Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πρόκριση στους «64» για τον Γκιώνη στο Ντίσελντορφ

DSC9230

 DSC9230Την πρόκρισή του στον 2ο γύρο του απλού ανδρών εξασφάλισε το απόγευμα ο Παναγιώτης Γκιώνης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντίσελντορφ. Και μακάρι να του φέρει γούρι η πόλη, στην οποία αγωνίστηκε με επιτυχία για δύο χρόνια, διότι η αρχή στην κορυφαία διοργάνωση ήταν πολύ δύσκολη. Ο πρωταθλητής μας ξεπέρασε το εμπόδιο του Βορειοκορεάτη Τσόε Ι με 4-2 σετ κι έκανε το πρώτο βήμα στην προσπάθειά του να φτάσει σε καλό πλασάρισμα. Αύριο το βράδυ, στους «64» του αγωνίσματος, θα συναντήσει τον πολιτογραφημένο Σλοβάκο Βανγκ Γιανγκ, με τον οποίο είχε παίξει μαζί διπλό στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του περασμένου Οκτωβρίου. Ο αγώνας αρχίζει στις 20:30 ώρα Ελλάδας. Ο Κώστας Παπαγεωργίου και ο Τάσος Ρηνιώτης αποκλείστηκαν στους «128» του απλού ανδρών, όπως και η Κατερίνα Τόλιου στο απλό γυναικών. Είχαν δυνατούς αντιπάλους, ήταν αουτσάιντερ, πάντως ο Ρηνιώτης δημιούργησε προϋποθέσεις για να κάνει την έκπληξη.  Ο Παπαγεωργίου έχασε με 4-1 σετ από τον Πορτογάλο Μάρκος Φρέιτας. Ο Ρηνιώτης με 4-2 από τον πολιτογραφημένο Ουκρανό Κου Λέι και η Τόλιου με 4-0 από τη Λευκορωσίδα Βικτόρια Πάβλοβιτς. 

Ο Γκιώνης, που συμπεριλαμβανόταν στα seeding του αγωνίσματος (νούμερο 36 στο τρέχον ranking list), κληρώθηκε με τον Τσόε, ο οποίος ήταν ο 93ος από τους 96 αθλητές, που μπήκαν απευθείας στο ταμπλό. Η Βόρεια Κορέα είναι γενικά σε άνοδο τα τελευταία χρόνια, ο Γκιώνης έχει αντιμετωπίσει κι άλλες φορές μεγάλη δυσκολία κόντρα σε αθλητές της χώρας, συνεπώς το εμπόδιο ήταν υψηλό. Αυτό φάνηκε από την αρχή με τον Τσόε Ι (νούμερο 154 στον κόσμο) να κατακτά οριακά το 1ο σετ και να έχει σετ μπολ στο 2ο. Ο πολύπειρος διεθνής μας κατάφερε να ισοφαρίσει, τονώθηκε και ψυχολογικά και πήρε με διαφορά το 3ο και το 4ο σετ. Η συνέχεια ήταν συναρπαστική με τους δύο αθλητές να σώζουν και να χάνουν σετ πόιντς (ο Γκιώνης ματς πόιντς για να είμαστε ακριβείς) και τελικά ο Ασιάτης μείωσε στα …βάθη της παράτασης. Η εξέλιξη δεν επηρέασε τον Γκιώνη, ο οποίος είχε τις απαραίτητες δυνάμεις και με σταθερή άμυνα και σωστές επιθέσεις πήρε διαφορά (7-2) και την κράτησε (9-11, 13-11, 11-5, 11-7, 16-18, 11-7). Την ίδια ώρα ο επίσης αμυντικός Βανγκ Γιανγκ έδωσε ντέρμπι με τον Κιρίλ Γερασιμένκο από το Καζακστάν και επικράτησε με 4-3 σετ. OΛευκορώσος πρώην δευτεραθλητής κόσμου Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ, με τον οποίο μπορεί να συναντηθεί ο Γκιώνης στους «32» είχε εύκολη αρχή με 4-0 σετ επί του Γιανγκ Σινγιού από το Αζερμπαϊτζάν. Στον 2ο γύρο αναμετριέται με τον Πακ Σιν Χίοκ  από τη Βόρεια Κορέα.

Ανταγωνιστικός από την αρχή ο Τάσος Ρηνιώτης διεκδίκησε μεγάλη νίκη κόντρα στον Κου Λέι ώσπου κάμφθηκε με 4-2 σετ στον 1ο γύρο του απλού ανδρών. Έκανε ιδανική εκκίνηση, αργότερα προηγήθηκε και με 2-1, αλλά ο πολιτογραφημένος Ουκρανός ανέβασε την απόδοσή του, βρήκε και τις λύσεις στο αμφίρροπο 6ο σετ κι έφτασε στη νίκη. Ο πρωταθλητής μας πάντως, έπιασε πολύ καλή απόδοση γι’ άλλη μια φορά και πίεσε με την ποιοτική του επίθεση. Τα σετ 11-4, 3-11, 11-4, 6-11, 6-11 και 9-11. Ο Ρηνιώτης ολοκλήρωσε μία πολύ θετική πορεία, καθώς μπήκε στο ταμπλό με 4 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Ο Κου Λέι είναι νούμερο 24 στον κόσμο και 20 στο αγώνισμα. Είχε πάρει την 3η θέση στο απλό ανδρών στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μπακού το 2015, όπου είχε νικήσει και τον Γκιώνη.

O Κώστας Παπαγεωργίου (Νο 135) δεν μπόρεσε ν’ αντισταθεί στην ανωτερότητα του Μάρκος Φρέιτας. Κάμφθηκε με 4-1 σετ (σε παιχνίδι, που μεταδόθηκε στο διαδίκτυο) και αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του απλού του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Ο αθλητής του Ολυμπιακού είχε πρόβλημα κυρίως στο σερβίς του Πορτογάλου. Δεν βρήκε ρυθμό στα δύο πρώτα σετ και μετά που ανέβασε την απόδοσή του έχασε καλή ευκαιρία να μειώσει και να γίνει πιεστικός στο 3ο σετ, όταν προηγήθηκε 8-6. Στο 4ο σετ επικράτησε με ανατροπή από 7-9 (και σερβίς του αντιπάλου του εκείνη τη στιγμή), όμως στο 5ο ο αριστερόχειρας Πορτογάλος ξέφυγε με 5-0 και ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας δεν μπόρεσε ν’ αντιδράσει (2-11, 6-11, 8-11, 11-9, 6-11). Για το 3ο σετ να σημειωθεί ότι ο Παπαγεωργίου προηγήθηκε 7-3 και όταν ο Φρέιτας πλησίασε στον πόντο πιέζοντας στο forehandο Βατσακλής πήρε τάιμ άουτ. Στην επιστροφή ο 38άχρονος πρωταθλητής μας έκανε το 8-6 με το σερβίς, αλλά ο αθλητής από τη Μαδέιρα ήταν αλάνθαστος στους επόμενους πόντους και εφάρμοσε καλή τακτική. Ο Φρέιτας είναι νούμερο 16 στην τρέχουσα παγκόσμια κατάταξη και 14 του αγωνίσματος. Υπήρξε δευτεραθλητής Ευρώπης το 2015 στο απλό ανδρών, νικητής του Ευρωπαϊκού ΤΟΠ 16 το 2014, πρωταθλητής Ευρώπης το 2011 στο διπλό και το 2014 στο ομαδικό ανδρών και νικητής των Ευρωπαϊκών Αγώνων το 2015 επίσης στο ομαδικό.

Στο απλό γυναικών η μοναδική εκπρόσωπος στην 3η μέρα της διοργάνωσης ήταν η Κατερίνα Τόλιου. Με την πρωτιά στον 5ο όμιλο είχε πετύχει τον βασικό στόχο της πρόκρισης στο ταμπλό και από κει και πέρα επιζητούσε χωρίς άγχος το καλύτερο. Ήταν βέβαιο ότι θα είχε πολύ δύσκολο έργο στον 1ο γύρο και τελικά βρήκε μπροστά της τη δυνατή και έμπειρη Βικτόρια Πάβλοβιτς. Η αθλήτρια του Δ.Α.Ο. Ταύρου έχασε από τη Λευκορωσίδα (που έχει επίσης αμυντικό στυλ παιχνιδιού) με 4-0 σετ, πάντως είχε καλή απόδοση και κατάφερε να είναι πολύ ανταγωνιστική στο 1ο και το 4ο σετ (10-12, 5-11, 5-11, 9-11). Η Πάβλοβιτς είναι δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο απλό γυναικών, 3η στον κόσμο στο ομαδικό το 2006, νούμερο 34 στο απλό του Παγκοσμίου πρωταθλήματος και 58 στην παγκόσμια κατάταξη του Μαΐου. Στο Ντίσελντορφ πραγματοποιεί τη 19η συμμετοχή της σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα, αριθμός που συνιστά ρεκόρ στις γυναίκες!  

 

* Ο Γκιώνης σε φωτό του Πέτρου Βήττα

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ