Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αποθέωση Κρεάνγκα στο αντίο του στην Ενεμπόν

Kreanga ta_paidia_tis_Hennebont

Kreanga ta_paidia_tis_HennebontΉταν η δική του βραδιά! Μετά από 13 συναπτά έτη στο ίδιο σωματείο ο Καλλίνικος Κρεάνγκα έδωσε την τελευταία του «παράσταση» με
Kreanga antio_Hennebont_report
την Ενεμπόν και γνώρισε την αποθέωση! Στο εντός έδρας ματς της τελευταίας αγωνιστικής της γαλλικής λίγκας με την Καέν η διοίκηση του κλαμπ οργάνωσε γιορτή για χάρη του και ο αθλητής-θρύλος της ομάδας έζησε συγκινητικό αποχαιρετισμό από 1.100 φιλάθλους! Με τον κόσμο να τον επευφημεί συνεχώς και τα στελέχη της ομάδας να τον τιμούν δεόντως με τα όσα είχαν ετοιμάσει στην αίθουσα «Σαρλς Αμπραχάμ», βίωσε έντονες στιγμές δίπλα στη σύζυγό του και τα δυο τους κοριτσάκια, στιγμές που δεν είναι απλό να ζήσουν όλοι οι τοπ αθλητές στο κλείσιμο μίας μεγάλης σελίδας. Ο Κρεάνγκα είχε πάει στην Ενεμπόν στην πρώτη χρονιά της στην Pro A (2004-2005), την ανέβασε αμέσως επίπεδο και στην πορεία την οδήγησε (μεταξύ άλλων διακρίσεων) σε 4 πρωταθλήματα Γαλλίας και σε ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ. Τη νέα χρονιά θ’ αγωνιστεί στην ολλανδική Ταβέρζο. Χτες εξάλλου, ολοκληρώθηκε και η 2η εθνική κατηγορία της Γαλλίας (Pro B) με τη Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου να στέφεται πρωταθλήτρια, ενώ στην Πολωνία η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη πήρε την πρόκριση στον σαββατιάτικο τελικό της Σούπερ κατηγορίας.

Kreanga antio_me_proedroΟ αγώνας της Ενεμπόν με την Καέν μεταδόθηκε σε live streaming μέσα από τη γαλλική ομοσπονδία (http://www.fftt.com/site/) και όλος ο κόσμος είχε την ευκαιρία να δει τις ενθουσιώδεις εκδηλώσεις προς τιμήν του Έλληνα πρωταθλητή. Επιπλέον, η διοίκηση της Ενεμπόν προανήγγειλε το γεγονός και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προέτρεψε τους φιλάθλους να δουν τον τελευταίο αγώνα του Καλλίνικου και έφτιαξε προς πώληση μπλουζάκια και χάρτινα προσωπάκια με τη μορφή του χαρισματικού αθλητή. Οι φίλοι της Ενεμπόν γέμισαν την αίθουσα και είναι χαρακτηριστικό ότι άνοιξε και τρίτη κερκίδα σε αντίθεση με τις δύο, που μπαίνουν συνήθως στα εντός έδρας ματς.

Kreanga dernier_matchΤα φώτα χαμήλωσαν για την παρουσίαση των δύο ομάδων, μπήκε η κατάλληλη μουσική και όταν έκανε την εμφάνισή του ο Κρεάνγκα ο χώρος «σείστηκε». Οι 1.100 φίλαθλοι σηκώθηκαν όρθιοι, χειροκρότησαν παρατεταμένα και φώναξαν ρυθμικά «Καλίν, Καλίν». Ο αθλητής χαιρέτησε συγκινημένος και στη συνέχεια διάβασε χαιρετισμό, που είχε ετοιμάσει στα γαλλικά. «Σας ευχαριστώ όλους. Τη διοίκηση, τους συμπαίκτες μου, όλο το επιτελείο της ομάδας και τον κόσμο. Πέρασα 13 υπέροχα χρόνια εδώ και πραγματικά μου ήταν πολύ δύσκολο να σας εγκαταλείψω. Όλα τα ωραία τελειώνουν όμως κάποια στιγμή. Τα χρόνια πέρασαν και δεν μπορώ ν’ αγωνιστώ πλέον σε τόσο υψηλό επίπεδο. Το αντίο ωστόσο, δεν θα το πω ποτέ σε αυτή την ομάδα. Θα συνεργαστούμε και στο μέλλον και θα είμαι πάντα κοντά στην ομάδα είτε για συμβουλές είτε για να την εκπροσωπήσω αν χρειαστεί σε κάποια συζήτηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κρεάνγκα για να γνωρίσει και πάλι την αποθέωση.

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο πρόεδρος της Ενεμπόν Μπρούνο Άμπραχαμ. Αγκάλιασε και φίλησε τον πολύπειρο αθλητή και μίλησε γι’ αυτόν με πολύ εγκωμιαστικά λόγια. «Η εξέλιξη της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια, το γεγονός ότι έχει φτάσει τόσο ψηλά, οφείλεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στον Καλλίνικο. Είναι πολύ δύσκολη στιγμή για μας διότι κλείνει ένα κεφάλαιο, μία μεγάλη περίοδος, για την ομάδα με πολλές συγκινήσεις», τόνισε ο επικεφαλής της διοίκησης, ο οποίος έχει δώσει στην αίθουσα το όνομα του αδικοχαμένου γιου του, που σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Kreanga Hennebont_me_oikogeneiaΗ τελετή είχε κι άλλο κομμάτι με τη διοίκηση να προσφέρει δώρα στον Κρεάνγκα και να καλεί την οικογένειά του για να της προσφέρει μεγάλη ανθοδέσμη. Στον αγωνιστικό χώρο έκαναν την εμφάνισή τους η σύζυγός του Ρούλα και οι κόρες Μαριάνα και Ελπίδα και δέχτηκαν επίσης το θερμό χειροκρότημα του κόσμου. Ο Κρεάνγκα άκουσε ξανά ρυθμικά το όνομά του, χαιρέτησε κι έστειλε φιλιά προς την εξέδρα και το ματς με την Καέν άρχισε περίπου μισή ώρα μετά την προγραμματισμένη έναρξη. Έντονη ήταν η στιγμή και στο τέλος του νικηφόρου αγώνα του. Ο κόσμος ξέσπασε σε επευφημίες, τον χειροκροτούσε παρατεταμένα και ο ίδιος έκανε σχεδόν τον γύρο του τραπεζιού για να ευχαριστήσει και να χαιρετήσει. Ήταν το ιδανικό standing ovation και το καλύτερο συμπλήρωμα ήταν που κατέβηκαν και οι κορούλες του από την εξέδρα, τον αγκάλιασαν και τον φίλησαν. Στη διεύθυνση  https://www.facebook.com/GvHennebontTennisDeTable/?fref=ts μπορείτε να βρείτε βιντεάκια με τον τελευταίο πόντο και τις θερμές εκδηλώσεις των φιλάθλων, όπως και με άλλα σημεία του αγώνα. Εκεί οι άνθρωποι της Ενεμπόν έγφραψαν χαρακτηριστικά «ένα υπέροχο τέλος για τον θρυλικό μας ηγέτη». Σημειωτέον ότι στην εξέδρα υπήρχαν και πανό με ευχαριστίες του Καλλίνικου προς τον κόσμο, αλλά και των φίλων της ομάδας προς αυτόν!

Kreanga antio_me_paidiaΣτο τέλος του αγώνα μίλησε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, υπέγραψε αμέτρητα αυτόγραφα κι έβγαλε φωτογραφίες με φιλάθλους της ομάδας. Μέλη του κλαμπ και όχι μόνο φορούσαν μπλουζάκια και χάρτινες μάσκες με τυπωμένο το πρόσωπό του Καλλίνικου. Τώρα, ήρθε η ώρα να χαλαρώσει για λίγο με την οικογένειά του ο 45άχρονος διεθνής. Θα παραμείνει οικογενειακώς στη Γαλλία μέχρι το τέλος της εβδομάδας και η επίσκεψη στη …Disneyland είναι προτεραιότητά του.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι η Ενεμπόν έδωσε ντέρμπι με την ουραγό Καέν και μετά τα …μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας επικράτησε με 3-2. Ο Κρεάνγκα τοποθετήθηκε στη θέση 3, αντιμετώπισε τον διεθνή Μεξικανό Μάρκος Μαδρίντ και τον έκαμψε με 3-2 και σκορ 11-9 στο τελευταίο σετ. «Δεν είχα άγχος λόγω της ιδιαίτερης βραδιάς, αλλά σίγουρα ήθελα πολύ να τελειώσω με νίκη. Άγχος είχα με την ομιλία μου στα γαλλικά», σχολίασε χαμογελώντας ο αγέρωχος πρωταθλητής. Η Ενεμπόν κατέκτησε την 4η θέση με 39 βαθμούς και απέκτησε και φέτος το δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΟ ΣΗΚΩΣΕ ΜΕ ΤΗ ΡΟΥΕΝ Ο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Papageorgiou France_me_kipelloΣτην Pro B των ανδρών η Ρουέν στέφθηκε πρωταθλήτρια με νίκη 3-0 εντός έδρας απέναντι στην Ισί λε Μουλινό. Κατέκτησε την κορυφή με 47 βαθμούς και ανεβαίνει στην 1η εθνική κατηγορία. Ο Παπαγεωργίου φεύγει από την ομάδα ύστερα από τρία χρόνια με πολύ καλές αναμνήσεις. Έχει την ικανοποίηση μίας ακόμα διάκρισης σε συλλογικό επίπεδο, είχε ουσιαστική συμβολή στον φετινό τίτλο και φυσικά ήταν παρών στην απονομή. Με τη Ρουέν ευτύχησε να δώσει και τα πρώτα του παιχνίδια στη γαλλική λίγκα. Επίσης στη 18η και τελευταία αγωνιστική η Αζέν νίκησε 3-1 εντός έδρας τη Νις. Ο Γιάννης Σγουρόπουλος νίκησε 3-2 τον Πορτογάλο Ένιο Μέντες (που αγωνίστηκε την προπερασμένη σεζόν στον Ολυμπιακό) κι έχασε 3-1 από τον Γάλλο Λοΐκ Μπομπιλιέ. Στο διπλό είχε νικηφόρο αποτέλεσμα και ο Τάσος Ρηνιώτης. Η Μπαγιάρ Αρζεντάν τέλος ξεπέρασε με 3-2 εντός έδρας τη Σεν Ντενί χωρίς τον Γιώργο Φραγκούλη στη σύνθεσή της. Στη βαθμολογία η Αζέν πήρε την 4η θέση με 37 βαθμούς και η Μπαγιάρ Αρζεντάν την 7η με 33.

ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΤΗΣ ΠΟΛΩΝΙΚΗΣ ΛΙΓΚΑΣ Η ΜΠΟΓΚΟΡΙΑ

Στην Πολωνία η Μπογκόρια Γκρότζισκ έφτασε στην πρόκριση στον τελικό του πρωταθλήματος με δεύτερη νίκη εναντίον της Ζιάλντοβο. Στον δεύτερο ημιτελικό των πλέι οφ, χτες βράδυ εκτός έδρας, την κατέβαλλε με 3-2 και υπερασπίστηκε με τον καλύτερο τρόπο το 3-1 του πρώτου αγώνα. Ο Γκιώνης τα πήγε καλά, αν και κουρασμένος από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα και  σημείωσε την πολύτιμη νίκη στο πρώτο του παιχνίδι κάμπτοντας τον Πολωνό Πάτρικ Κονόφσκι με 3-2 σετ. Από τον συγκεκριμένο αθλητή είχε χάσει στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Τότε το σκορ έγινε 1-1 και όταν αργότερα ο Γκάο Νινγκ από τη Σιγκαπούρη έδωσε το προβάδισμα στην Μπογκόρια με νίκη κόντρα στον Τσέχο Βράμπλικ (3-1 σετ), η υπόθεση πρόκριση κρίθηκε. Το επόμενο παιχνίδι είχε τυπική σημασία και ο Γκιώνης κάμφθηκε με 2-1 σετ από τον κορυφαίο αθλητή του Χονγκ Κονγκ, τον Βονγκ Τσου Τινγκ (τον είχε νικήσει στον πρώτο ημιτελικό). Στο φινάλε ο Πολωνός Ντανιέλ Γκόρακ διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για την Μπογκόρια.

Αντίπαλος στον τελικό η Γκντανσκ, η οποία επικράτησε στον άλλο ημιτελικό, επίσης με δύο νίκες, της Μπίντγκοζ. Η ομάδα, που είχε πάρει και την 1η θέση στην ολοκλήρωση των δύο γύρων του πρωταθλήματος, έκαμψε εντός έδρας την Τρίτη την αντίσταση της Μπίντγκοζ με 3-2.  

Ο τελικός θα διεξαχθεί το ερχόμενο Σάββατο στην πόλη Kobyłka, 45 λεπτά έξω από τη Βαρσοβία και θ’ αρχίσει στις 17:00 ώρα Ελλάδας. Η Γκντανσκ είναι πολύ δυνατός αντίπαλος για την Μπογκόρια, καθώς διαθέτει μεταξύ άλλων, τον Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ (με τον οποίο αναμετρήθηκε μόλις την περασμένη εβδομάδα στο Ντίελντορφ ο Έλληνας πρωταθλητής), τον Ιάπωνα Κάι Γιοσίντα και τον Σουηδό Ματίας Όβερσο.

Fischer Germany_team* Στη Γερμανία η ομάδα της Έλλης Φίσερ, η Ροντινγκχάουζεν, πήρε τελικά την 4η θέση στο πρωτάθλημα της 3ης εθνικής κατηγορίας. Ο τελευταίος αγώνας ήταν με το Αννόβερο 64 και ήρθε ισόπαλος 5-5. Η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού νεανίδων σημείωσε δύο νίκες. Γενικά σε προσωπικό επίπεδο εμφάνισε απολογισμό στο πρωτάθλημα 9 νίκες και 4 ήττες. Πήγε καλύτερα στον 2ο γύρο, καθώς πρέπει να θυμίσουμε ότι ήταν τραυματίας κι έμεινε περίπου τρεις μήνες εκτός δράσης -από τον Οκτώβριο μέχρι τον Δεκέμβριο. Η διεθνής αθλήτρια έζησε πολύτιμη εμπειρία φέτος με σπουδές και αγώνες στη Γερμανία και την ερχόμενη σεζόν θα είναι πάλι στην Ελλάδα. Το φινάλε με την Ροντινγκχάουζεν δεν ήταν ευχάριστο, διότι ο προπονητής της ομάδας αποφάσισε να πάρει τη σύνταξή του και να κλείσει το σωματείο. Εξαιτίας αυτού μένουν 4 κορίτσια χωρίς ομάδα, πάντως η Φίσερ για το μέλλον της είχε αποφασίσει, ούτως η άλλως, να γυρίσει στην Αθήνα στο τέλος αυτής της σχολικής χρονιάς…

 

* Στη φωτό 1 παιδάκια φοράνε τη χάρτινη μάσκα με αποτυπωμένο το πρόσωπο του Καλλίνικου Κρεάνγκα

* Στη φωτό 2: Εφημερίδα γράφει για “το πετυχημένο φινάλε του Κρεάνγκα” (από τη σελίδα της Ενεμπόν στο facebook)

* Στη φωτό 3 ο Καλλίνικος δέχεται την αγκαλιά του προέδρου του κλαμπ

* Στη φωτό 4: ο Κρεάνγκα στον πάγκο με ζωγραφισμένη την ικανοποίηση στο πρόσωπό του για την αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς του στην Ενεμπόν (από την ιστοσελίδα του σωματείου)

* Στη φωτό 5 ο θρυλικός Έλληνας αθλητής δίπλα στην οικογένειά του με τα δώρα και την ανθοδέσμη

* Στη φωτό 6 φωτογραφίζεται δίπλα σε μικρούς θαυμαστές του

* Στη φωτό 7 ο Κώστας Παπαγεωργίου με το κύπελλο της πρωταθλητή 2ης κατηγορίας της Γαλλίας

* Στη φωτό 8 η Έλλη Φίσερ με τις συμπαίκτριές της στο γερμανικό κλαμπ                                                 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ