Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Συνεχίζουν στη Γαλλία Παπαγεωργίου, Ρηνιώτης, στη σουηδική Στόρφορς η Τόλιου

Papageo-Rinio

Papageo-RinioToliou ipodoxiΟριστικοποιούνται σιγά-σιγά κι άλλες μετακινήσεις Ελλήνων πρωταθλητών σε σωματεία του εξωτερικού για την αγωνιστική περίοδο 2017-2018. Τρία κορυφαία ονόματα της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης αλλάζουν πρωτάθλημα και σωματείο και η περίπτωσή τους παρουσιάζει ξεχωριστό ενδιαφέρον διότι σχετίζεται με αλλαγές σε κανονισμούς μεταγραφών των ξένων χωρών. Ο Κώστας Παπαγεωργίου υπέγραψε για έναν χρόνο στη γαλλική Ιστρ, η οποία αγωνίζεται στην 1η εθνική κατηγορία. Η μεγάλη είδηση όμως, είναι ότι λόγω αυτής της μετακίνησης δεν θα βρίσκεται την επόμενη χρονιά στην Α1 διασυλλογική κατηγορία της Ελλάδας! Ο Τάσος Ρηνιώτης πηγαίνει στην επίσης γαλλική Νις Καβιγκάλ και, σε αντίθεση με τον συναθλητή του στην εθνική ομάδα, θ’ αγωνίζεται παράλληλα και στην ελληνική Α1. Το σωματείο της Νίκαιας μετέχει στην 3η κατηγορία (National 1) και η Γαλλία έβαλε φέτος μόνο σε αθλητές/ριες της Pro A και της Pro B την απαγόρευση της παράλληλης συμμετοχής σε δεύτερη ομάδα. Η Κατερίνα Τόλιου άφησε τη Γαλλία και θα συνεχίσει την καριέρα της στη σουηδική Στόρφορς, ομάδα της Σούπερ κατηγορίας. Η μεταγραφή δεν επηρεάζει την παρουσία της στο ελληνικό πρωτάθλημα διότι η σουηδική ομοσπονδία ήρε φέτος τον περιορισμό να μετέχει ταυτόχρονα ένας αθλητής ή μία αθλήτρια σε δύο ομάδες της 1ης κατηγορίας.

Ο Παπαγεωργίου πανηγύρισε φέτος στη Γαλλία τον τίτλο στη 2η κατηγορία (ProB) με τη Ρουέν. Γενικά έμεινε τρία χρόνια στην ομάδα και από καιρό είχε ειδοποιήσει ότι δεν θ’ ανανεώσει τη συνεργασία. Γνώριζε επίσης από νωρίς την απόφαση της γαλλικής ομοσπονδίας για όσους θέλουν να παίζουν παράλληλα και σε άλλη χώρα, ωστόσο αποφάσισε να πάει φέτος στο υψηλότερο αγωνιστικό επίπεδο και ν’ αφήσει το ελληνικό πρωτάθλημα. Θα μείνει μάλιστα, έξω από αυτό, ύστερα από 14 χρόνια. Το 2001 είχε κάνει το πρώτο βήμα στο εξωτερικό. Είχε πάει στη Γερμανία και μέχρι το 2003 αγωνιζόταν μόνο εκεί, καθώς δεν υπήρχε ακόμα ο κανονισμός για παράλληλη συμμετοχή σε ξένα διασυλλογικά πρωταθλήματα. Στην ProA η Ιστρ πήρε στη φετινή σεζόν την 7η θέση. Εξασφάλισε κιόλας την έξοδο στο Κύπελλο Ευρωπαϊκής Ένωσης (E.T.T.U. Cup). Φέτος κρατά στους Γάλλους Πολ Γκοζί και Μπένζαμιν Μπροσιέ και θα έχει άλλη μία (και μάλιστα πολύ δυνατή) μεταγραφή. Θα την ενισχύσει ο Λι Πινγκ, που τα τελευταία χρόνια παίζει για τα χρώματα του Κατάρ. Ο Λι Πινγκ είχε αναδειχτεί το 2009 με την Κίνα παγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό μικτό ανδρών!

Ο Ρηνιώτης ήταν τις τελευταίες σεζόν αθλητής της Αζέν (Pro B). Σκέφτηκε να επιχειρήσει κάτι ανάλογο με τον Παπαγεωργίου και να παίξει μόνο Γαλλία βρίσκοντας ομάδα από τα δύο πρώτα εθνικά πρωταθλήματα, αλλά τελικά αποφάσισε να πάει στις National  κατηγορίες, όπου οι Γάλλοι δεν έχουν τέτοιο περιορισμό. Η Νις Καβιγκάλ, που εδρεύει στη γαλλική Ριβιέρα, έμεινε τελευταία φέτος στην Pro Β και υποβιβάστηκε στη National 1. Με παρόντα τον 34χρονο διεθνή, όπως και άλλους πολύ αξιόλογους αθλητές βάζει στόχο την επάνοδο στη 2η κατηγορία. Ο σημερινός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών θα συνεργαστεί ξανά με τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες, τον οποίο είχε συμπαίκτη δύο χρόνια στον Ολυμπιακό και δύο στη Γερμανία. Στην ομάδα είναι ακόμα ο Γάλλος Πετιό και ο Σουηδός Άρβιντσον.

Η Τόλιου θα ζήσει και την εμπειρία μίας άλλης χώρας, αφού αγωνίστηκε για τρία συνεχή χρόνια στη Γαλλία με τα χρώματα της Παρί ΤΤ. Από καιρό είχε ξεκαθαρίσει ότι θ’ αλλάξει περιβάλλον (έκανε και κακή σεζόν η ομάδα της στην Pro B μένοντας τελευταία) και τελικά πάει βόρεια, στη Σουηδία. Η Στόρφορς είναι η ομάδα, στην οποία αγωνίστηκαν στο πρόσφατο παρελθόν η Φιλαρέτη Εξάρχου και η Μαρία Χριστοφοράκη. Τότε δεν επιτρεπόταν να παίξει ένας αθλητής και στην κορυφαία κατηγορία άλλης χώρας, τώρα όμως άλλαξε ο κανονισμός. Η Τόλιου το εκμεταλλεύεται αυτό και θα είναι ταυτόχρονα στην Α1 και την επόμενη χρονιά.

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ