Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

O Mανώλης Κολυμπάδης υποδέχθηκε στα Χανιά την Ολυμπιακή ομάδα της Σουηδίας και τον …Γκλεν Οστ

Kolimpadis Sweden_Xania

Kolimpadis Sweden_XaniaΣτα Χανιά βρέθηκε αυτές τις ημέρες ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης με την ιδιότητα του γενικού γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να υποδεχτεί την Ολυμπιακή ομάδα της Σουηδίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2018. Το σχετικό ρεπορτάζ δημοσίευσε η ιστοσελίδα της Ε.Ο.Ε. μαζί με φωτογραφίες. Η ομοσπονδία από την πλευρά της θα σημειώσει απλά στον πρόλογο ότι σε αυτή την υποδοχή ο Μανώλης Κολυμπάδης συνάντησε ένα μεγάλο όνομα της σουηδικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης: Τον Γκλεν Οστ, τον προπονητή που οδήγησε την εθνική ομάδα ανδρών της Σουηδίας στον παγκόσμιο τίτλο του 1989 σπάζοντας την κυριαρχία της Κίνας (με Βάλντνερ, Πέρσον, Άπελγκρεν, Λιντθ). Ο Οστ είναι σήμερα διευθυντής της Ολυμπιακής Επιτροπής της Σουηδίας. Υπήρξε διακεκριμένος αθλητής επιτραπέζιας αντισφαίρισης και αργότερα ακολούθησε προπονητική καριέρα. Το χρονικό διάστημα 1980-1985 ήταν προπονητής της εθνικής ομάδας νέων της χώρας και από το 1987 έως το 1990 ήταν στον πάγκο της εθνικής ανδρών, η οποία (με αθλητές-θρύλους, που δούλευε από τα προηγούμενα χρόνια ο Οστ) πήρε το 1989 δύο χρυσά μετάλλια στο Παγκόσμιο του Ντόρτμουντ, πρώτα στο ομαδικό («απαντώντας» με το εντυπωσιακό 5-0 στις τρεις σερί ήττες στους τελικούς με την Κίνα) κι έπειτα στο απλό με τον Βάλντνερ. Ήταν οι επιτυχίες, που άλλαξαν τότε τον ρου της Ιστορίας στο άθλημα. Από το 1998 ο Οστ εργάζεται στην Ολυμπιακή Επιτροπή της Σουηδίας αρχικά ως συντονιστής του έργου και τα τελευταία χρόνια ως διευθυντής. Ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. δεν έχασε φυσικά την ευκαιρία να μιλήσει και για την επιτραπέζια αντισφαίριση με τον Σουηδό αξιωματούχο. Μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τις εκλογές της διεθνούς ομοσπονδίας του αθλήματος, που θα γίνουν σε λίγες ημέρες στο περιθώριο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος του Ντίσελντορφ.      

Kolimpadis kladi_eliasΤο δελτίο Τύπου της Ε.Ο.Ε.: «Την Ολυμπιακή Ομάδα της Σουηδίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «PyeongChang 2018» υποδέχθηκε στα Χανιά, ο Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μανώλης Κολυμπάδης. Η σουηδική αποστολή επέλεξε την Κρήτη και τα Χανιά, για την πρώτη προπονητική κατασκήνωση ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων και θα χρησιμοποιήσει το Εθνικό Στάδιο Χανίων για προπονήσεις και σημαντικά τεστ για τους αθλητές της. Η τελετή υποδοχής της σουηδικής ομάδας, που αριθμεί συνολικά σχεδόν 200 άτομα, έγινε στο ξενοδοχείο Cavo Spada Luxury Resort and Spa, στο Κολυμπάρι Χανίων, ιδιοκτησίας του Μανώλη Γιαννούλη, προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων.

Στην τελετή παρέστη ο Δήμαρχος Πλατανιά Γιάννης Μαλανδράκης, o ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου Μανώλης Γιαννούλης και ο Αντιπρόεδρος της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής Per Palmström. Η αποστολή της Σουηδίας φύτεψε συμβολικά ένα δέντρο ελιάς που έφεραν στο χώρο, ο Γενικός Γραμματέας της Ε.Ο.Ε. Μανώλης Κολυμπάδης και η δύο φορές χρυσή Ολυμπιονίκης στο κέρλινγκ, Anette Norberg.

Η επιλογή της Κρήτης από τη σουηδική Ολυμπιακή αποστολή αποτελεί σημαντικό παράδειγμα για το πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει κορυφαίο προορισμό αθλητικού τουρισμού. «Τώρα προχωράμε με ένα νέο Olympic Camp στο Cavo Spada Luxury Resort and Spa, το οποίο θα αποτελέσει το σημαντικότερο μέρος της προετοιμασίας μας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες 2018 στην Pyeongchang 2018. Η Σουηδική Ολυμπιακή Επιτροπή, έπειτα από συνεχείς ελέγχους, έκρινε ότι οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου πληρούν απόλυτα τα ολυμπιακά πρότυπα προπόνησης», δήλωσε ο operation manager της Σουηδικής Ολυμπιακής Επιτροπής Peter Reinebo».

 

* Δύο φωτογραφίες με τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη, που συνοδεύουν το ρεπορτάζ της Ε.Ο.Ε.   

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ