Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Από δύο χρυσά Σγουρόπουλος και Φίσερ στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων

Sgouros-Fiser

Sgouros-FiserΟ Γιάννης Σγουρόπουλος και η Έλλη Φίσερ ήταν οι απόλυτοι πρωταγωνιστές στα ατομικά αγωνίσματα του Πανελληνίου πρωταθλήματος επιτραπέζιας αντισφαίρισης νέων, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία το μεσημέρι στην Καβάλα. Ο αθλητής του Ολυμπιακού Σ.Φ.Π. κράτησε τα σκήπτρα στο απλό νέων και αύξησε το σερί των πανελλήνιων τίτλων στο σημαντικότερο αγώνισμα ύστερα κι από εκείνους του 2014 και του 2015 στους παίδες. Παράλληλα πανηγύρισε το δεύτερο διαδοχικό τρόπαιο στο διπλό νέων με παρτενέρ τον συμπαίκτη του στον Ολυμπιακό (και αντίπαλό του στον τελικό του απλού) Γιώργο Σταματούρο. Συνολικά έφυγε με τρία χρυσά μετάλλια από τη μακεδονική πόλη αφού την Κυριακή αναδείχτηκε νικητής και στο ομαδικό με τον Ολυμπιακό. Η αθλήτρια του Α.Ο. Άρης 2006, που ως γνωστόν από το καλοκαίρι συνδυάζει άθλημα και σχολείο στη Γερμανία, ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στο απλό νεανίδων για πρώτη φορά στην καριέρα της. Πρόσθεσε έτσι κι αυτό τον τίτλο στο απλό μετά από εκείνους στις κατηγορίες παγκορασίδων (2012, 2013) και το απλό κορασίδων (2014, 2016). Επιπλέον, η Φίσερ πρώτευσε και στο διπλό νεανίδων με τη συμπαίκτριά της στον Άρη 2006 (και αντίπαλό της στον τελικό του απλού) Ιωάννα Γερασιμάτου.

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα διεξήχθη από το Σάββατο έως τη Μ. Δευτέρα στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Το διοργάνωσαν από κοινού η Ε.Φ.Ο.Επ.Α., ο δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας και ο τοπικός Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης. Η πόλη με την έντονη δραστηριότητα στο άθλημα πέτυχε στην αποστολή της, μάλιστα με μία σειρά από κινήσεις τόνωσε το ενδιαφέρον κι έδωσε ξεχωριστό χρώμα στη διοργάνωση. Από την πλευρά τους έδωσαν και οι αθλητές τον καλύτερο εαυτό τους σ’ ένα κουραστικό πρόγραμμα, που είχε και μία αλλαγή. Επειδή είχε μεγάλη διάρκεια ο ημιτελικός του ομαδικού νεανίδων Π.Κ.Δ. Ταύρου-Άρης 2006 την Κυριακή αποφασίστηκε να μη γίνουν την ίδια μέρα οι 16άδες του απλού, όπως ήταν κανονισμένο, αλλά σήμερα το πρωί.

Επίσης, στην τρίτη μέρα των αγώνων ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας κατάφερε να βγάλει και λάιβ μετάδοση στο ίντερνετ, όπως προγραμμάτιζε. Μετέδιδε από το πρωί παιχνίδια μέσα από τη σελίδα του στο facebook (στο λινκ https://web.facebook.com/aseakavalas/?fref=ts) και μάλιστα είχε πάνω αριστερά και την ειδική ένδειξη για το πλήθος του κόσμου που παρακολουθούσε. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν αγώνες και σε μαγνητοσκόπηση τους αγώνες αν επισκεφτούν τη σελίδα του σωματείου (https://www.facebook.com/aseakavalas/?hc_ref=NEWSFEED). Ήταν μία ακόμα κίνηση, η οποία μεγάλωσε την αίγλη της διοργάνωσης. Από κει και πέρα, οι Καβαλιώτες είχαν αναρτήσει πανό και αφίσες, πρόβαλλαν τους αγώνες σε τοπικά μέσα ενημέρωσης, μοίρασαν στους συμμετέχοντες μπανάνα, σάντουιτς, χυμό και νερό, πρόσφεραν αναμνηστικά μπλουζάκια, όπως και βιβλίο με την ιστορία της πόλης, ενώ για τους προπονητές και τους επισήμους είχαν τοπικό κρασί και κουραμπιέδες. Να σημειωθεί ακόμα ότι για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα υπήρχαν διαπιστεύσεις για όλους τους εμπλεκόμενους.

Neoi aplo_aponomi_2017Στα τρία από τα τέσσερα αγωνίσματα αναμετρήθηκαν τα δύο πρώτα φαβορί στα καθοριστικά ματς για το χρυσό μετάλλιο! Μπορεί να μην καταγράφηκαν εκπλήξεις, ωστόσο έγιναν δυνατοί τελικοί, όπως και αμφίρροπες αναμετρήσεις στους προηγούμενους γύρους. Στο απλό νέων ο 17χρονος Γιάννης Σγουρόπουλος, μέλος πια και της εθνικής ομάδας ανδρών, είχε τον πρώτο λόγο και το επιβεβαίωσε. Στον τελικό συνάντησε τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα νέων Γιώργο Σταματούρο και τον κατέβαλλε με 4-2 σετ (11-7, 6-11, 11-6, 9-11, 11-5, 11-9). Το ζευγάρι του τελικού ήταν ίδιο με την περσινή χρονιά. Συγκινήσεις πρόσφεραν και οι ημιτελικοί, καθώς με αυτό το σκορ νίκησαν ο Σγουρόπουλος τον Στράτο Δαμιανή και ο Σταματούρος τον Δημήτρη Κορδούτη.

Στην πορεία του μέχρι τον τελικό ο Σγουρόπουλος επικράτησε αρχικά στο 1ο γκρουπ νικώντας τον Αλικιβιάδη Σταματούρο και τον Γεράσιμο Πετρή με 3-0 σετ. Στη 16άδα έκαμψε με το ίδιο σκορ τον Κώστα Καραμαντζιάνη και στην 8άδα τον Κώστα Στάμου με το ίδιο σκορ. Ο Σταματούρος πρώτευσε στο 2ο γκρουπ με νίκες 3-0 επί του Κώστα Καραμαντζιάνη, του Μιχάλη Διαμαντόπουλου και του Ηλία Σταματόπουλου. Στο ταμπλό απέκλεισε τον Αλέξη Κουλουριώτη με 3-0 σετ στη 16άδα και τον Γιάννη Δαμιανή με 3-1 στα προημιτελικά.

Neanides aponomi_Kavala_2017Στο απλό νεανίδων επικράτησε το νούμερο 4. Η 16άχρονη Έλλη Φίσερ έχασε εύκολα το 1ο σετ από την Ιωάννα Γερασιμάτου, αλλά βελτιώθηκε άμεσα και τελικά πήρε τη νίκη με 4-2 σετ (1-11, 11-5, 11-7, 11-6, 9-11, 11-6). Στην 4άδα η νέα πρωταθλήτρια Ελλάδας (που ήταν παρούσα και στον περσινό τελικό ούσα κορασίδα ακόμα) είχε μεγάλο ντέρμπι και με την Ελισάβετ Τέρπου, ώσπου νίκησε με 4-3 σετ, ενώ η Γερασιμάτου, νούμερο 1, απέκλεισε την περσινή πρωταθλήτρια του αγωνίσματος Ελένη Σοφρά με 4-1.

Για να φτάσει μέχρι τον τελικό η Φίσερ πήρε αρχικά την 1η θέση στο 4ο γκρουπ λυγίζοντας την Αφροδίτη Αθανασοπούλου και τη Μαίρη Κουκουτού με 3-0 σετ. Στον γύρο των «16» απέκλεισε με 3-0 σετ την Αλεξάνδρα Τσακαλίδου και στις «8» ξανά με 3-0 τη Γεωργία Χατζάκη

Η Γερασιμάτου ήταν νικήτρια στο 1ο γκρουπ. Κατέβαλλε με 3-0 σετ την Ευαγγελία Τρωαδίτη και την Ευαγγελία-Μαρία Οικονόμου. Στον 1ο γύρο του ταμπλό ξεπέρασε τη Μαλαματένια Παπαδημητρίου με 3-0 και στον 2ο την Αγγελίνα Δεβελέκου επίσης με 3-0.

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν στο διπλό νέων. Ο Σγουρόπουλος με τον Σταματούρο ξεχώριζαν και είναι ενδεικτικό ότι δεν έχασαν ούτε σετ στους τρεις αγώνες, που έδωσαν μέχρι την πρωτιά. Στον τελικό οι πρωταθλητές ξεπέρασαν με 3-0 τους Δημήτρη Κορδούτη/Στράτο Δαμιανή (11-2, 11-5, 11-6). Στα ημιτελικά ήταν συναρπαστικός ο αγώνας των Δαμιανή/Κορδούτη με τους Βλαχάκη/Αντωνιάδη και κρίθηκε στα πέντε σετ.

Στο διπλό νεανίδων το νούμερο 2 του ταμπλό έκαμψε την αντίσταση του 1ου φαβορί. Η Γερασιμάτου και η Φίσερ, που έχουν σημαντική εμπειρία και από διεθνείς αγώνες, παρουσιάστηκαν σε πολύ καλή κατάσταση και επιβλήθηκαν και στους τρεις αγώνες τους με 3-0 σετ. Στον τελικό νίκησαν δύσκολα με 12-10, 11-6, 11-9 τις Ελισάβετ Τέρπου/Ελένη Σοφρά. Οι τελευταίες είχαν ξεπεράσει στα ημιτελικά με 3-2 σετ τις Ισαμπάλογλου/Πεχλιβανίδη.

Στους αγώνες παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, η αντιδήμαρχος Καβάλας Μαρία Φραντζεσκάκη και ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αντωνιάδης. Έδειξαν τη στήριξή τους στις δράσεις για το άθλημα, όπως και στον Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας, μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η πόλη θα ζητήσει την επόμενη χρονιά κι άλλο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μικρών ηλικιών. Παρών σε μία ακόμα σημαντική διοργάνωση στην περιφέρεια ήταν και ο πρόεδρος της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλης Κολυμπάδης. Στο κλείσιμο του τριήμερου πρωταθλήματος απηύθυνε πολλές ευχαριστίες στον δήμο, στο τοπικό σωματείο, την Τοπική Επιτροπή και τους χορηγούς, συνεχάρη κυρίως τα παιδιά «γιατί ανταποκρίθηκαν σε κουραστικό πρωτάθλημα» και σημείωσε ότι όλοι έμειναν ευχαριστημένοι από την οργάνωση και τις συνθήκες των αγώνων. 

Οι νικητές σε κάθε αγώνισμα:

ΑΠΛΟ ΝΕΩΝ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Δημήτρης Κορδούτης (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

-. Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

ΑΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ιωάννα Γερασιμάτου (Α.Ο. Άρης 2006)

3. Ελισάβετ Τέρπου (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

-. Ελένη Σοφρά (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΩΝ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος/Γιώργος Σταματούρος (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

2. Δημήτρης Κορδούτης/Στράτος Δαμιανής (Α.Σ. Πέρα Αθηνών)

3. Νίκος Βλαχάκης/Βασίλης Αντωνιάδης (Α.Ε. Ποντίων Μελισσίων)

-. Κωνσταντίνος Στάμου/Αλέξης Κουλουριώτης (Γ.Α.Σ. Ελευσίς)

ΔΙΠΛΟ ΝΕΑΝΙΔΩΝ:

1. Ιωάννα Γερασιμάτου/Έλλη Φίσερ (Α.Ο. Άρης 2006)

2. Ελισάβετ Τέρπου/Ελένη Σοφρά (Ολυμπιακός Σ.Φ.Π.)

3. Αγγελίνα Δεβελέκου/Βασιλική Ηλιοπούλου (Α.Ε. Αθηνά/Φοίνικες Πάτρας)

-. Ιφιγένεια Ισαμπάλογλου/Φοίβη Πεχλιβανίδη (Άρης 2006/Άρης Βούλας)

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ