Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

«Κόντρα» Σγουρόπουλου με Φραγκούλη χτες στη Γαλλία

Agen afisa_agona

Agen afisa_agonaΣτη 12η αγωνιστική έφτασαν χτες βράδυ τα διασυλλογικά πρωταθλήματα ανδρών στις δύο πρώτες κατηγορίες της Γαλλίας κι εκεί καταγράφηκε μία ακόμα ενδιαφέρουσα ελληνική «κόντρα». Ήταν στη 2η εθνική κατηγορία όπου ο 17χρονος Γιάννης Σγουρόπουλος της Αζέν αναμετρήθηκε με τον 25άχρονο Γιώργο Φραγκούλη της Μπαγιάρ Αρζεντάν. Ο σημαντικότερος εκπρόσωπος της χώρας στις νεαρές ηλικίες, συνάντησε τον βαλκανιονίκη παίδων του 2007, που τα τελευταία χρόνια ζει μόνιμα στη Γαλλία κι έπειτα από θεαματικό παιχνίδι επικράτησε ο Σγουρόπουλος με 3-0 σετ. Αναμέτρηση με τον Φραγκούλη είχε και ο Τάσος Ρηνιώτης αλλά στο διπλό. Στις ειδήσεις επίσης, ότι ο Καλλίνικος Κρεάνγκα αγωνίστηκε μόλις για δεύτερη φορά φέτος με την Ενεμπόν στην 1η εθνική κατηγορία.

Στη γαλλική Pro A η Ενεμπόν υποδέχτηκε τη Λα Ρομάν, που πριν από λίγο καιρό είχε αποκλείσει την πολωνικη Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη στα προημιτελικά του E.T.T.U. Cup. Η άλλοτε πρωταθλήτρια Γαλλίας βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα, επιβλήθηκε με 3-0 και ήταν εξαιρετικός και ο Κρεάνγκα, που από τη θέση 2 έκαμψε τον Τσεν Τιανγιουάν με 3-2 σετ (15-13 το 5ο). Στη βαθμολογία έπειτα από 12 αγώνες η Ενεμπόν εμφανίζει 25 βαθμούς και ισοβαθμεί στην 4η θέση με τη Βιλνέβ.

Στην Pro B των ανδρών είχαν δράση χτες και τα τρία κλαμπ με Έλληνες αθλητές. Ξεχώρισε ασφαλώς, η αναμέτρηση της Αζέν με την Μπαγιάρ Αρζεντάν, καθώς το ελληνικό στοιχείο ήταν πολύ έντονο. Με την Αζέν αγωνίστηκαν ο Τάσος Ρηνιώτης και ο Γιάννης Σγουρόπουλος, 1ος και 2ος αντίστοιχα στο απλό ανδρών του φετινού Πανελληνίου πρωταθλήματος και με τη Μπαγιάρ Αρζεντάν, στην 5η σερί χρονιά του, ο πρώην πρωταθλητής Ελλάδας του απλού Νέων ανδρών Γιώργος Φραγκούλης. Ο αγώνας του Σγουρόπουλου με τον Φραγκούλη ήταν ο 4ος στη σειρά. Ο Σγουρόπουλος επιβλήθηκε με 11-6, 11-7, 11-7, ισοφάρισε 2-2 στο σκορ ομάδων και στο τέλος ο Ρηνιώτης διαμόρφωσε το τελικό 3-2 για την Αζέν νικώντας με 3-1 τον Ρώσο Αρσένι Γκούσεφ. Νωρίτερα ο Σγουρόπουλος, που τοποθετήθηκε στη θέση 1 της ομάδας του, κάμφθηκε με 3-1 σετ από τον Γκούσεφ, ενώ Ρηνιώτης και Φραγκούλης βρέθηκαν αντιμέτωποι στο διπλό με ξένους συμπαίκτες και επικράτησε το δίδυμο της Αζέν με 3-0 σετ. 

Η Ρουέν του Κώστα Παπαγεωργίου πέτυχε σημαντική εκτός έδρας νίκη επί της Νις με 3-2. Ο αρχηγός της εθνικής μας ομάδας δεν ήταν στην τριάδα. Στη βαθμολογία μετά από 12 παιχνίδια η Ρουέν φιγουράρει στην κορυφή με 29 βαθμούς και συγκάτοικο τη Σεν Ντενίς. Η Αζέν είναι 4η με 26 βαθμούς και η Μπαγιάρ Αρζεντάν 5η με 24. Με την ευκαιρία να προστεθεί ότι στην αμέσως προηγούμενη αγωνιστική ο Σγουρόπουλος είχε στο απλό μία νίκη και μία ήττα στο εντός έδρας 3-1 επί της Ναντ, ενώ ο Φραγκούλης μία νίκη στο απλό στην εντός έδρας επικράτηση με 3-2 απέναντι στη Μπουλόν.  

Στην ProBτων γυναικών έγινε χτες η 11η αγωνιστική. Η Παρί ΤΤ της Κατερίνας Τόλιου έχασε 3-0 εκτός έδρας από την ισχυρή Κιμπέ. Η σημερινή δευτεραθλήτρια Ελλάδας του απλού γυναικών έχασε από την κινεζικής καταγωγής Λι Σούε με 3-0 σετ. Η Παρί ΤΤ εξακολουθεί να έχει κακή πορεία και στην κατάταξη είναι τελευταία με 15 βαθμούς. 

Στη Γαλλία συνεχίζονται φυσικά και οι Nationalκατηγορίες (από την 3η έως την 5η) επίσης με ζωηρή ελληνική παρουσία. Μία αγωνιστική θέλει για να ολοκληρωθεί και η δεύτερη φάση και μία καλή είδηση, που ήδη έχει προκύψει είναι ότι ανεβαίνει από την 4η κατηγορία η Καπέλ λα Γκραντ του Κώστα Λαγογιάννη και του Νίκου Αντωνιάδη.

* Προχτές προχώρησε τα παιχνίδια της και η Μπογκόρια του Παναγιώτη Γκιώνη στο πρωτάθλημα της σούπερ κατηγορίας της Πολωνίας. Κατέβαλλε εντός έδρας την   Πολιτέκνικα Ρεζόφ με 3-1 και ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν μεγάλος πρωταγωνιστής με δύο νίκες. Στη βαθμολογία η Μπογκόρια είναι 2η με 35 βαθμούς σε 17 αγώνες. Η πρωτοπόρος Ντιάλντοβο έχει 38 βαθμούς σε 18 αγώνες.

* Στην 1η εθνική κατηγορία της Ρουμανίας η Κλουζ Νάποκα του Ντανιέλ Τσιόκα θα διεκδικήσει τελικά το χάλκινο μετάλλιο. Στα ημιτελικά των πλέι οφ αποκλείστηκε με δύο οριακές ήττες 5-4 εντός κι εκτός έδρας από τη Μιοβένι και τον Μάιο θα παίξει για τις θέσεις 3-4.

 

* Στη φωτό η αφίσα που είχε ετοιμάσει η Αζέν για τον χτεσινό αγώνα με τον Σγουρόπουλο σε πρώτο πλάνο 

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ