Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Άρχισε η κοινή προετοιμασία των νεαρών διεθνών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα

Premiera Neoi_2017

Premiera Neoi_2017Την πρώτη τους συνάντηση για την κοινή προετοιμασία εν όψει του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος είχαν χτες στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας οι αθλητές και οι αθλήτριες των εθνικών μας ομάδων νέων-νεανίδων, παίδων-κορασίδων. Τις δύο πρώτες προπονήσεις για τη διοργάνωση του Γκιμαράες της Πορτογαλίας (14-23 Ιουλίου) έκαναν οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης, οι νεάνιδες  Ιωάννα Γερασιμάτου, Γεωργία Χατζάκη, Τζούλια Μυτακίδου, οι παίδες Γιάννης Δαμιανής, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Νίκος Κορδαλής και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Βασιλική Ηλιοπούλου και Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Προγραμματισμένα έλειπε μόνο η Πατρινιά Χριστίνα Αθανασοπούλου, η οποία συνεχίζει τις προπονήσεις στο κλιμάκιο και θα μεταβεί την άλλη εβδομάδα στην Αθήνα. Από χτες είναι στην Ελλάδα και οι αθλητές της εθνικής ομάδας νέων της Ρουμανίας και θα μείνουν για προπονήσεις στο φαληρικό στάδιο μέχρι και την Παρασκευή. Όλους τους αθλητές υποδέχτηκε ο εθνικός προπονητής Κώστας Βατσακλής, που θα είναι και υπεύθυνος για το πρόγραμμα, ενώ την ομοσπονδιακή αίθουσα επισκέφτηκε χτες το απόγευμα ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης.

Ανακοινώθηκαν στο μεταξύ και οι προπονητές, που θα συνοδεύσουν τα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα στην ιβηρική χερσόνησο. Θα είναι τρεις ομοσπονδιακοί και ο Γιώργος Χριστοφοράκης από το σωματείο του Ολυμπιακού. Ο Κωστής Βατσακλής αναλαμβάνει τους εφήβους, ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος τις νεάνιδες, ο Σωτήρης Ζήκος τους παίδες και ο Γιώργος Χριστοφοράκης τις κορασίδες. Ο Ζήκος από το κλιμάκιο επιλέκτων της Πάτρας θα ενσωματωθεί στην προετοιμασία την άλλη εβδομάδα μαζί με την Αθανασοπούλου.

Premiera Neoi_me_RoumanousΣτο πρώτο ραντεβού όλων των αθλητών είπε λίγα λόγια για το πρόγραμμα και τον νέο στόχο ο Κώστας Βατσακλής, ενώ καλωσόρισε και τους Ρουμάνους διεθνείς. Η προηγμένη στο άθλημα βαλκανική χώρα έστειλε στην Αθήνα τέσσερις αθλητές κι έναν προπονητή. Στην αποστολή είναι και δύο τοπ έφηβοι στο παγκόσμιο στερέωμα ο Κριστιάν Πλετέα και ο Ράρες Σίπος, οι οποίοι φιγουράρουν στις θέσεις 1 και 2 αντίστοιχα στην ευρωπαϊκή κατάταξη Under 18 (στην παγκόσμια κατάταξη είναι 4 και 11 αντίστοιχα). Ο Πλετέα αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό παίδων πριν από δύο χρόνια, μαζί οι δύο αθλητές ήταν στον ευρωπαϊκό τελικό του ομαδικού παίδων το 2014, ενώ ο Σίπος θα συνεργαστεί στο Γκιμαράες με τον Σγουρόπουλο στο διπλό εφήβων, όπως είχαν κάνει και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ελπίδων τη σεζόν που πέρασε. Με τους Έλληνες αθλητές της εθνικής νέων, αλλά και της εθνικής ανδρών (από χτες έκαναν ασκήσεις με τον Κρεάνγκα οι Ρουμάνοι) θα προπονηθούν ακόμα αυτές τις πέντε μέρες οι Φλορίν Σπέλμπους και Ντράγκος Οπρέα (ο τελευταίος είναι αριστερόχειρας), ενώ τους επιβλέπει ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μανταλίν Ιονάσκου.

Ο Κώστας Βατσακλής τόνισε το πρωί στο Σ.Ε.Φ. ότι είναι τιμή για τα ελληνικά αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα να έχουν μαζί τους στις προπονήσεις «μία τόσο μεγάλη ομάδα, η οποία μάλιστα ήρθε στη χώρας μας με δικά της έξοδα». Ο Μανώλης Κολυμπάδης χαιρέτησε ένα- ένα το απόγευμα τα μέλη της εθνικής νέων της Ρουμανίας και ευχαρίστησε για την επίσκεψη στην Αθήνα, που δεδομένα βοηθά ιδιαίτερα στην προετοιμασία τους Έλληνες διεθνείς. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας είπε λίγα λόγια στους νεαρούς αθλητές των εθνικών μας ομάδων, ζήτησε συνέπεια και καλή προσπάθεια μέχρι τους αγώνες της Πορτογαλίας και βέβαια ευχαρίστησε τους γονείς, οι οποίοι συνδράμουν καθοριστικά στο οικονομικό κομμάτι για να πάει η χώρα με πλήρη αποστολή στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Η κοινή προετοιμασία άρχισε σε πολύ καλό κλίμα και με περίσσεια διάθεση απ’ όλα τα παιδιά. Στην τρέχουσα εβδομάδα περιλαμβάνει καθημερινά διπλές προπονήσεις πρωί κι απόγευμα. Οι αθλητές θα δοκιμάζονται και στα διπλά, ενώ στο να είναι έτοιμοι και στους τομείς της φυσικής κατάστασης, της αντοχής και της ταχύτητας θα συμβάλει σημαντικά ο εργοφυσιολόγος-διατροφολόγος Χρήστος Μπαλαμπίνης, που είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και βγάζει το σχετικό πρόγραμμα.

Οι Ρουμάνοι ίσως κάνουν ρεπό κάποιο από τα απογεύματα της εβδομάδας, καθώς έχουν σκοπό να επισκεφτούν αξιοθέατα της πρωτεύουσας, ενώ θα κάνουν και μπάνια εκμεταλλευόμενοι τον πολύ ζεστό καιρό. Ήρθαν στην Αθήνα μέσω Θεσσαλονίκης με μίνι βαν της ρουμανικής ομοσπονδίας και διαμένουν στην Καστέλα. Ευκαιρία τέλος, να θυμίσουμε ότι πριν από τον φετινό αγώνα των εθνικών μας ομάδων γυναικών στο Σ.Ε.Φ. είχε έρθει για μίνι προετοιμασία και διακοπές στην Αθήνα η σπουδαία Ελιζαμπέτα Σαμάρα, τον Μάρτιο ήταν εδώ σε περίοδο αποθεραπείας της η συμπαίκτριά της στην εθνική Μπερναντέτ Ζοκς, ένδειξη ότι διατηρούμε εξαιρετική σχέση με τους Ρουμάνους.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ