Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Καβάλα υποδέχεται τους καλύτερους της εφηβικής κατηγορίας για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα

Kavala pano_Panellinio_neon

Kavala pano_Panellinio_neonΣτην Καβάλα θα χτυπά το επόμενο τριήμερο η καρδιά της ελληνικής επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Οι καλύτεροι αθλητές και οι καλύτερες αθλήτριες της εφηβικής κατηγορίας συναντώνται στην τελική φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος και με τη θετική αύρα της πανέμορφης παραθαλάσσιας πόλης υπόσχονται θέαμα και συγκινήσεις. Η διοργάνωση αφορά ομαδικό και ατομικό και φιλοξενείται στο κλειστό γυμναστήριο Καλαμίτσας «Αλεξάνδρα Δήμογλου». Αρχίζει αύριο, ολοκληρώνεται τη Μεγάλη Δευτέρα και αναδεικνύει τους πρωταθλητές Ελλάδας σε έξι αγωνίσματα. Ο δήμος Καβάλας, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Καβάλας και ο τοπικός Αθλητικός Σύλλογος Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης είναι δίπλα στην Ε.Φ.Ο.Επ.Α. ως συνδιοργανωτές και ήδη έχουν ετοιμάσει διάφορα πράγματα, τα οποία μαρτυρούν το ζωηρό ενδιαφέρον και εγγυώνται ένα διαφορετικό χρώμα στους αγώνες. Άλλωστε, για τη μακεδονική πόλη, η οποία έχει να επιδείξει σημαντική διαδρομή στο άθλημα και σε πρωταθλητισμό και σε μαζικοποίηση, αυτή είναι η μεγαλύτερη διοργάνωση που αναλαμβάνει και θέλει πολύ να πετύχει στην αποστολή της.

Στην τελική φάση παίρνουν μέρος έφηβοι και νεάνιδες, που είτε προκρίθηκαν απευθείας με βάση τις υψηλές θέσεις τους στους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης είτε προχώρησαν από τα προκριματικά. Με βάση προκρίσεις στα ατομικά σχηματίστηκαν και οι ομάδες. Στο ομαδικό νέων θα μετάσχουν 12 ομάδες και στο ομαδικό νεανίδων 8. Στο απλό νέων έχουν δικαίωμα συμμετοχής 32 παιδιά και πρώτα φαβορί είναι κατά σειρά οι Γιάννης Σγουρόπουλος, Γιώργος Σταματούρος, Στράτος Δαμιανής και Δημήτρης Κορδούτης. Στο απλό νεανίδων έχουν προκριθεί 26 αθλήτριες και στην τετράδα των φαβορί βρίσκονται οι Ιωάννα Γερασιμάτου, Ελισάβετ Τέρπου, Ελένη Σοφρά και Έλλη Φίσερ. Στο διπλό νέων έχουν σχηματιστεί 15 ζευγάρια και στο διπλό νεανίδων 12. Η δράση θα λάβει χώρα σε οκτώ τραπέζια.

Kavala Panellinio_afisaΤο αγωνιστικό πρόγραμμα αρχίζει αύριο στις 09:00 με τους ομίλους του ομαδικού σε νέους και νεάνιδες.  Οι αγώνες θα ολοκληρωθούν το μεσημέρι και θ’ ακολουθήσει η κλήρωση των νοκ άουτ. Επίσης στις 09:00 διεξάγονται την Κυριακή τα προημιτελικά και, αφού μεσολαβήσουν οι κληρώσεις για τα ατομικά, γύρω στις 13:00 υπολογίζεται να γίνουν οι τελικοί του ομαδικού. Στις 15:30 θ’ αρχίσουν οι όμιλοι του απλού και η πρώτη μέρα των ατομικών θα κλείσει το βράδυ. Η συνέχεια θα δοθεί από τις 09:00 τη Μ. Δευτέρα με το διπλό νέων και το διπλό νεανίδων και μετά τις 11:00 αναμένεται να διεξαχθούν διαδοχικά οι τελικοί στο διπλό και στο απλό. Στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr) υπάρχει αναλυτικά το πρόγραμμα με τη σημείωση ότι τα ωράρια είναι πιθανόν να υποστούν αλλαγές λόγω αποχών.

Οι Καβαλιώτες έχουν ετοιμάσει πανό και αφίσες, τα οποία έχουν τοποθετήσει σε διάφορα σημεία της πόλης, ενώ προβάλλουν το πρωτάθλημα μέσα και από τοπικά μέσα ενημέρωσης. Έχουν εξασφαλίσει παροχές, όπως στα αναπτυξιακά τουρνουά, που ποτέ όμως δεν έχουν δοθεί σε πανελλήνιο πρωτάθλημα. Για παράδειγμα, θα μοιράσουν στους συμμετέχοντες από μία σακουλίτσα με μπανάνα, σάντουιτς, χυμό και νερό, αναμνηστικά μπλουζάκια, όπως και βιβλίο με την ιστορία της πόλης. Επίσης, θα προσφέρουν τοπικό κρασί και κουραμπιέδες για τους προπονητές και τους VIP. Για πρώτη φορά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα θα υπάρχουν διαπιστεύσεις για όλους τους εμπλεκόμενους. Τέλος, ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας ανέφερε ότι θα προσπαθήσει να βγάλει live μετάδοση στο ίντερνετ μέσα από το Facebook. Θα το επιχειρήσει με κάμερα 360 για vr glasses και μακάρι να καταφέρει να υλοποιήσει και αυτόν τον στόχο.

Και λίγα λόγια για την Αλεξάνδρα Δήμογλου, της οποίας το όνομα φέρει το γυμναστήριο των αγώνων: Είναι Παραολυμπιονίκης στίβου από την Καβάλα γεννημένη στις 15 Δεκεμβρίου 1981. Το 2008 κατέκτησε ένα ασημένιο (400μ) και δύο χάλκινα παραολυμπιακά μετάλλια (100μ, 200μ) και το 2012 χάλκινο στα 400μ. Επίσης, έχει κατακτήσει τέσσερα μετάλλια σε Παγκόσμια πρωταθλήματα και δύο χρυσά σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Η κατηγορία της είναι η Τ13 για άτομα με μερική απώλεια όρασης. Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου την ανέδειξε το 2008 κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια με αναπηρίες.

                             

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ