας. Την Κυριακή ο Α.Σ. Πέρα θα συναντήσει τα Ταταύλα, ενώ υπάρχουν και τις δύο ημέρες αγώνες, που πιθανότατα θα δείξουν ποιες ομάδες θα παλέψουν για την παραμονή. Γενικά δεν θα λείψουν ούτε αυτή τη χρονιά οι γερές αναμετρήσεις, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η απουσία πρωτοκλασάτων αθλητών (όπως του Ρηνιώτη, ίσως και του Φραγκούλη, που φέτος ρίχνει το βάρος στη Γαλλία) μειώνει τον συναγωνισμό κι εμφανίζει όλα τα προγνωστικά για την 1η θέση υπέρ του Πέρα…Θυμίζουμε εξάλλου, ότι γυρίζει στο πρωτάθλημα ύστερα από 15 χρόνια ο πρώην διεθνής Ντανιέλ Τσιόκας. Μετακινήθηκε στα Ταταύλα και σίγουρα θέλει ν’ αφήσει το στίγμα του και στον 42ο χρόνο της ηλικίας του.

Στην Α1 των γυναικών παρατηρούνται επίσης απουσίες δυνατών ονομάτων (Παπαδάκη, Χριστοφοράκη, Εξάρχου), που ρίχνουν το αγωνιστικό επίπεδο, ωστόσο το Πέρα και ο Δ.Α.Ο. Ταύρου φαίνεται να έχουν το ίδιο ισχυρά ρόστερ ώστε να διεκδικήσουν με μοιρασμένες πιθανότητες τον τίτλο. Η ομάδα του Παλαιού Φαλήρου μάλιστα, ενισχύεται ξανά φέτος με την πρώην πρωταθλήτρια Ελλάδας Χριστίνα Φίλη. Τις πρώτες αγωνιστικές το Πέρα θ’ αναμετρηθεί κατά σειρά με το Π.Κ.Δ. Ταύρου, την Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας και τον Α.Σ. Πέρα 2005. Ο Δ.Α.Ο. Ταύρου θα βρει μπροστά του τον Α.Σ. Πέρα 2005, τον Φοίνικα Αγίας Σοφίας Πειραιά και την Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας 2004. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και ενδιαφέροντες αγώνες μεταξύ ομάδων, που θα παλέψουν για την αποφυγή του υποβιβασμού.

* Τα πρωταθλήματα της Α2 εθνικής κατηγορίας αρχίζουν στις 13-14 Οκτωβρίου, όπως και οι τοπικές διασυλλογικές κατηγορίες.

* Το ετήσιο ραντεβού τους για τους αγώνες πινγκ πονγκ έχουν αύριο Σάββατο οι τραπεζοϋπάλληλοι, καθώς η πανελλήνια ομοσπονδία τους (Ο.Τ.Ο.Ε.) διοργανώνει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το οικείο πρωτάθλημα. Πέρα από την παραχώρηση της αίθουσας στο φαληρικό στάδιο, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. βοηθά καλύπτοντας το κομμάτι των διαιτητών και του επιδιαιτητή.

 

                                              

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ