Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τα μπαράζ ολοκληρώνουν το Σαββατοκύριακο τα διασυλλογικά πρωταθλήματα της χρονιάς

DSCN0399

DSCN0399Η τελευταία πράξη στα διασυλλογικά πρωταθλήματα επιτραπέζιας αντισφαίρισης της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 γίνεται το Σαββατοκύριακο στην Αθήνα. Στην ομοσπονδιακή αίθουσα STIGA του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας θα διεξαχθούν τα μπαράζ για την Α1 και την Α2 εθνική κατηγορία, η αντίστοιχη διαδικασία για την άνοδο από τη Β’ Εθνική, καθώς και οι αγώνες κατάταξης στις χαμηλότερες κατηγορίες, τη Γ’ Αττικής ανδρών και την Α’ Αττικής γυναικών. Φυσικά το ενδιαφέρον είναι ζωηρό και φέτος, αφού στα μπαράζ των δύο πρώτων κατηγοριών παίζονται δύο θέσεις για την Α1 σε άνδρες και γυναίκες, ενώ από τη Β’ Εθνική θα προκύψουν αντίστοιχα και οι δύο ομάδες, που θα εξασφαλίσουν την προαγωγή στην Α2. Να προστεθεί ότι πριν από τα μπαράζ της Β’ Εθνικής θα γίνουν την Παρασκευή στον ίδιο χώρο τα προ-μπαράζ Λοιπής χώρας και οι νικητές θ’ αποκτήσουν αυτόματα δικαίωμα συμμετοχής στην τελική διαδικασία.

Στους αγώνες για την Α1 και την Α2 των ανδρών θα πάρουν μέρος ο Γ.Σ. Άρης Βούλας, ο Ο.Α. Χανίων, ο Άρης Νικαίας και η Α.Ε. Αθηνά Μαγκουφάνας. Ο Άρης Βούλας και τα Χανιά περιορίστηκαν στις δύο τελευταίες θέσεις της Α1 (είχε υποβιβαστεί η Αμφιθέα, που δεν δήλωσε συμμετοχή). Ο Άρης Νικαίας και η Αθηνά κατέκτησαν τη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα στην Α2.

Στην ανάλογη διαδικασία για τις γυναίκες θα μετάσχουν ο Α.Ο. Ταταύλα, ο Φοίνικας Πειραιά, η Αθηνά Μαγκουφάνας και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης. Ο Φοίνικας και τα Ταταύλα αρκέστηκαν στην 6η και την 7η θέση της Α1. Οι άλλες δύο ομάδες τερμάτισαν στη 2η και την 3η θέση αντίστοιχα της Α2. Τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες έχει σχηματιστεί ένας όμιλος, θα παίξουν όλοι με όλους και οι δύο πρώτες ομάδες θα βρίσκονται τη νέα χρονιά στην κορυφαία διασυλλογική κατηγορία. Οι ομάδες των θέσεων 3 και 4 θ’ αγωνιστούν στην Α2.  

Στα μπαράζ της Β’ Εθνικής διεκδικείται μόνο η άνοδος. Στους άνδρες έχουν δικαίωμα συμμετοχής η Α.Ε.Κ., ο Α.Ο. Ζήνων Γλυφάδας, ο Γ.Α.Σ. Ελευσίς (η πρώτη τριάδα από τους αγώνες της Αττικής δηλαδή), η Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης, ο Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας (1ος και 2ος αντίστοιχα στους αγώνες της Βόρειας Ελλάδας), ο Ο.Ε.Α. Κορινθίας «ο Λέων» και η ομάδα, που θα επικρατήσει από τη Λοιπή χώρα. Οι ομάδες θα χωριστούν αρχικά σε δύο γκρουπ. Στη συνέχεια οι δύο πρώτες θα παίξουν χιαστί για τις δύο θέσεις, που θα οδηγήσουν στην Α2.  

Στις γυναίκες πρόκειται να λάβουν μέρος ο Α.Ο. Καρέα, ο Γ.Σ. Άρης Βούλας (κάλυψαν τις δύο πρώτες θέσεις στη Β’ Εθνική Αττικής), ο Α.Σ.Ε.Α. Καβάλας και ο νικητής από τα προ-μπαράζ Λοιπής χώρας-Πελοποννήσου. Εδώ θα γίνει ένας όμιλος και οι ομάδες, που θα κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις θα προαχθούν στην Α2.

Αύριο, στα προ-μπαράζ Λοιπής χώρας ανδρών, είναι ν’ αγωνιστούν ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά, ο Ο.Α.Α. Ηρακλείου και ο Γ.Α.Σ. Λέσβου και στα προ-μπαράζ Λοιπής χώρας-Πελοποννήσου γυναικών ο Ο.Α. Χανίων, ο Φαέθων Πάτρας, ο Α.Ο. Ποσειδώνας Τήνου και ο Μ.Ε.Σ. Νενήτων η Βοκαριά.      

Τέλος, μεθαύριο και την Κυριακή θα γίνουν στο Σ.Ε.Φ. και τα παιχνίδια κατάταξης για τις θέσεις 1-4, 5-8 κτλ στα πρωταθλήματα της Γ’ Αττικής ανδρών και της Α’ Αττικής γυναικών.

Οι κληρώσειςτων ομίλων θα γίνουν με τις παρούσες ομάδες. Στα μπαράζ Α1 και Α2 τα ωράρια των ομίλων είναι 13:00, 16:00, 19:00 το Σάββατο και 10:00 την Κυριακή. Στη Β’ Εθνική είναι 10:00, 13:00, 16:00, 19:00 το Σάββατο και 10:00, 13:00 την Κυριακή. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν το πρόγραμμα των αγώνων, όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr).

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ