Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Το διπλό μικτό προστέθηκε στο Ολυμπιακό πρόγραμμα για το 2020

Mixed Doubles_final

Mixed Doubles_finalΈνα ιδιαίτερο νέο επιφύλαξε η χτεσινή μέρα για την παγκόσμια επιτραπέζια αντισφαίριση. Στη συνάντηση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής στη Λωζάνη ανακοινώθηκε ότι το διπλό μικτό προστέθηκε στο Oλυμπιακό πρόγραμμα του αθλήματος για το Τόκιο 2020! Το συγκεκριμένο αγώνισμα αποτελεί σταθερό κομμάτι στα Παγκόσμια πρωταθλήματα από την έναρξη του θεσμού, το 1926, ενώ και η ευρωπαϊκή ομοσπονδία δεν το κατήργησε ποτέ, ακόμα κι όταν το έβγαλε για κάποια χρόνια από το ενιαίο πρόγραμμα των Ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων. Με την είσοδό του στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα γίνουν πέντε τα χρυσά μετάλλια, που θα δοθούν στο άθλημα, μαζί δηλαδή με εκείνα στο απλό ανδρών, το ομαδικό ανδρών, το απλό γυναικών και το ομαδικό γυναικών. Επισημαίνεται ακόμα ότι έπειτα κι από αυτή την προσθήκη θα έχουν περάσει από το Oλυμπιακό πρόγραμμα όλα τα αγωνίσματα της επιτραπέζιας αντισφαίρισης: Από το 1988 έως το 2004 είχαμε το απλό και το διπλό σε άνδρες και γυναίκες, όταν βγήκε το διπλό αντικαταστάθηκε από το ομαδικό με πρώτη διοργάνωση το 2008 στο Πεκίνο και τώρα θα ετοιμαστεί για την εμφάνισή του το διπλό μικτό.

Η διεθνής ομοσπονδία δημοσίευσε το σχετικό ρεπορτάζ στην ιστοσελίδα της και αρχικά φιλοξένησε δήλωση του προέδρου της Τόμας Βάικερτ: «Η I.T.T.F. είναι εξαιρετικά ευτυχής, που το διπλό μικτό προστίθεται στο ολυμπιακό πρόγραμμα. Η επιτραπέζια αντισφαίριση εμφάνισε πολύ υψηλό αριθμό θέασης στην τηλεόραση και στα social media το 2016 στο Ρίο, γι’ αυτό πιστεύουμε ότι αξίζει ένα πέμπτο χρυσό μετάλλιο. Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της περασμένης εβδομάδας 8.000 θεατές παρακολούθησαν από κοντά τον τελικό του διπλού μικτού, οπότε γνωρίζουμε ότι το κοινό έχει ενδιαφέρον όρεξη γι’ αυτό το συναρπαστικό αγώνισμα και περιμένουμε μεγάλη επιτυχία στο Τόκιο το 2020», δήλωσε ο Γερμανός πρόεδρος.

Μόλις πριν από επτά μέρες στέφθηκαν παγκόσμιοι πρωταθλητές στο eventοι Ιάπωνες Μαχάρου Γιοσιμούρα/Κασούμι Ισικάουα. Σε τρία χρόνια από τώρα πολύ πιθανόν να έχουν στην πατρίδα τους την ευκαιρία να δώσουν συνέχεια στην τεράστια διάκριση στο Ντίσελντορφ με χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Η Ισικάουα ενθουσιάστηκε μόλις άκουσε τα νέα: «Είμαι πολύ χαρούμενη που το αγώνισμα θα συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του Τόκιο. Έχω τόσο πολλή όρεξη να παίζω διπλά μικτά και τώρα, που έχω την ευκαιρία να κερδίσω το χρυσό σε αυτό το αγώνισμα μπροστά στο κοινό της πατρίδας μου νομίζω ότι είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ της I.T.T.F., ένα ποσοστό 15% του συνολικού αριθμού τηλεθεατών το περασμένο Σάββατο στην τηλεόραση του Τόκιο ήταν συντονισμένο για να παρακολουθήσει την προσπάθεια των Γιοσιμούρα/Ισικάουα στον τελικό. «Αυτό δείχνει τη δημοτικότητα του αγωνίσματος στην Ιαπωνία κι αποτελεί ένα θετικό σημάδι για το Τόκιο 2020. Η ιαπωνική νίκη στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ακολούθησε την πρωτιά Κίνας και Κορέας μαζί στην αντίστοιχη διοργάνωση του 2015, αλλά και την ιστορική επιτυχία της Βόρειας Κορέας το 2013. Αυτό κάνει το διπλό μικτό πιο απρόβλεπτο και συναρπαστικό»! Εμείς προσθέτουμε ότι στα τελευταία Παγκόσμια πρωταθλήματα το διπλό μικτό είναι το αγώνισμα, στο οποίο σπάει η κυριαρχία της Κίνας…

Την είδηση σχολίασε και ο Ράουλ Καλίν, διευθυντής επιχειρήσεων και Ολυμπιακών/Παραολυμπιακών Αγώνων της διεθνούς ομοσπονδίας: «Από τότε που η επιτραπέζια αντισφαίριση εντάχθηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες προσπαθήσαμε δύο φορές ανεπιτυχώς να προστεθεί στο πρόγραμμα το διπλό μικτό. Η I.T.T.F. θέλει να ευχαριστήσει το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, την επιτροπή του Ολυμπιακού προγράμματος υπό την ηγεσία του Φράνκο Καράρο, την οργανωτική επιτροπή του Τόκιο 2020 και το τμήμα Θερινών Αθλημάτων της ΔΟΕ, που είδαν θετικά την αίτησή μας. Ήταν ένα μακρύ και συναρπαστικό ταξίδι, αλλά τώρα με την ένταξη του αγωνίσματος, αρχίζει ένα ακόμη πιο συναρπαστικό ταξίδι».

* Η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης καλωσορίζει το διπλό μικτό στους Ολυμπιακούς Αγώνες με μικρό βίντεο από τους αγώνες στο Ντίσελντορφ και μπορείτε να το δείτε στο λινκ https://www.youtube.com/watch?v=1IlQOGIPBQ8

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ