Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όμορφες στιγμές από τους βετεράνους στα Χανιά στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα «Νίκος Κωστόπουλος»

Veteran Kladissos_Xania_2017

Veteran Kladissos_Xania_2017Σε υπέροχο μέρος, καλές αγωνιστικές συνθήκες και πολύ ευχάριστο κλίμα οι βετεράνοι αθλητές της επιτραπέζιας αντισφαίρισης έδωσαν τη δική τους …παράσταση το Σαββατοκύριακο στο 8ο Πανελλήνιο ατομικό πρωτάθλημα, όπως και τα πλέι οφ ομαδικών αγωνισμάτων. Τα Χανιά είχαν ρόλο οικοδεσπότη και φρόντισαν ώστε να λένε όλοι καλά λόγια για την εμπειρία και να μείνει η διοργάνωση αξέχαστη. Φέτος το ετήσιο πρωτάθλημα έγινε στο κλειστό γυμναστήριο του Κλαδισσού και είχε την επωνυμία «Νίκος Κωστόπουλος». Αφιερώθηκε στη μνήμη του πρώην πρωταθλητή Ελλάδας, επί χρόνια ομοσπονδιακού προπονητή, αλλά και βετεράνου αθλητή μέχρι και την τρέχουσα σεζόν, ο οποίος έφυγε απότομα από τη ζωή πριν από δύο μήνες. Ίσως αυτό να ήταν η μόνη αρνητική σκέψη, που περνούσε από το μυαλό των αθλητών στη διάρκεια των αγώνων. Το πρωτάθλημα διοργάνωσε ο Πανελλήνιος Όμιλος Φίλων Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Π.Ο.Φ.Επ.Α.) σε συνεργασία με την Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ε.Φ.Ο.Επ.Α.). Τα Χανιά, μία πόλη που δεκαετίες τώρα δείχνει έμπρακτα την αγάπη της στην επιτραπέζια αντισφαίριση, φιλοξένησε περίπου 150 αθλητές, καθώς το διήμερο έγινε παράλληλα και το 8ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ανεξαρτήτων.  

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων άρχισε ως θεσμός το 2010 στη Βούλα και οι διοργανωτές έχουν ως κύριο στόχο να διεξάγεται ακόμα και κάθε χρόνο, ει δυνατόν, εκτός Αττικής. Αυτό συνέβη φέτος για τρίτη σερί χρονιά, είχε θετικό αντίκτυπο, έστω κι αν καταγράφηκαν πολλές απουσίες λόγω του υψηλού κόστους του ταξιδιού και ως θετική συνέχεια ήρθε η ανακοίνωση από τον Π.Ο.Φ.Επ.Α. ότι το 2018 η αντίστοιχη διοργάνωση θα γίνει στην Καβάλα.

Veteran aplo_40-49Η δράση κύλησε σε 12 τραπέζια. Περιλάμβανε πολλά αμφίρροπα παιχνίδια και καλή αγωνιστική εικόνα με κύριους πρωταγωνιστές παλιούς διεθνείς ή και αθλητές, που ακόμα αγωνίζονται επίσημα και σε υψηλό επίπεδο. Στο ατομικό βετεράνων πήραν μέρος 46 άνδρες 3 γυναίκες. Πρώτα έγιναν όμιλοι και μετά νοκ άουτ ματς με εξαίρεση την κατηγορία των γυναικών. Στους άνδρες 40-49 ετών, όπου υπήρχαν οι περισσότερες συμμετοχές και έντονος συναγωνισμός, έφτασε σε μία ακόμα πρωτιά ο Χρήστος Τσαρσιταλίδης (αθλητής ταυτόχρονα της Α1 κατηγορίας). Στον τελικό ο έμπειρος αμυντικός νίκησε με 3-1 σετ τον Γιάννη Κελιαφάνο από τη Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτο ότι στον 1ο γύρο ο 3ος της κατηγορίας Δημήτρης Μάντας απέκλεισε με 3-2 σετ τον περσινό πρωταθλητή Αλέξη Πήττα (η φωτό από την απονομή των επάθλων, που έκανε ο σπουδαίος Γιάννης Βλοτινός).

Στην κατηγορία 50-59 κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο ο Στέλιος Γιάννου. Στο τελικό έκαμψε τον Μανώλη Δεβετζή με 3-1. Στην 60+ συναντήθηκαν στον τελικό δύο παλιοί πρωταθλητές Ελλάδας. Ο Άγγελος Μακρής και ο Αλέκος Δέσης έδωσαν ντέρμπι και χάρισαν όμορφες στιγμές. Ο πρώτος επιβεβαίωσε την καλή του φόρμα και πήρε τη νίκη με 3-2 σετ, αν και ο δεύτερος παραμένει ενεργός και σε διασυλλογικούς αγώνες της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.

Οι νικητές και οι νικήτριες σε κάθε κατηγορία:

Άνδρες 40-49 ετών:

1. Χρήστος Τσαρσιταλίδης

2. Γιάννης Κελιαφάνος

3. Παντελής Ελευθεριάδης

-. Δημήτρης Μάντας

Άνδρες 50-59:

1. Στέλιος Γιάννου

2. Μανώλης Δεβετζής

3. Δανιήλ Κωνσταντινίδης

-. Κώστας Δημητρακόπουλος

Άνδρες 60+:

1. Άγγελος Μακρής

2. Αλέκος Δέσης

3. Βασίλης Νιάρχος

-. Ηλίας Δημητριάδης

Ενιαία κατηγορία γυναικών:

1. Βάνια Στάλεβα 

2. Λίλιαν Λουκά 

3. Έλενα Παπαδάκη

Veteran diploΘέαμα και συγκινήσεις πρόσφεραν και οι αναμετρήσεις του ομαδικού το Σάββατο που είχαν από τρεις συμμετοχές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο. Και πώς να μη συμβεί αυτό, αφού ήταν στο τραπέζι δύο τεράστια ονόματα του χώρου. Ο Γιάννης Βλοτινός και ο Γιάννης Κορδούτης ενίσχυσαν ομάδα της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας αντίστοιχα και μπορεί να συναντήθηκαν μόνο στο διπλό αλλά είχαν την ευκαιρία να δείξουν τη μεγάλη κλάση τους. Άλλοτε συμπαίκτες στην εθνική ομάδα, πρωταθλητές Ελλάδας μαζί στο διπλό ανδρών και …κλασικό ζευγάρι τελικών κάποτε στο απλό του Πανελληνίου πρωταθλήματος. Ο Βλοτινός (που ακόμα κάνει πρωταθλητισμό στην Α1) αναδείχτηκε 14 φορές πανελληνιονίκης στο απλό ανδρών, ο Κορδούτης 1 και είναι εξόχως σημαντικό ότι συνεχίζουν να προσφέρουν στο άθλημα και ως προπονητές. 

Σε αυτούς τους αγώνες βετεράνων (όπου ο …φρέσκος είναι ο Βλοτινός) οι ομάδες τους αναμετρήθηκαν για το Κύπελλο Π.Ο.Φ.Επ.Α. Στα πλέι οφ πήραν μέρος τρεις ομάδες κι έπαιξαν μεταξύ τους. Στο σημαντικότερο παιχνίδι του ομίλου οι Pong Viveurs του Βλοτινού έκαμψαν με 4-3 το Πάνθεο 16 του Κορδούτη και αναδείχτηκαν Κυπελλούχοι Ελλάδας. Οι δύο μεγάλες μορφές του αθλήματος δεν κοντραρίστηκαν σε ατομικό ματς σε μία …κίνηση τακτικής από το Πάνθεο. Βρέθηκαν όμως, αντιμέτωπες στο διπλό (από εκεί η φωτό). Οι Κορδούτης/Ρένος Μωραΐτης κατέβαλλαν με 3-1 σετ τους Βλοτινό/Νίκο Γραμμένο, όμως στο καθοριστικό παιχνίδι η πρώην Βουλγάρα διεθνής Βάνια Στάλεβα ξεπέρασε τον Μωραΐτη με 3-0. Οι PongViveursνίκησαν 4-0 και τον Ο.Α.Α. Ηρακλείου, ο οποίος αρκέστηκε στην 3η θέση.  

Στο πρωτάθλημα Π.Ο.Φ.Επ.Α. επιβεβαίωσε την κυριαρχία του ο Άκτωρ. Η ομάδα, που εύκολα είχε πάρει την πρωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Αττικής, κατέκτησε την κορυφή και στα πλέι οφ. Κι ας της έλειπαν ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής, που τώρα βρίσκεται στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντίσελντορφ και ο παλιός πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών Χρήστος Λάμης, που έμεινε στην Αθήνα. «Οδηγός» για τον τίτλο ανέλαβε ο άλλος ομοσπονδιακός τεχνικός στο Σ.Ε.Φ., ο Κωνσταντίνος Κωστόπουλος, που είναι επίσης καινούργιος στη μεγάλη κοινότητα των βετεράνων. Ο Άκτωρ αναδείχτηκε πρωταθλητής με δύο νίκες, επίσης σε όμιλο των τριών. Στο σημαντικότερο παιχνίδι έκαμψε τον Α.Ο. Νέμεσις από τη Θεσσαλονίκη με 5-3. Ο πρώην διεθνής αθλητής στις νεαρές κατηγορίες σημείωσε τρεις νίκες και άλλες δύο είχε ο Μιχάλης Παγώνης, παλιός πρωταθλητής Ελλάδας σε παίδες και νέους. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Ηλίας Κατσίβελης. Για τη Νέμεσις ο παλιός δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού νέων Αλέξης Πήττας κατάφερε νίκη επί του Παγώνη, όμως άλλη δεν βγήκε. Την 3η θέση πήραν τα Χανιά.

Παράλληλα με το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων και τους αγώνες ομαδικού έγινε στο γυμναστήριο του Κλαδισσού το Πανελλήνιο των ανεξαρτήτων. Να αναφέρουμε κι εδώ τους πρωταθλητές των κατηγοριών. Σε εκείνη των ατόμων από 18 έως 39 ετών πρώτευσε ο Παναγιώτης Φωτάκης. Στη 40-49 ο Γιώργος Καλογερόπουλος, στην 50-59 ο Λουκάς Γιαλούρης, στην 60-64 ο Ευάγγελος Λυκουρίνος στην 65+ ο Ανδρέας Δελακούρας και στην ενιαία κατηγορία των γυναικών η Αναστασία Κωστακοπούλου.

Το πρωί του Σαββάτου στο κλειστό γυμναστήριο κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Νίκου Κωστόπουλου. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Π.Ο.Φ.Επ.Α. Σταύρος Πλακαντωνάκης αναφέρθηκε στον εκλιπόντα, στις επιτυχίες του και στην πολύπλευρη προσφορά του στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Αποκάλυψε επίσης ότι το Πανελλήνιο πρωτάθλημα βετεράνων-ανεξαρτήτων της επόμενος σεζόν θα διεξαχθεί στην Καβάλα.

Το βράδυ του Σαββάτου οργανώθηκε από τον Όμιλο σε ταβέρνα της πόλης η καθιερωμένη συνεστίαση, για όλους τους παίκτες, τις ομάδες, αλλά και όσους φίλους του αθλήματος ήθελαν να μετάσχουν. Έγινε σε θαυμάσιο κλίμα και παρέστησαν γύρω στα 200 άτομα. Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν και τα έπαθλα στους νικητές των ομαδικών αγώνων του Πανελληνίου πρωταθλήματος, στην κατηγορία των ανεξάρτητων γυναικών, όπως και στους πρωταθλητές των αγώνων Π.Ο.Φ.Επ.Α. στην Κεντρική Μακεδονία και τα Χανιά.  

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ