Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ποιοτική δουλειά σε άριστες συνθήκες στην Κοπεγχάγη

Kopenhagen Camp_1

Kopenhagen Camp_1«Έτοιμοι για το Ντίσελντορφ». Η ποιοτική δουλειά στην Κοπεγχάγη δικαίωσε τον τίτλο, που είχαν βάλει οι Δανοί διοργανωτές στο διεθνές προπονητικό καμπ και το εσωτερικό τουρνουά. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε σήμερα με πρωινή προπόνηση και οι συμμετέχοντες αθλητές, μεταξύ των οποίων τρεις Έλληνες, αποχώρησαν με την αίσθηση ότι οι προπονήσεις πέντε ημερών τούς βοηθούν ουσιαστικά στον βαθμό ετοιμότητας για το επικείμενο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων (29 Μαΐου-05 Ιουνίου). Τη συγκέντρωση προετοιμασίας οργάνωσε η ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης της Δανίας σε συνεργασία με την Ολυμπιακή Επιτροπή της χώρας στο Ολυμπιακό Κέντρο Idraettens Hus του Μπρόντμπι στα περίχωρα της Κοπεγχάγης. Ύστερα από την τιμητική πρόσκληση των Σκανδιναβών είχε την τύχη να μετάσχει και η εθνική μας ομάδα των ανδρών. Στις δυνατές προπονήσεις πήραν μέρος ο Παναγιώτης Γκιώνης, ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος υπό την επίβλεψη του εθνικού προπονητή Κώστα Βατσακλή. Ο Γκιώνης αγωνίστηκε χτες βράδυ και στο μίνι τουρνουά. Παρόντες ακόμα στο καμπ αθλητές από τη Ρωσία, την Ινδία, τη Σουηδία και φυσικά τη Δανία.

Kopenhagen tournament_CampΤην ευθύνη για το πρόγραμμα και την όλη οργάνωση είχε ο Σουηδός ομοσπονδιακός τεχνικός Λίνους Μερνστέιν. Δίπλα του ήταν ο βοηθός του Yao Cheugren, όπως και ο Κινέζος Hi Wei Xin, πρώην προπονητής του Ολυμπιονίκη και πρωταθλητή Ευρώπης του απλού ανδρών το 2009 Μίκαελ Μέιζ. Πλην των Ελλήνων διεθνών οι υπόλοιποι 14 αθλητές, που πήραν μέρος στην προετοιμασία, ήταν οι Δανοί Τζόναθαν Γκροθ, Τομπίας Ράσμουσεν, Άντερς Λιντ, Κλάους Νίλσεν, Μίκελ Χίντερσον, Μίκαελ Μέιζ από τη Δανία, Γκριγκόρι Βλασόφ, Μικάιλ Παΐκοφ, Κιρίλ Σκάτσκοφ, Αλεξάντερ Σιμπάεφ, Αλεξέι Λιβεντσόφ, Βλαντιμίρ Σιντορένκο από τη Ρωσία, ο Σαράθ Καμάλ Ατσάντα από την Ινδία και ο Σιμόν Άρβιντσον από τη Σουηδία.    

«Ήταν ένα πολύ δυνατό καμπ, όπως το περιμέναμε. Έγιναν γερές προπονήσεις για όλα τα παιδιά κι αυτό είναι ουσιαστικό όφελος. Ο Παναγιώτης είναι έμπειρος, ούτως ή άλλως, από τέτοια events, όμως για τον Τάσο και τον Γιάννη ήταν πολύτιμες οι παραστάσεις εν όψει Παγκοσμίου πρωταθλήματος, καθώς έπαιξαν με πολύ καλούς, γρήγορους και έμπειρους αθλητές. Πολύ καλή η αίθουσα των προπονήσεων, εξαιρετικές και οι εγκαταστάσεις γενικά και νομίζω ότι το να δουλεύεις με φτασμένους παίκτες και σε τέτοιες συνθήκες είναι κάτι που βοηθάει και τονώνει την αυτοπεποίθηση», δήλωσε από τη δανέζικη πρωτεύουσα ο Κώστας Βατσακλής και συμπλήρωσε: «Θέλω επίσης να εκφράσω τη χαρά μου, που μέσα από τέτοιες προσκλήσεις βλέπω ότι η εθνική μας ομάδα κερδίζει την αναγνώριση, καταξιώνεται, ως συνέχεια των αποτελεσμάτων της και της παρουσίας της. Αυτό αποδεικνύεται και από τη φιλοξενία, που μας έκαναν οι Δανοί, μάλιστα βάλαμε βάσεις και για συνεργασία στο μέλλον».

Kopenhagen tournament_camp_parataxiΤην Τετάρτη, στην προτελευταία ημέρα της εκδήλωσης, έγινε και τουρνουά στο Hillerod, 30 λεπτά μακριά από το Μπρόντμπι. Δεν ήταν για όλους τους συμμετέχοντες στο καμπ, αλλά μόνο για έξι. Κάθε χώρα είχε έναν εκπρόσωπο και η οικοδέσποινα Δανία δύο. Διαφημίστηκε με αφίσα και τον τίτλο«Ready for Düsseldorf», μεταδόθηκε λάιβ από τη σελίδα της ομοσπονδίας της Δανίας στο facebookκαι στο γυμναστήριο παραβρέθηκαν περίπου 100 φίλαθλοι. Με νοκ άουτ σύστημα, κάτι σαν final 6, τα παιχνίδια έγιναν σε δύο τραπέζια και ολοκληρώθηκαν σε μία βραδιά. Ο Γκιώνης (νούμερο 36 στον διεθνή πίνακα αξιολόγησης) κληρώθηκε να παίξει προημιτελικό, αντιμετώπισε τον Σουηδό Άρβιντσον (νούμερο 159) και κάμφθηκε με 3-2 σετ (12-10, 5-11, 11-5, 9-11, 9-11). Νωρίτερα, στη διαδικασία της κλήρωσης, ο κορυφαίος Έλληνας αθλητής είχε κάνει σύντομη δήλωση και είχε σταθεί στην ποιότητα της δουλειάς στην Κοπεγχάγη, στις θαυμάσιες συνθήκες και την άριστη φιλοξενία των Δανών. Την 1η θέση στο μικρό eventκατέκτησε ο Ατσάντα. Στον τελικό ξεπέρασε με 3-1 σετ τον Ρώσο Σιμπάεφ. Στα ημιτελικά ο Ινδός πρωταθλητής νίκησε με 3-2 σετ τον Δανό Γκροθ και ο Σιμπάεφ επίσης με 3-2 τον Άρβιντσον. Αγωνίστηκε και ο επίσης Δανός Λιντ, που αποκλείστηκε από τον Ατσάντα.

Οι διεθνείς επιστρέφουν σήμερα από την Κοπεγχάγη. Οι προπονήσεις θα συνεχιστούν μέχρι και το Σάββατο στην Αθήνα και την Κυριακή οι συνολικά 4 αθλητές και 2 αθλήτριες θα μεταβούν στο Ντίσελντορφ. Θυμίζουμε ότι στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα θ’ αγωνιστούν ακόμα ο Κώστας Παπαγεωργίου, η Κατερίνα Τόλιου και η Μαρία Χριστοφοράκη. Στην τεχνική καθοδήγηση θα βρίσκεται μόνο ο Κώστας Βατσακλής. Αρχηγός αποστολής θα είναι ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τη χώρα στις εκλογές της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) όπως και σε σημαντικά συνέδρια (της E.T.T.U. και άλλα).  

                                              

* Από την προχτεσινή αναμνηστική φωτό από το καμπ λείπουν κάποιοι Ρώσοι αθλητές, που σε εκείνη την προπόνηση είχαν ρεπό.

* Στη δεύτερη φωτό η αφισούλα του τουρνουά

* Στη φωτό 3 οι αθλητές που πήραν μέρος στο τουρνουά καθώς παρουσιάζονται στο κοινό 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ