Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ανακοινώθηκαν οι εθνικές ομάδες για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων

Kordalis pseira

Kordalis pseiraΣτην ανακοίνωση της συγκρότησης των εθνικών ομάδων για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων 2017 προχώρησε η Ελληνική ΦίλαθληTerpou akoustika Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης μετά την κάλυψη όλων των σχετικών κριτηρίων. Στη μεγάλη ετήσια διοργάνωση, που θα διεξαχθεί στο Γκιμαράες της Πορτογαλίας από τις 14 έως τις 23 Ιουλίου, θα εκπροσωπήσουν και φέτος τη χώρα συνολικά 14 παιδιά: Τέσσερις νέοι, 4 νεάνιδες, 3 παίδες και 3 κορασίδες. Τις ομάδες συγκροτούν οι έφηβοι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Στράτος Δαμιανής, Δημήτρης Κορδούτης, οι νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου, Ελισάβετ Τέρπου, Γεωργία Χατζάκη, Αγγελίνα Δεβελέκου, οι παίδες Γιάννης Δαμιανής, Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης, Νίκος Κορδαλής και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Βασιλική Ηλιοπούλου και Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Οι αθλητές/τριες προέκυψαν με βάση τους συνολικούς βαθμούς τους από τους τελευταίους πίνακες αξιολόγησης, την ειδική βαθμολογία των αναπτυξιακών και την ειδική των Πανελληνίων πρωταθλημάτων. Σε κάθε κατηγορία έχει ανακοινωθεί κι ένας αναπληρωματικός. Στους εφήβους είναι ο Ξάνθος Παναγόπουλος, στις νεάνιδες η Νερατζιά Μυτακίδου, στους παίδες ο Γεράσιμος Πετρής και στις κορασίδες η Θεοδώρα Βασιλειάδου.

Η ομοσπονδία εξέδωσε τη σχετική εγκύκλιο αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση του ελληνικού πίνακα αξιολόγησης του Απριλίου. Προκειμένου δε, να ολοκληρωθεί γρήγορα η ειδική βαθμολογία και να οριστικοποιηθούν τα ονόματα για τις «μικρές» εθνικές ομάδες ο πρόεδρος και έφορος των εθνικών ομάδων Μανώλης Κολυμπάδης με τη σύμφωνη γνώμη του υπεύθυνου Ranking List Γιώργου Παπαγεωργίου αποφάσισαν, για λόγους δεοντολογίας, να συμπεριληφθεί στο νέο  R.L. και ο μεγάλος τελικός των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων, παρότι έγινε Μάιο. Εδώ θα αναφέρουμε τους έξι πρώτους αθλητές και τις έξι πρώτες αθλήτριες των τεσσάρων κατηγοριών (ολόκληρη στο linkhttps://www.httf.gr/images/egk_1_eyttc_2ortho.pdf). Θα επισημάνουμε επίσης, ότι η νεάνιδα Αλεξάνδρα Τουντακώβα ναι μεν κατέκτησε την 3η (και προνομιούχο) θέση, όμως μένει και φέτος εκτός εθνικής ομάδας διότι δεν έχει αποκτήσει ακόμα την ελληνική υπηκοότητα, ενώ η σημερινή πρωταθλήτρια Ελλάδας του απλού και του διπλού νεανίδων Έλλη Φίσερ ήταν απούσα φέτος από τα αναπτυξιακά τουρνουά επειδή εγκαταστάθηκε στη Γερμανία και δεν είχε δικαίωμα συμμετοχής στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα. Τέλος, η ανακοίνωση αναφέρει ότι άμεσα οφείλουν τα σωματεία να δηλώσουν γραπτά αν αθλήτρια ή αθλητής τους κωλύεται, για οποιοδήποτε λόγο, να ακολουθήσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας και να συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

Οι βαθμολογίες ανά κατηγορία μέχρι και την 6η θέση:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΦΗΒΩΝ-ΟΝΟΜΑΤΑ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)  1.829,4 πόντους

2. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)   1.434,875

3. Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)  1.224,369

4. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)  1.075,237

5. Ξάνθος Παναγόπουλος (Π.Κ.Δ. Ταύρου)   807,75

6. Κωνσταντίνος Στάμου (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)  785,625

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΝΕΑΝΙΔΩΝ-ΟΝΟΜΑΤΑ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)   1.189,75

2. Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) 1.123,35

3. Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου) 824,325

4. Γεωργία Χατζάκη (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.) 739,75

5. Αγγελίνα Δεβελέκου (Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας)  696,1

6. Νερατζιά Μυτακίδου (Π.Κ.Δ. Ταύρου)  539,175

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΑΙΔΩΝ-ΟΝΟΜΑΤΑ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γιάννης Δαμιανής (Αετοί Πόλης)   871,175

2. Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Αετοί Πόλης)  801,6

3. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)    696,9 

4. Γεράσιμος Πετρής (Ε.Α. Βόχας)  661,325

5. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Α.Σ. Αετοί Πόλης)  611,525

6. Ζήσης Δουκέρης (Α.Ο. Διονύσου)    533,3

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ-ΟΝΟΜΑΤΑ-ΣΩΜΑΤΕΙΟ-ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά) 685,9

2. Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας) 641,525

3. Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)  624,35

4. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)  505,775

5. Αθηνά Λιβιεράτου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας) 503,4

6. Δέσποινα Μυτακίδου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας) 423,875

Η ανακοίνωση προσθέτει ότι: «Οι αθλήτριες και οι αθλητές που απαρτίζουν τις Ε.Ο. όλων των ηλικιακών κατηγοριών, και μόνο αυτοί, καλούνται να παρουσιαστούν στην Ομοσπονδιακή αίθουσα του Σ.Ε.Φ., τη Δευτέρα 26 Ιουνίου στις 10:00 για την έναρξη της προετοιμασίας. Αμέσως οι αθλητές και οι αθλήτριες θα ενημερωθούν από τους Ομοσπονδιακούς προπονητές για το πρόγραμμα προπονήσεων, που υποχρεούνται να ακολουθήσουν. Η παρουσία όλων σε όλες τις προπονήσεις είναι υποχρεωτική».

ΟΙ ΠΡΩΤΙΕΣ ΣΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των αναπτυξιακών πρωταθλημάτων 2016-2017 το γραφείο Τύπου σημειώνει τις συνολικές πρωτιές σε κάθε ηλικιακή κατηγορία. Θα αναφέρει και τις μικρότερες άσχετα αν δεν σχηματίζουν εθνικές ομάδες. Έγιναν 13 τουρνουά και φυσικά ο μεγάλος τελικός στην Πάτρα στις 5 και 6 Μαΐου.

– Στους νέους είχαν τα περισσότερα χρυσά μετάλλια ο Γιώργος Σταματούρος και ο Γιάννης Σγουρόπουλος. Πήραν από 5. Δύο φορές πρώτευσε ο Στράτος Δαμιανής και 1 ο Γιάννης Μπόσκοβιτς. Ο Σγουρόπουλος κατέκτησε την 1η θέση και στον τελικό του θεσμού πριν λίγες ημέρες.

– Στις νεάνιδες η Ιωάννα Γερασιμάτου ήταν η καλύτερη με 5 πρωτιές. Η Ελισάβετ Τέρπου ακολούθησε με 3, η Αλεξάνδρα Τουντακώβα με 2, η Ευαγγελία Φραντζεσκάκη και η Ελένη Σοφρά με 1. Η κατηγορία δεν έγινε στο όπεν της Φλώρινας. Στον τελικό της Πάτρας αναδείχτηκε νικήτρια η Τέρπου.

– Στους παίδες εμφανίστηκαν οι περισσότεροι νικητές: Ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης επικράτησε σε 4 τουρνουά, ο Γιάννης Δαμιανής και ο Νίκος Κορδαλής σε 3, ο Αλκιβιάδης Σταματούρος, ο Ζήσης Δουκέρης και ο Ιάκωβος Αϊβατίδης σε 1. Στον τελικό ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ο Χατζηλυγερούδης.

– Στις κορασίδες κυριάρχησε η Μαλαματένια Παπαδημητρίου με 6 χρυσά μετάλλια και επικράτηση και στον μεγάλο τελικό. Τρεις φορές πρώτευσε η Βασιλική Ηλιοπούλου, 2 η Αθηνά Λιβιεράτου και από 1 η Δανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου και η Κατερίνα Φραγκάκη.

– Στους παμπαίδες ο Αλέξανδρος Μαδέσης ήταν ο πλέον αποτελεσματικός. Ήρθε 1ος σε 8 όπεν, αλλά και στον μεγάλο τελικό. Τρεις πρωτιές είχε ο Κίμων Μήτκας και από 1 ο Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος και ο Γιώργος Κατσαπρακάκης.

– Στις παγκορασίδες ήταν ψηλότερα στον σχετικό πίνακα η Δήμητρα Πετσίβα και η Ευγενία Καραθανάση, οι οποίες κατέκτησαν από 4 χρυσά μετάλλια. Πολύ αποδοτική και η Φωτεινή Τράκα διότι είχε 2 πρώτες θέσεις και ήταν νικήτρια και στον τελικό της αχαϊκής πρωτεύουσας. Επίσης, 2 φορές επικράτησε η Λεμονιά Γκαϊνταντζή και 1 η Νεφέλη Καφάτου.

– Η κατηγορία των Νέων ανδρών έγινε στη Βέροια, στην Πάτρα και στην Αθήνα για το τουρνουά της ΑΕΚ. Από ένα τρόπαιο είχαν ο Αναστάσιος Ασημακόπουλος, ο Γιάννης Πετρόπουλος και ο Παναγιώτης Αλεξανδρόπουλος.

– Σε τέσσερα τουρνουά είχαμε αγώνες στους μίνι παμπαίδες. Στης Σίνδου, στης Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, στης Φλώρινας και στα Τερζάκεια. Ο Ραφαήλ-Παναγιώτης Δήμος της Ε.Α. Βόχας είχε δύο πρωτιές, ο Άγγελος Ντρουβάς του Α.Σ.Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων και ο Λευτέρης Καπαγιαννίδης του Σ.Ε.Α. Κοζάνης από μία.

– Δύο φορές κατέστη δυνατό να διεξαχθεί η κατηγορία των μίνι παγκορασίδων. Πολύ ευχάριστο ότι και εδώ οι πρωτιές ήρθαν από παιδιά της επαρχίας. Στη Φλώρινα επικράτησε η Γεωργία Σπανού από τις τοπικές Σάρισες και στα Τερζάκεια η Βασιλική Μπουλά από τον Μ.Σ. Βαρβασίου Χίου.

ΣΤΟ ΝΟΥΜΕΡΟ 1 ΤΩΝ ΠΑΙΔΩΝ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ Ο ΔΑΜΙΑΝΗΣ

Στους πίνακες του Απριλίου τέλος, η βασική αλλαγή είναι ότι ανέβηκε ξανά στην κορυφή των παίδων ο Γιάννης Δαμιανής. Ο αθλητής των Αετών Πόλης ξεπέρασε τον συμπαίκτη του Γεράσιμο Χατζηλυγερούδη και γενικά τους τελευταίους μήνες εναλλάσσονται συχνά οι δυο τους στο νούμερο 1. Καταγράφηκαν ορισμένες ακόμα διαφοροποιήσεις στις πρώτες 5άδες και βγήκαν από αυτές η Ελένη Σοφρά του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. στις Νέες γυναίκες (στο νούμερο 6 από 5) και η Δέσποινα Μυτακίδου από τους Φοίνικες Πάτρας στις κορασίδες (επίσης στο 6 από 5).

Στις αξιοσημείωτες αλλαγές στις πρώτες 20 θέσεις και οι εξής: Ο Νίκος Κορδαλής ανέβηκε στο νούμερο 14 των εφήβων από το 20 του Μαρτίου. Η Αφροδίτη Αθανασοπούλου του Π.Κ.Δ. Ταύρου μετακινήθηκε στο νούμερο 13 των νεανίδων από το 16, ο Δημήτρης Σιδηρόπουλος της Ε.Α. Βόχας στο 15 των παίδων (από 20), η Χρυσή Φωτιάδου του Ο.Ε.Α. Φλώρινας έφτασε ακριβώς 10άδα στις κορασίδες (από 11), ο Δημοσθένης Νασιούλας του Παράδεισου Αμαρουσίου πήγε στο 14 των παμπαίδων (από 16) και η Κατερίνα Κοτζαμιχάλη των Χανίων στο 20 των παγκορασίδων (από 42). Μέσα στην πρώτη 10άδα είχαν βελτίωση δύο ή τριών θέσεων ο Γιάννης Δαμιανής στους νέους (6 από 9), η Γεωργία Χατζάκη στις νεάνιδες (6 από 8), ο Ζήσης Δουκέρης στους παίδες (6 από 8) και η Χανιώτισσα Παναγιώτα Κοτζαμιχάλη στις κορασίδες (7 από 9).

Για τον συγκεκριμένο μήνα υπολογίστηκαν, πέρα από τον τελικό των αναπτυξιακών όπεν, τα Πανελλήνια πρωταθλήματα νέων-νεανίδων και παίδων-κορασίδων, τα μπαράζ σε Α1, Α2 και Β’ Εθνική και τα Τερζάκεια.

Οι πρώτες 5άδες στους πίνακες του Απριλίου (με τις θέσεις των αθλητών/τριών στην αμέσως προηγούμενη έκδοση, τον Μάρτιο) είναι οι ακόλουθες:

ΑΝΔΡΕΣ:

1. («) Κώστας Παπαγεωργίου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. («) Μάρκο Γέφτοβιτς (Ηρακλής Θεσσαλονίκης)

3. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

4. («) Τάσος Ρηνιώτης (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. («) Ρομέν Ρουίζ (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

1. («) Οντρέ Ματενέ (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. («) Λιου Τζούντιθ (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

3. («) Χριστίνα Φίλη (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

4. («) Μόνικα Μόλναρ (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

5. («) Κατερίνα Τόλιου (Δ.Α.Ο. Ταύρου)

ΝΕΟΙ ΑΝΔΡΕΣ:

1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. («) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. («) Νίκος Αντωνιάδης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

4. («) Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

5. («) Κωνσταντίνος Αγγελάκης (Α.Ο. Ταταύλα)

ΝΕΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: 

1. («) Κωνσταντίνα Παρίδη (Φοίνικας Πειραιά)

2. («) Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. («) Θάλεια Κορδούτη (Σάρισες Φλώρινας)

4. («)  Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. (6.) Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

ΝΕΟΙ:

1. («) Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. («) Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. («) Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

4. («) Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

5. («) Νίκος Βλαχάκης Βασίλης (Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων)

ΝΕΑΝΙΔΕΣ:

1. («) Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

2. («) Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. (4.) Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

4. (3.) Ελένη Σοφρά (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

5. («) Αλεξάνδρα Τουντακώβα (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. (2.) Γιάννης Δαμιανής (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

2. (1.) Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

3. (5.) Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

4. (3.) Γεράσιμος Πετρής (Ε.Α. Βόχας)

5. (4.) Αλκιβιάδης Σταματούρος (Αετοί Πόλης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. («) Βασιλική Ηλιοπούλου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

2. («) Μαλαματένια Παπαδημητρίου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

3. («) Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. («) Αθηνά Λιβιεράτου (Π.Α.Λ. Φοίνικες Πάτρας)

5. (6.) Θεοδώρα Βασιλειάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. («) Αλέξανδρος Μαδέσης (Α.Ο. Ηράκλειο 2001)

2. («) Κίμωνας Μήτκας (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)  

3. («) Ευστάθιος-Εφραίμ Μανωλόπουλος (Παράδεισος Αμαρουσίου)

4. (5.) Γιώργος Κατσαπρακάκης (Παράδεισος Αμαρουσίου)

5. (4.) Ιωσήφ Ελσάμι (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. («) Δήμητρα Πετσίβα (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

2. (3.) Φωτεινή Τράκα (Α.Ο. Διονύσου)

3. (2.) Ευγενία Καραθανάση  (Α.Ε.Κ.)

4. («) Νεφέλη Καφάτου (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

5. («) Χριστίνα-Δανιέλα Ντεγιρμεντζίογλου (Αετοί Πόλης)

 

* Στις φωτό του Βασίλη Καραουλάνη από αναπτυξιακά πρωταθλήματα ο Νίκος Κορδαλής και η Ελισάβετ Τέρπου.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ