Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρωταθλητές Ελλάδας ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στους παμπαίδες και ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας στις παγκορασίδες

Ethinikos Alexandroupolis_winner_pampaides

Ethinikos Alexandroupolis_winner_pampaidesΔύο σωματεία της Περιφέρειας, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στους παμπαίδες και ο Ο.Ε.Α. Έδεσσας στις παγκορασίδες πανηγύρισαν το Edessa OEA_winner_pagorasidesμεσημέρι, στο Δερβένι της Κορινθίας, τους πανελλήνιους τίτλους στο ομαδικό για την αγωνιστική περίοδο 2016-2017. Οι Θρακιώτες άρχισαν την προσπάθειά τους ως 2ο φαβορί κι έφτασαν στον τίτλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους ύστερα από συναρπαστικό τελικό με το Ηράκλειο 2001. Κάτι ανάλογο πέτυχε και η ομάδα της Έδεσσας, η οποία ήταν νούμερο 1 του αγωνίσματος, αλλά το εντυπωσιακό στην περίπτωσή της είναι ότι επιβλήθηκε με 3-0 σε όλα τα παιχνίδια της! Οι τελικοί μεταδόθηκαν ζωντανά στο διαδίκτυο από το sportsonair.gr και το ίδιο θα γίνει και αύριο στα ατομικά, στην τελευταία μέρα του Πανελληνίου  πρωταθλήματος (στο link https://www.youtube.com/watch?v=kb6ar5w15RU).

Στο ομαδικό παμπαίδων κατέκτησαν την 3η θέση ο Παράδεισος Αμαρουσίου και ο Αίας Ευόσμου. Στα ημιτελικά ο Εθνικός του Ανδρέα Νικολακάκη έκαμψε με 3-1 τον Παράδεισο. Νωρίτερα, στην 8άδα είχε αποκλείσει τις Σάρισες Φλώρινας, ενώ στην πρώτη φάση είχε αναδειχτεί νικητής στο 2ο γκρουπ. 

Το Ηράκλειο από την Αττική, που έχει προπονητή τον Κώστα Μαδέση, έκαμψε με 3-1 τον Αίαντα στα ημιτελικά και με το ίδιο σκορ τον Άρη Βούλας στα προημιτελικά. Ως 1ο φαβορί είχε επικρατήσει το Σάββατο στο 1ο γκρουπ. Ο τελικός ήταν αμφίρροπος και σε μεγάλο ποσοστό κρίθηκε στο διπλό, εκεί όπου οι Μήτκας/Πιστόλας επικράτησαν με 3-2.  

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Εθνικός Αλ.-Α.Ο. Ηράκλειο 3-2 στους παμπαίδες:

Κίμων Μήτκας-Ηρακλής Κερασίδης 3-0 (11-5, 11-8, 11-4)

Γιάννης Πιστόλας-Αλέξανδρος Μαδέσης 0-3 (3-11, 1-11, 4-11)

Μήτκας/Πιστόλας-Μαδέσης/Κερασίδης 3-2 (11-7, 11-7, 6-11, 10-12, 11-2)

Μήτκας-Μαδέσης 0-3 (8-11, 3-11, 8-11)

Πιστόλας-Κερασίδης 3-0 (12-10, 11-8, 11-6)

Ο Παράδεισος αγωνίστηκε με τους Γιώργο Κατσαπρακάκη, Δημοσθένη Νασιούλα και Ευστάθιο-Εφραίμ Μανωλόπουλο (προπονητής ο Σωτήρης Κανναβός) και ο Αίας με τους Βασίλη Τζιότζιο και Ανδρέα Καρυπίδη (στην τεχνική καθοδήγηση ο Γιώργος Κρυωνάς).

Στο ομαδικό κοριτσιών η Έδεσσα είχε τα προγνωστικά με το μέρος της και το επιβεβαίωσε με πανηγυρικό τρόπο. Νίκες με 3-0 στη φάση των γκρουπ, νίκη με αυτό το σκορ στα ημιτελικά με τον Α.Ο. Διονύσου, επικράτηση με 3-0 και στον τελικό με τον Ολυμπιακό. Επιτυχία και για τις Πειραιώτισσες η είσοδος στον τελικό, καθώς ήταν νούμερο 3 στο αγώνισμα. Πρώτευσε μάλιστα, στο 2ο γκρουπ, με τρεις νίκες, ενώ  στα ημιτελικά επιβλήθηκε με 3-0 του Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας. Στον πάγκο της Έδεσσας ήταν ο Τάκος Αναστασιάδης, αλλά και ο Πατρινός προπονητής Γιάννης Ξουρίδας, επειδή προέρχεται από την αχαϊκή πρωτεύουσα η Νεφέλη Καφάτου (και νήκει στον Φαέθωνα). Στον Ολυμπιακό ο προπονητής Γιώργος Χριστοφοράκης είχε στη σύνθεση και την Ελένη Κουκουτού. Την 3η θέση πήραν η Καβάλα με τη Λεμονιά Γκαϊντατζή και τη Φωτεινή Δημητριάδη (προπονητής ο Γιάννης Σταύρου) και ο Διόνυσος με τη Φωτεινή Τράκα και τη Χαρίκλεια Σκαφίδα (προπονητής ο Αλέξανδρος Μπακόλας).

Αναλυτικά η εξέλιξη του τελικού Ολυμπιακός-Ο.Ε.Α. Έδεσσας 0-3 στις παγκορασίδες:

Ευαγγελία Μεραμβελιωτάκη-Νεφέλη Καφάτου 1-3 (9-11, 11-8, 7-11, 13-15)

Βασιλεία-Χάλαρη-Δήμητρα Πετσίβα 1-3 (7-11, 11-9, 3-11, 4-11)

Μεραμβελιωτάκη/Χάλαρη-Πετσίβα/Καφάτου 0-3 (1-11, 7-11, 3-11)

Την απονομή των επάθλων έκαναν ο δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Ηλίας Ανδρικόπουλος στους παμπαίδες και ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός στις παγκορασίδες.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ