Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ο απολογισμός των Ελλήνων αθλητών στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων

Helsinborg veteranoi_oloi

Helsinborg veteranoi_oloiΑπόλαυσαν μία ακόμα καλή διεθνή εμπειρία, ήρθαν πιο κοντά με αθλητές απ’ όλη την Ευρώπη κι έκαναν και την προσπάθειά τους για καλό αγωνιστικό αποτέλεσμα. Ο λόγος για τους 8 Έλληνες αθλητές, που μετείχαν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων του Χέλσινμποργκ. Οι Κώστας Νικόπουλος, Νίκος Δούης, Γιώργος Κυριακόπουλος, Κώστας Δημητρακόπουλος, Παναγιώτης Στεργιόπουλος, Πέτρος Αποστόλου, Γιάννης Συμεωνίδης και Αντώνης Οικονομέλης μεγάλωσαν τις παραστάσεις τους μέσα από πολλά παιχνίδια και δοκίμασαν τις δυνάμεις τους απέναντι σε δυνατούς αθλητές. Ο αειθαλής ομογενής Οικονομέλης έφτασε με ξένο συμπαίκτη μέχρι το καθοριστικό ματς για μετάλλιο (προημιτελικά) στο διπλό της ηλικιακής κατηγορίας 85+, ενώ στο ίδιο αγώνισμα και την κατηγορία 40-49 ετών μπήκαν στο κυρίως ταμπλό οι Νικόπουλος/Κυριακόπουλος. Στο απλό ο Οικονομέλης προχώρησε επίσης μέχρι την 8άδα, ενώ πρόκριση σε κυρίως ταμπλό κατάφερε να εξασφαλίσει και ο ο Δούης στην κατηγορία 60+. Αυτές ήταν οι καλύτερες στιγμές για την ελληνική πλευρά στη σουηδική πόλη, αλλά μπορούμε να δούμε επιγραμματικά τον απολογισμό όλων των αθλητών με βάση τα αποτελέσματα, που αναφέρονται στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η καθιερωμένη διοργάνωση άρχισε στις 26 του μήνα και ολοκληρώνεται αύριο.

Στο απλό της κατηγορίας 40-49 ετών ο Συμεωνίδης αγωνίστηκε στο 9ο προκριματικό γκρουπ. Με 1 νίκη και 2 ήττες αποκλείστηκε από το ταμπλό ως 3ος και συνέχισε στους αγώνες «παρηγοριάς». Σημείωσε δύο νίκες και ηττήθηκε στον γύρο των «32».

Στο 12ο γκρουπ ήταν ο Στεργιόπουλος και κατετάγη επίσης 3ος με 1 νίκη και 2 ήττες. Άρχισε τα παιχνίδια του στο «παρηγοριάς» από τους «64», πέτυχε δύο νίκες και αποκλείστηκε στους «16».

Ο Νικόπουλος μετείχε στο 18ο γκρουπ και περιορίστηκε στην τελευταία θέση με 3 ήττες σε ισάριθμα ματς. Στο ταμπλό των χαμένων έκανε μία νίκη και ηττήθηκε στους «64».

Helsinborg gia_Veteran_anamnistikiΟ Κυριακόπουλος έπαιξε στο 37ο γκρουπ και αρκέστηκε στην 3η θέση με 1 νίκη και 2 ήττες. Στο consolationάρχισε από τους «64» και προχώρησε μέχρι τα προημιτελικά.

Στην κατηγορία 50-59 ετών ο Δημητρακόπουλος κληρώθηκε στο 23ο προκριματικό γκρουπ. Είχε απολογισμό 1 νίκη και 2 ήττες και πήρε την 3η θέση. Συνέχισε κι αυτός στο ταμπλό της «παρηγοριάς» και αφού είχε ένα ακόμα θετικό αποτέλεσμα έχασε στους «64». Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Δημητρακόπουλος είχε στον όμιλό του τον Τζόνι Άκεσον έναν από τους πιο ταλαντούχους παίκτες της Σουηδίας, που διακρίθηκε στη δεκαετία του ‘80. Το 1984 συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών και το 1985 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έπαιξε δύο φορές στο πρωτάθλημα Σκανδιναβίας και πήρε δύο πρωτιές. Είχε τρία χρυσά μετάλλια στο σουηδικό πρωτάθλημα στο διπλό ανδρών, με τον Γιαν Όβε Βάλντνερ  το 1982 και το 1991 και με τον Γιόργκεν Πέρσον το 1985. Στα Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα νέων είχε κατακτήσει δύο χρυσά μετάλλια στο ομαδικό νέων (1981, 1982) και τρία στο διπλό νέων και μάλιστα συνεχόμενα, με τον Βάλντνερ (1980, 1981, 1982).

Ο Αποστόλου πήρε μέρος στο 61ο γκρουπ. Έμεινε στην 4η θέση με 3 ήττες και αποκλείστηκε άμεσα και στο «παρηγοριάς» στον γύρο των «256».

Στη κατηγορία 60+ ο Δούης έφτασε στη δύσκολη πρόκριση στο ταμπλό. Είχε 2 νίκες και 1 ήττα στο 29ο γκρουπ και προκρίθηκε ως 2ος. Στον 1ο γύρο (σ.σ. των «128») έδωσε ντέρμπι με τον Γερμανό Κόνραντ Γκότινγκερ και κάμφθηκε με 3-1 σετ (5-11, 13-11, 10-12, 9-11).  

Πολύ καλή πορεία έκανε στην κατηγορία 85+ ο αγέρωχος, παρά τα χρόνια, που έχει στην πλάτη, Οικονομέλης, ο οποίος έχει εκπροσωπήσει πολλές φορές σε τέτοιες διοργανώσεις τη Ν. Αφρική, αλλά σε αυτό το πρωτάθλημα δήλωσε συμμετοχή με την Ελλάδα. Ο αξιοθαύμαστος ομογενής πρώτευσε αρχικά στο 7ο  γκρουπ με 3 νίκες. Στον γύρο των «16» έφτασε σε νέα νίκη απέναντι στον Γερμανό Πολ Γιάτσεμ με 3-0 σετ (11-5, 11-4, 11-9) και αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τον Σουηδό Τζορτζ Κάρλσον με 3-1 σετ (11-9, 8-11, 6-11, 4-11).     

Στο διπλό ανδρών ήταν δύο τα ζευγάρια με Έλληνες αθλητές, που μπήκαν στο ταμπλό. Στην κατηγορία 40+ οι Νικόπουλος/Κυριακόπουλος αναδείχτηκαν νικητές στο 29ο γκρουπ με 3 θετικά αποτελέσματα σε ισάριθμα ματς. Προχώρησαν στο ταμπλό των «64» και ηττήθηκαν δύσκολα από τους Σλοβάκους Γιόζεφ Πίλαρτσικ/Μάριαν Προχάτσκα με 3-0 σετ (15-17, 6-11, 9-11).

Ο Στεργιόπουλος και ο Συμεωνίδης ήταν στο 9ο γκρουπ κι έμειναν τελευταίοι χωρίς νίκη. Πήγαν στο consolation και αποκλείστηκαν στους «64». Στην 50+ ο Αποστόλου έπαιξε με τον Σουηδό Μπένι Νόρστρομ. Περιορίστηκαν στην 4η θέση του 39ου γκρουπ με 3 ήττες και αργότερα έχασαν και στον 1ο γύρο του «παρηγοριάς» (σ.σ. των «128»).

Στην ίδια κατηγορία οι Δημητρακόπουλος/Δούης είχαν επίσης 3 ήττες στο 14ο γκρουπ και μετά, στο ταμπλό των «χαμένων», πέτυχαν μία νίκη και κάμφθηκαν στον 2ο γύρο (σ.σ. των «64»).

O Οικονομέλης είχε συμπαίκτη τον Εμίλ Αλομέιν από το Βέλγιο. Αρχικά προκρίθηκαν ως 2οι από το 1ο γκρουπ με 1 νίκη και 1 ήττα. Ο 1ος γύρος του ταμπλό ήταν κατευθείαν η 8άδα κι εκεί έχασαν με 3-0 σετ από τους Λούμιρ Ρούζα/Ρολφ Γκρομπ από την Τσεχία και τη Γερμανία αντίστοιχα (5-11, 2-11, 2-11).

* Η Ελλάδα είχε παρουσία και στο οργανωτικό κομμάτι του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, καθώς στο Χέλσινμποργκ δούλεψε ο competition manager της E.T.T.U. και της I.T.T.F. Δημοσθένης Μεσσήνης.  

 

* Στη φωτό 1 τα περισσότερα από τα μέλη της ελληνικής αποστολής μαζί με τον Δ. Μεσσήνη στο γυμναστήριο των αγώνων.

* Στη φωτό 2 σε βόλτα στην πόλη οι Νικόπουλος, Κυριακόπουλος, Συμεωνίδης και Δούης (από τα αριστερά προς τα δεξιά).

 

 

 

 

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ