Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Δύο χρυσά μετάλλια η Κίνα σε απλό γυναικών και διπλό ανδρών

Mens Doubles_Winner

Mens Doubles_WinnerΗ αυτοκράτειρα στην επιτραπέζια αντισφαίριση Κίνα πανηγύρισε δύο χρυσά μετάλλια κατά την 7η και προτελευταία μέρα του Παγκοσμίου Women Singles_winnersπρωταθλήματος ανδρών-γυναικών, που γίνεται στο Ντίσελντορφ. Στο απλό γυναικών η Ντινγκ Νινγκ κράτησε τα σκήπτρα από τη Σουζού το 2015 και κατέκτησε τον συνολικά τρίτο παγκόσμιο τίτλο της στο αγώνισμα. Ήταν το νούμερο 1 φαβορί και το επιβεβαίωσε και στον συναρπαστικό τελικό με τη συμπατριώτισσά της Ζου Γιουλίνγκ. Στο διπλό ανδρών το τρόπαιο πήγε στα χέρια των Φαν Ζεντόνγκ/Σου Σιν, που ήταν νούμερο 3 του αγωνίσματος. Στον κλειστό τελικό υπερίσχυσαν στις λεπτομέρειες του 1ου φαβορί, των Ιαπώνων Γιούγια Οσίμα/Μαζατάκα Μοριζόνο με 4-1 σετ. Σήμερα προχώρησε και το απλό ανδρών μέχρι τα ημιτελικά με σπουδαίες αναμετρήσεις, που πρόσφεραν πλούσιο θέαμα στους χιλιάδες φιλάθλους στο MesseΑρένα και τους εκατομμύρια τηλεθεατές. Απλά, πίκραναν τους Γερμανούς, οι οποίοι ήλπιζαν σε εξασφάλιση μεταλλίου από τον Οβτσάροφ ή τον Μπολ…

Τις πρώτες συγκινήσεις χάρισε ο τελικός στο απλό γυναικών, που ήταν και αυτή τη χρονιά κινεζική υπόθεση. HΝτινγκ βρέθηκε να χάνει με 1-2 από τη Ζου Γιουλίνγκ, ήταν πίσω και στο 4ο σετ, αλλά στη συνέχεια κυριάρχησε κι έφτασε στη νίκη με 4-2 σετ (11-4, 9-11, 4-11, 12-10, 11-6, 11-7). Το «μεγάλο μωρό», όπως είναι το παρατσούκλι της, είχε αναδειχτεί πρώτη φορά πρωταθλήτρια κόσμου το 2011 στο Ρότερνταμ. Η Ζου Γιουλίνγκ έπαιξε τον πρώτο της τελικό σε απλό Παγκοσμίου πρωταθλήματος γυναικών. Η Κίνα συνέχισε και την εντυπωσιακή παράδοση, που τη θέλει να κυριαρχεί στο αγώνισμα από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1995. Έχει 12 σερί πρωτιές. Την 3η θέση μοιράστηκαν στο Ντίσελντορφ η επίσης Κινέζα Λιου Σιβέν και η Μίου Χιράνο, η οποία χάρισε στην Ιαπωνία το πρώτο μετάλλιο στο απλό γυναικών μετά από 48 χρόνια.

Πολύ όμορφες στιγμές επιφύλαξε και ο τελικός του διπλού ανδρών με αντίπαλες δύο ασιατικές δυνάμεις. Οι Φαν Ζεντόνγκ/Σου Σιν ήταν καλύτεροι στα πιο κρίσιμα σημεία από τους Ιάπωνες Γιούγια Οσίμα/Μαζατάκα Μοριζόνο και πήραν τη νίκη με 4-1 σετ. Χρειάστηκαν και ανατροπές μάλιστα, καθώς βρέθηκαν να χάνουν με 2 και 3 πόντους στα σετ που πήραν, μάλιστα στο 5ο οι Μοριζόνο/Οσίμα είχαν σετ μπολ με 10-8. Με αυτό το αποτέλεσμα ο Φαν πανηγύρισε τον πρώτο του τίτλο σε ατομικό αγώνισμα του θεσμού, ενώ ο Σου πήρε τρίτη πρωτιά με τρίτο διαφορετικό συμπαίκτη στο διπλό ανδρών (Ζανγκ Τζίκε το 2015 και Μα Λονγκ το 2011). Τα σετ 11-9, 16-14, 11-9, 6-11 και 13-11. Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν οι επίσης Ιάπωνες Κόκι Νίουα/Μαχάρο Γιοσιμούρα και οι Κορεάτες Λι Σανγκ Σου/Τζεούν Γιουνγκσίκ.

Το απλό ανδρών εκτόξευσε το ενδιαφέρον όχι μόνο γιατί παραδοσιακά συγκεντρώνει τους προβολείς, αλλά και γιατί ήταν παρόντες κι έβγαλαν απαιτήσεις  δύο κορυφαίοι Γερμανοί. Εν τέλει ο Ντιμίτρι Οβτσάροφ αποκλείστηκε με 4-3 σετ από τον Ιάπωνα Κόκι Νίουα στη 16άδα και ο Τίμο Μπολ με 4-2 σετ από το νούμερο 1 του κόσμου, τον Κινέζο Μα Λονγκ. Ο Μπολ είχε καλή ευκαιρία στο 6ο σετ να ισοφαρίσει σε 3-3 και να στείλει το ματς στο ψυχοφθόρο 7ο σετ, αλλά ο Μα, που υπερασπίζεται τον τίτλο του στο Ντίσελντορφ επικράτησε με 11-9 και διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Στα ημιτελικά προχώρησαν ακόμα ο Κινέζος Φαν Ζεντόνγκ, ο Κορεάτης Λι Σανγκ Σου και ο Κινέζος Σου Σιν. Ο τελευταίος έφτασε μία ανάσα από το να αποκλειστεί στη 16άδα όταν έχανε 5-10 στο «κόντρα» σετ από τον συμπατριώτη του Λιν Γκαογιουάν. «Γλίτωσε» με 7 πόντους σερί και το βράδυ απέκλεισε με 4-1 σετ και το παιδί-θαύμα, τον Ιάπωνα Τομοκάζου Χαριμότο, που πριν κλείσει τα 14 χρόνια ζωής έγινε ο νεότερος αθλητής με πρόκριση στην 8άδα του απλού σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Στον έναν ημιτελικό θ αναμετρηθούν οι Κινέζοι Μα Λονγκ-Σου Σιν και στον άλλο ο Φαν Ζεντόνγκ με τον Λι Σανγκ Σου. Ο Κινέζος κατέβαλλε στην 8άδα με 4-1 σετ τον Νίουα και ο εντυπωσιακός Κορεάτης τον Βον Τσου Τινγκ από το Χονγκ Κονγκ επίσης με 4-1. Η Ευρώπη έμεινε ξανά έξω από τα μετάλλια στο αγώνισμα. Το τελευταίο το είχε πάρει με τον Μπολ το 2011 και ήταν χάλκινο, όπως χάλκινο ήταν και το αμέσως προηγούμενο από τον Δανό Μίκαελ Μέιζ το 2005. Τουλάχιστον τώρα, δεν είναι Κινέζοι και οι 4 αθλητές των μεταλλίων, όπως έγινε και το 2015 και το 2013..

* Πριν από τους δύο τελευταίους προημιτελικούς έγινε αγώνας επίδειξης. Πήραν μέρος δύο πρώην παγκόσμιοι πρωταθλητές, ο Σουηδός Γιόργκεν Πέρσον (σε ομαδικό και απλό ανδρών) και ο Γερμανός Γιοργκ Ρόσκοπφ (στο διπλό ανδρών). Διαιτητή δε, είχαν τον επίσης Γερμανό Στέφαν Φέτσνερ, που μαζί με τον Ρόσκοπφ κατέκτησαν τον παγκόσμιο τίτλο το 1989 στο Ντόρτμουντ.    

* Τη Δευτέρα η διοργάνωση κλείνει με τους ημιτελικούς και τους τελικούς στο απλό ανδρών και το διπλό γυναικών. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 11:00 ώρα Ελλάδας και μέχρι το φινάλε, γύρω στις 17:30 το απόγευμα θα έχουν συνεχείς ζωντανές μεταδόσεις τα κανάλια NOVAsports.

* Στο διπλό γυναικών, στον έναν ημιτελικό οι Φενγκ Τιανβέι/Γιου Μενγκ Γιου από τη Σιγκαπούρη θ’ αντιμετωπίσουν τις Τσεν Μενγκ/Ζου Γιουλίνγκ από την Κίνα και στον άλλο οι Κινέζες Ντινγκ Νινγκ/Λιου Σιβέν τις Γιαπωνέζες Μίμα Ίτο/Χίνα Χαγιάτα.

                                     

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ