Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Η Τ.Ε. Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. φέρνει το άθλημα πιο κοντά στους μαθητές

Sxoliko Patras_1

Sxoliko Patras_1Οι εκδηλώσεις, που οργανώνονται από τις Τοπικές Επιτροπές της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. παράλληλα με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις, έχουν πάντα το δικό τους ενδιαφέρον και τη δική τους σημασία για την προβολή και τη διάδοση της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Όταν μάλιστα, αυτές αφορούν την επαφή με τα σχολεία, τότε αξίζουν μεγαλύτερης προσοχής. Η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. καταφέρνει να δραστηριοποιείται έντονα, αθόρυβα και παραγωγικά και στον τομέα του σχολικού αθλητισμού και το απέδειξε και με τις τελευταίες δράσεις της. Πραγματοποίησε τουρνουά σε δημοτικά σχολεία της Πάτρας και σε λύκεια του Πύργου. Άμεσος σκοπός της να διαδοθεί το ολυμπιακό άθλημα στα σχολεία και να το μάθουν καλύτερα οι μαθητές και οι μαθήτριες. Απώτερος σκοπός η προσέλκυση ταλέντων και η υγιής ανάπτυξη. Για τις δύο εκδηλώσεις, όπως και για την ενημέρωση σε δημοτικά σχολεία, που οργάνωσε στο Ξυλόκαστρο το τοπικό σωματείο, η Τ.Ε. εξέδωσε δελτίο Τύπου και το παραθέτουμε:

Σε συνεργασία με το Τμήμα Φυσικής Αγωγής Αχαΐας η Τοπική Επιτροπή Δυτικής Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. διοργάνωσε πρωτάθλημα Δημοτικών Σχολείων στην  Πάτρα. Έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Κουκούλι την Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Μαρτίου και είχε πολύ ικανοποιητικά αποτελέσματα από άποψη συμμετοχών. Συμμετείχαν  140 μαθητές και μαθήτριες από πολλά σχολεία της Πάτρας, διασκέδασαν με ανταγωνιστικά παιχνίδια κι έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον.

Sxoliko Patras_2Τα αποτελέσματα των αγώνων ανά κατηγορία είναι τα παρακάτω:

ΜΑΘΗΤΕΣ Γ΄ Δ΄ ΤΑΞΗΣ

  1. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – 16ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ
  2. ΓΙΩΤΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ
  3. ΔΑΝΑΣΗΣ ΕΥΘΥΜΗΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
  1. ΠΕΤΡΟΥ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙΟΥ

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ Γ΄ Δ΄ ΤΑΞΗΣ

  1. ΜΠΙΤΧΑΒΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ  
  2. ΖΑΒΕΡΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ – 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ
  3. ΚΑΡΑΣΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ – 49ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΜΑΘΗΤΕΣ Ε΄ ΣΤ΄  ΤΑΞΗΣ

  1. ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΠΑΜΕΙΝΩΝΔΑΣ – 9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ
  2. ΚΑΡΑΜΠΕΛΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – 25ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ
  3. ΛΟΥΚΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – 2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ

3.ΓΡΑΜΜΕΝΙΔΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ – 21ο  ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΩΝ

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ   Ε΄  ΣΤ΄  ΤΑΞΗΣ

  1. ΚΑΦΑΤΟΥ ΝΕΦΕΛΗ – 16ο   ΔΗΜΟΤΙΚΟ
  2. ΚΑΤΣΑΟΥΝΗ ΜΑΡΙΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΚΤΑΙΟΥ
  3. ΠΕΤΤΑ ΚΑΛΛΙΡΟΗ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ

3.ΠΕΤΤΑ ΔΙΟΝΥΣΙΑ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΑΡΑΒΑΛΙΟΥ

Στον Πύργο διεξήχθη την Κυριακή 16 Μαρτίου σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων σε συνεργασία της ομοσπονδίας με το σωματείο Αιγαίο Ε.Α.. Τόπος διεξαγωγής το κλειστό γυμναστήριο Πύργου. Οι αγώνες έγιναν σε 6 τραπέζια και συμμετείχαν 35 μαθητές απ’ όλα τα λύκεια του Πύργου.

Τα αποτελέσματα είναι τα παρακάτω:

ΜΑΘΗΤΕΣ ΛΥΚΕΙΩΝ

Αλλά και στο νομό Κορινθίας γίνεται προσπάθεια να έρθουν οι μαθητές σε επαφή με την επιτραπέζια αντισφαίριση και η ομάδα του Α.Ο. Ξυλοκάστρου είχε οργανώσει επίσκεψη δημοτικών σχολείων στην αίθουσα του συλλόγου. Εκεί, έγινε για τα παιδιά επίδειξη από αθλητές όπως και παρουσίαση, που περιλάμβανε και την εκμάθηση των βασικών χτυπημάτων και κανόνων του αθλήματος. 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ