Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Απόλαυσε την εμπειρία στο Legends Tour ο Γκιώνης, αποκλείστηκε στα ημιτελικά

Gio me_Legout_Legend

Gio me_Legout_LegendΈζησε ξεχωριστή εμπειρία, απόλαυσε το πολύ φιλικό κλίμα δίπλα σε θρύλους της επιτραπέζιας αντισφαίρισης, έδωσε και δύο δυνατούς αγώνες ο Παναγιώτης Γκιώνης. Στο οικείο γι’ αυτόν έδαφος της Μετς, όπου άρχισε το 2003 την πολύχρονη θητεία του στα γαλλικά διασυλλογικά πρωταθλήματα, είχε τη χαρά και την τιμή να μετάσχει το βράδυ της Παρασκευής στο 4ο Legends Tour. Το καθιερωμένο ετήσιο τουρνουά για κορυφαίους αθλητές προηγούμενων δεκαετιών, που για πρώτη φορά έγινε με σπόνσορα την παγκόσμια ομοσπονδία (I.T.T.F.)! Το event έχει κυρίως τον χαρακτήρα επίδειξης για την προβολή του αθλήματος και ο απόλυτα ενεργός στο διεθνές στερέωμα Γκιώνης προσκλήθηκε εξαιτίας της σχέσης του με την πόλη και του θεαματικού παιχνιδιού του. Έκανε μία νίκη μπαίνοντας στα ημιτελικά κι εκεί αποκλείστηκε από τον Γερμανό πρώην πρωταθλητή κόσμου και Ευρώπης Γιοργκ Ρόσκοπφ, ο οποίος κατέκτησε και την 1η θέση. Στο World Tour της Κροατίας την άλλη εβδομάδα η επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα του πρωταθλητή μας.  

Στο Legends Tour μετείχαν έξι αθλητές από ισάριθμες χώρες και χαρίζοντας όμορφα παιχνίδια θύμισαν τις τεράστιες ικανότητές τους. Αγωνίστηκαν ο Κινέζος παγκόσμιος πρωταθλητής του απλού ανδρών το 1985 και το 1987 Γιαν Γιαλιάνγκ, ο Σουηδός πρωταθλητής κόσμου του απλού το 1991 και Ευρώπης το 1986 Γιόργκεν Πέρσον, oπαγκόσμιος πρωταθλητής στο διπλό ανδρών το 1989 και 3ος Ολυμπιονίκης στην Ατλάντα στο απλό το 1996 Γιοργκ Ρόσκοπφ, ο Βέλγος πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό ανδρών το 1994 και δευτεραθλητής κόσμου στο ίδιο αγώνισμα το 1993 Ζαν Μισέλ Σέιβ, ο Γάλλος πρωταθλητής Ευρώπης (1994) και δευτεραθλητής κόσμου (1997) στο ομαδικό ανδρών Κριστόφ Λεγκού και φυσικά ο Έλληνας άσος, που στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2013 κατάφερε να φτάσει σε δύο μετάλλια (χάλκινο στο απλό, ασημένιο στο ομαδικό).

Το νοκ άουτ σύστημα άρχισε με δύο προημιτελικούς και στον έναν ο Γκιώνης αντιμετώπισε τον Λεγκού, που μπορεί να έχει σταματήσει από την εθνική Γαλλίας, αλλά αγωνίζεται κανονικά στην 1η εθνική κατηγορία της χώρας του με τη φανέλα της Ανζέ. Έγινε θεαματικό παιχνίδι και ο κορυφαίος αμυντικός νίκησε τον αριστερόχειρα αντίπαλό του με 3-1 σετ (11-8, 9-11, 11-9, 11-6). Στον άλλο προημιτελικό ο Πέρσον απέκλεισε τον Γιαν Γιαλιάνγκ με 3-1 σετ. Τα αστεία και τα πειράγματα μεταξύ των παικτών έδιναν κι έπαιρναν από την ώρα της παρουσίασης κιόλας και σε αυτό το κλίμα κύλησε η βραδιά, καθώς υπήρχε και ζωντανή μετάδοση στο ίντερνετ.

Στην 4άδα ο Γκιώνης αναμετρήθηκε με τον αριστερόχειρα Ρόσκοπφ. Ήταν σίγουρα ένα ιδιαίτερο ματς γι’ αυτόν κι ας είχε προλάβει τον Γερμανό θρύλο στη διεθνή καριέρα του μέχρι το 2007 (τον είχε αντιμετωπίσει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2003 στο Κουρμαγιέρ της Ιταλίας). Ο σημερινός προπονητής της εθνικής Γερμανίας, ο οποίος πανηγύρισε διακρίσεις σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις (ήταν και πρωταθλητής Ευρώπης στο απλό, κατέκτησε και Παγκόσμιο Κύπελλο), απέδειξε ότι διατηρείται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο Γκιώνης βρέθηκε μπροστά με 2-1 σετ και στο τέλος λύγισε με 3-2 σε ματς με πολλά θεαματικά ράλι (8-11, 11-8, 11-9, 6-11, 6-11). Στη συνέχεια ο Ρόσκοπφ κατέκτησε και την πρωτιά. Είκοσι πέντε χρόνια μετά τον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Στουτγκάρδης αντιμετώπισε ξανά το πρώην νούμερο 1 του κόσμου Ζαν Μισέλ Σέιβ (ο τελευταίος απέκλεισε στον άλλο ημιτελικό τον Πέρσον με 3-0 σετ). Σε πολύ αμφίρροπο ματς ο Γερμανός επικράτησε στα πέντε σετ και αναδείχτηκε νικητής όπως και το 1992. Ήταν αναμέτρηση, που ίσως να προκάλεσε και νοσταλγία σε φιλάθλους του αθλήματος.

Το τουρνουά έγινε με κάθε επισημότητα. Την παραμονή είχε συνέντευξη Τύπου, σε διάλειμμα των αγώνων προσφέρθηκαν αναμνηστικές φανέλες των αθλητών, ενώ οργανώθηκαν και χάπενινγκ.

 

* Γκιώνης και Λεγκού στην αναμέτρησή τους στο Μετς (Photo: Christophe Neuville)

                                                

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ