Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Ήττες σήμερα για τα κορίτσια στο βελγικό όπεν

20170420 1408241

20170420 1408241Τον αποκλεισμό γνώρισαν σήμερα οι Ελληνίδες νεάνιδες κατά τη 2η μέρα των ατομικών αγωνισμάτων στο βελγικό όπεν του Σπα. Πάλεψαν για την εξασφάλιση μεταλλίου στο διπλό, η Έλλη Φίσερ διεκδίκησε γερά την είσοδο στα προημιτελικά του απλού, όμως λύγισαν σε πολύ δύσκολα παιχνίδια. Στο διπλό νεανίδων οι Έλλη Φίσερ/Ιωάννα Γερασιμάτου, όπως και η Ελισάβετ Τέρπου και η Ιβόνα Πέτριτς από το Μαυροβούνιο κάμφθηκαν με 3-0 στους προημιτελικούς, αλλά όχι εύκολα, όπως μπορεί να δείχνουν τα τελικά σκορ. Στη 16άδα του απλού νεανίδων η Φίσερ έδωσε ντέρμπι με το νούμερο 1 του ταμπλό και κάμφθηκε στα επτά σετ. Η προσπάθεια των τριών κοριτσιών, που αγωνίζονται υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή Κωνσταντίνου Κωστόπουλου, συνεχίζεται από αύριο Παρασκευή με το ομαδικό νεανίδων.

Στο διπλό οι Γερασιμάτου/Φίσερ αντιμετώπισαν τις κινεζικής καταγωγής Λίζα Λουνγκ/Γουάνγκ Άμυ, οι οποίες εκπροσωπούν το Βέλγιο και τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αντίστοιχα (ο αγώνας μεταδόθηκε ζωντανά στο ίντερνετ). Ήταν αουτσάιντερ απέναντι στο νούμερο 1 του ταμπλό, όμως με την εμπειρία και την καλή συνεργασία, που έχουν ως δίδυμο, μπορούσαν να κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους. Έχασαν το 1ο σετ, στα επόμενα σετ βελτιώθηκαν, όμως δεν είχαν τον κατάλληλο ρυθμό και δεν πέτυχαν κάτι ουσιαστικό. Η μεγάλη ευκαιρία τους ήταν στο 3ο σετ όταν άρχισαν με 4-0, μετά (κι αφού ισοφαρίστηκαν 6-6) προηγήθηκαν 10-7 και 11-10, όμως δεν αξιοποίησαν το προβάδισμα. Τα σετ 4-11, 7-11 και 12-14.

Εκτός μεταλλίων έμειναν και η Τέρπου με την Πέτριτς από το Μαυροβούνιο, που είχαν προχωρήσει με δύο πολύ δύσκολες νίκες. Στην 8άδα κόντραραν τις Νορβηγίδες Μάγια Χάουγκεν Γκιέλε/Ρεμπέκα Κάρλσεν και ηττήθηκαν με 3-0. Το 2ο και το 3ο σετ ωστόσο, κρίθηκαν στην παράταση κι αν έπαιρναν έστω ένα οι Τέρπου/Πέτριτς τότε θ’ άλλαζαν την εικόνα του ματς (7-11, 11-13 και 13-15).

Στον 2ο γύρο του απλού νεανίδων η Φίσερ ανέλαβε πολύ δύσκολο έργο κόντρα στην Αρσάνα Καμάθ από την Ινδία, το νούμερο 1 του ταμπλό. Έκανε μία ακόμα καλή εμφάνιση πάντως, ήταν ανταγωνιστική από την αρχή έως το τέλος και λύγισε στα επτά σετ. Πλασαρίστηκε έτσι στις θέσεις 9-16 του αγωνίσματος. Η εξέλιξη 11-8, 6-11, 6-11, 11-6, 8-11, 11-9 και 8-11. Θυμίζουμε ότι την Ινδή είχε αντιμετωπίσει χτες η Τέρπου στα γκρουπ του απλού (γνώρισε την ήττα) αλλά και στο διπλό (νίκησε).

 

* Μέσα από τη μετάδοση στο ίντερνετ στιγμιότυπο από τον αγώνα των Φίσερ/Γερασιμάτου με τις Λουνγκ/Γουάνγκ 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ