Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Στο κροατικό World Tour ως 2ο φαβορί ο Γκιώνης

DSC5926

 DSC5926Με την προοπτική να διακριθεί σε τουρνουά παγκόσμιας εμβέλειας βρίσκεται από το μεσημέρι στο Ζάγκρεμπ ο Παναγιώτης Γκιώνης. Εκεί άρχισε σήμερα και θα ολοκληρωθεί το προσεχές Σάββατο το World Tour της Κροατίας, το οποίο είναι της βαθμίδας Challenge στο πρόγραμμα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) και συγκεντρώνει 350 αθλητές και αθλήτριες από 51 χώρες όλου του κόσμου! Στο τέλος των δηλώσεων συμμετοχής ο Γκιώνης ήταν 3ο φαβορί των αγώνων, αλλά μετά από την ακύρωση του Γερμανού Μπάστιαν Στέγκερ βρέθηκε στη θέση 2. Ουσιαστικό φυσικά για τον πρωταθλητή μας ότι θα έχει και αυτή τη φορά βοήθεια από τον πάγκο, καθώς είναι μαζί του ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Βατσακλής. Άλλωστε, πρέπει να τεστάρει την αγωνιστική του κατάσταση κι εν όψει του Παγκοσμίου πρωταθλήματος ατομικών (Ντίσελντορφ, 29 Μαΐου-5 Ιουνίου), όπου μάλιστα οι Κινέζοι τον βλέπουν ως μοναδική απειλή τους από αθλητές με αμυντικό στυλ παιχνιδιού, όπως αποκάλυψε σε ρεπορτάζ της η I.T.T.F.!

Ο πολύπειρος άσος αρχίζει αύριο Τετάρτη την προσπάθειά του στην κροατική πρωτεύουσα από το αγώνισμα του διπλού. Θα έχει συμπαίκτη τον Γουάνγκ Σι, Κινέζο αμυντικό, που αγωνίζεται με τα γερμανικά χρώματα και διακρίνεται στην Μπουντεσλίγκα. Δοκιμάζουν πρώτη φορά μαζί και φυσικά περνάνε από τη διαδικασία των προκριματικών γύρων, όπου θα χρειαστούν τρεις νίκες για να προκριθούν στο κυρίως ταμπλό των «16». Στους «64» της πρώτης φάσης ο Γκιώνης βρίσκει πάλι μπροστά του Άγγλους διεθνείς, με τους οποίους προηγήθηκαν στη σεζόν οι μεγάλες αναμετρήσεις για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Αντίπαλοι είναι οι Σάμουελ Γουόκερ/Ντέιβιντ Μακ Μπεθ και ο αγώνας γίνεται αύριο το απόγευμα. Αν οι Γκιώνης/Γουάνγκ Σι επικρατήσουν, τότε στους «32» των προκριματικών θα συναντήσουν τους νικητές από τον αγώνα Ζουλιέν Ιντεχέρμπεργκ/Λορίκ Ζαν (Βέλγιο)-Βονζίν Τσόι/Λι Γιανγκβού (Κορέα).

Στο απλό ο αθλητής της πολωνικής Μπογκόρια έχει τοποθετηθεί στο κάτω μέρος του ταμπλό. Περιμένει αντίπαλο από τα προκριματικά κι αν νικήσει στον 1ο γύρο, τότε μετά είναι πολύ πιθανό ν’ αντιμετωπίσει τον Γάλλο Καν Ακουζού, που επίσης βρέθηκε απευθείας στο ταμπλό χάρη στην καλή θέση του στα seeding. Το ταμπλό είναι των «64» και αρχίζει την Πέμπτη. Πάνω-πάνω βρίσκεται ως νούμερο 1 ο πολιτογραφημένος Ουκρανός Κου Λέι. Νούμερο 3 είναι ο Νιγηριανός Κουάντρι Αρούνα και 4 ο Κροάτης Αντρέι Γκάσινα. Ο αγώνας του Γκιώνη είναι προγραμματισμένος για τις 15:40 ώρα Ελλάδας (14:40 τοπική), γίνεται στο τραπέζι 1 και θα έχει ζωντανή μετάδοση (https://tv.ittf.com/)

CHINA’S HIT LIST ΜΕ ΓΚΙΩΝΗ!

Hit-listΣτο μεταξύ, στην ιστοσελίδα της παγκόσμιας ομοσπονδίας δημοσιεύτηκε ξεχωριστό και πολύ ενδιαφέρον θεματάκι σχετικά με κομμάτι της προετοιμασίας των Κινέζων για το Ντίσελντορφ. Έχει τον τίτλο «China’s hit list» και αναφέρεται σε επικίνδυνους παίκτες, που έχουν εντοπίσει οι κυρίαρχοι του αθλήματος και τους αναλύουν στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τα χρυσά μετάλλια και στο Ντίσελντορφ! «Μπορεί κάποιος να σταματήσει την Κίνα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα 2017; Θα είναι δύσκολο, αλλά το καλύτερο έθνος του αθλήματος στον πλανήτη παρακολουθεί κυριολεκτικά τις μεγαλύτερες απειλές. Στην αίθουσα προπόνησης έχει τοποθετηθεί αφίσα με μικρές φωτογραφίες αθλητών τοπ επιπέδου, που πιθανώς αμφισβητήσουν την υπεροχή της Κίνας. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός Λιου Γκουολιάνγκ αναλύοντας τακτικές μιλάει για κάθε έναν από αυτούς τους παίκτες», σημειώνει μεταξύ άλλων το ρεπορτάζ και συμπληρώνει: «Ορισμένες επιλογές ψηλά στην εικόνα είναι προφανείς, όπως αυτή του Σαμσόνοφ, πάντως υπάρχουν τοποθετημένα βελάκια και σε άλλους παίκτες, όπως στον Σουηδό Κρίστιαν Κάρλσον. Φαίνεται επίσης, ότι σε αυτή τη λίστα υπάρχει μόνο ένας αμυντικός. Ο Παναγιώτης Γκιώνης εμφανίζεται ως η μοναδική πραγματική απειλή»!

Αυτό το ρεπορτάζ επιβεβαιώνει ότι οι Κινέζοι δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη για να είναι πάντα πρώτοι και φυσικά αποτελεί σημάδι παγκόσμιας αναγνώρισης για τον Παναγιώτη το να υπολογίζεται τόσο πολύ από τους κορυφαίους του αθλήματος ανάμεσα σε σπουδαίους αμυντικούς (από Ασία και Ευρώπη), που υπάρχουν στο διεθνές στερέωμα.

Το κείμενο της I.T.T.F. δημοσιεύει τη φωτογραφία από το προπονητήριο των Κινέζων, όπου χωρίζονται σε τρία επίπεδα οι αθλητές, που κρίνονται επικίνδυνοι και στο τέλος προτρέπει τους φίλους του αθλήματος: «Ελέγξτε την παρακάτω hit list της Κίνας και πέστε μας εάν έχουν υποτιμήσει κάποιον ή αν νομίζετε ότι έχουν χάσει ένα αουτσάιντερ».

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ