Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Πανηγυρικό φινάλε στη Φλώρινα στα φετινά αναπτυξιακά της Βόρειας Ελλάδας

Florina open_2017_korasides

Florina open_2017_korasidesΣε εορταστικούς τόνους ολοκληρώθηκαν το απόγευμα στη Φλώρινα τα όπεν μικρών ηλικιών της Βόρειας Ελλάδας για την αγωνιστική Florina 2017_mini_pagorasidesπερίοδο 2016-2017. Ήταν το 12ο και προτελευταίο αναπτυξιακό της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. για φέτος και με την επιτυχία του ήρθε να επιβεβαιώσει και τη ζεστασιά, με την οποία αγκαλιάζει την επιτραπέζια αντισφαίριση η υπέροχη ακριτική πόλη και τις δυνατότητες της Τοπικής Επιτροπής και των σωματείων της Βόρειας Ελλάδας στην καλή οργάνωση τέτοιων μεγάλων τουρνουά. Πήραν μέρος 133 αγόρια και κορίτσια (από τις 136 τελικές δηλώσεις συμμετοχής) και δίνοντας τον καλύτερο εαυτό τους συνέτειναν από την πλευρά τους στην όμορφη εικόνα. Το όπεν αυτό ήταν το 3ο της Φλώρινας στη μικρή ιστορία των αναπτυξιακών. Το διοργάνωσε στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης η Τοπική Επιτροπή Βόρειας Ελλάδας της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε συνεργασία με τον Α.Σ.Ε.Α Σάρισες Φλώρινας, τον δήμο και την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους, ο Αλκιβιάδης Σταματούρος στους παίδες, η Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου στις κορασίδες, ο Αλέξανδρος Μαδέσης στους παμπαίδες, η Ευγενία Καραθανάση στις παγκορασίδες, ο Ραφαήλ-Παναγιώτης Δήμος στους μίνι παμπαίδες και η Γεωργία Σπανού στις μίνι παγκορασίδες.

Οι 133 συμμετοχές χωρίζονταν σε 16 νέους, 41 παίδες, 13 κορασίδες, 27 παμπαίδες, 13 παγκορασίδες, 11 μίνι παμπαίδες και 12 μίνι παγκορασίδες. Προέρχονταν από 13 διαφορετικές πόλεις και συγκεκριμένα την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Έδεσσα, την Κοζάνη, την Κόρινθο την Αλεξανδρούπολη, την Καστοριά, τα Ιωάννινα, τη Βέροια, την Κομοτηνή, τη Δράμα, τις Σέρρες και φυσικά τη Φλώρινα. Έγιναν επτά ηλικιακές κατηγορίες και για πρώτη φορά στην τωρινή μορφή του θεσμού εκείνη των μίνι παγκορασίδων. Το πρόγραμμα κύλησε ομαλά. Η πολύωρη δράση του Σαββατοκύριακου καταγράφηκε στην ειδικά διαμορφωμένη ιστοσελίδα http://www.ttscore.io/event/3, η οποία παρείχε onlineενημέρωση κι έδινε τις απαραίτητες πληροφορίες σε όλη τη διάρκεια των αγώνων. Ήταν η δεύτερη φορά μετά το τουρνουά της Χ.Α.Ν.Θ., που δούλεψε αυτό το πρόγραμμα και φυσικά φάνηκε ξανά η αναγκαιότητά του.  

Florina Kolimpadis_episimoiΤο Σάββατο αθλητές, συνοδοί και άλλοι άνθρωποι του αθλήματος κινήθηκαν στο πνεύμα της εθνικής επετείου. Έγινε η προβλεπόμενη Florina Kolimpadis_stefaniδιακοπή 1,5 ώρας στο πρόγραμμα και πήγαν στο κέντρο της πόλης για να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Ήταν μια διαφορετική νότα και βοήθησε σε αυτό ο πολύ καλός καιρός που επικράτησε στη Φλώρινα και τις δύο ημέρες. Στην τελετή επιφυλάχθηκε και μία ξεχωριστή τιμή για τον πρόεδρο της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. Μανώλη Κολυμπάδη. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας τον προσκάλεσε να κάνει κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων και να παρακολουθήσει τη δοξολογία και αργότερα την παρέλαση  από την εξέδρα των επισήμων ως γενικός γραμματέας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Στην κατηγορία των νέων ο Γιάννης Σγουρόπουλος ήταν αδιαφιλονίκητο φαβορί και το επιβεβαίωσε. Άλλωστε, εδώ και λίγο καιρό είναι και ο δευτεραθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών. Ο Σγουρόπουλος επιβλήθηκε του Ιάσωνα Κορδούτη με 3-0 σετ (11-7, 11-5, 11-5) και πρόσθεσε μία ακόμα πρωτιά στο ενεργητικό του. Σημειωτέον ότι στον «μικρό» τελικό ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης νίκησε άνευ αγώνα τον Ανδρέα Μίντση.

Το νούμερο 1 της κατηγορίας επικράτησε και στους παίδες. Ο Αλκιβιάδης Σταματούρος κατέβαλλε στον τελικό τον Νίκο Κορδαλή (Νο 2) με 3-1 σετ και πήρε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο φέτος (11-9, 11-8, 9-11, 11-7).

Παρθενική πρωτιά σε αυτή τη σεζόν και για την κορασίδα Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου. Είχε συμμετοχές σε τελικούς, τώρα από το νούμερο 2 των φαβορί ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου. Στον τελικό ξεπέρασε το εμπόδιο της Βασιλικής Ηλιοπούλου (Νο 1) με 3-0 σετ (11-7, 11-6, 12-10). Στα πέντε σετ κρίθηκε ο αγώνας για τις θέσεις 3-4, εκεί όπου η ντόπια Χρυσή Φωτιάδου κατέβαλλε τη Θεοδώρα Βασιλειάδου.

Στους παμπαίδες ο Αλέξανδρος Μαδέσης έφτασε τις επτά πρωτιές στην τρέχουσα περίοδο! Έδωσε συναρπαστικό τελικό με τον Θεσσαλονικιό Βασίλη Τζιότζιο και επικράτησε με 3-2 σετ (12-10, 11-7, 9-11, 10-12, 11-3). Ο αμυντικός Τζιότζιος έφτασε επίσης σε διάκριση διότι αγωνίστηκε πρώτη φορά σε τελικό και στην 8άδα απέκλεισε το νούμερο 2 της κατηγορίας, τον Κίμωνα Μήτκα.

Florina open_pagorasidesΣτις παγκορασίδες η Ευγενία Καραθανάση (Νο 2) πανηγύρισε την τέταρτη πρωτιά της φέτος. Ο τελικός ήταν αμφίρροπος από την αρχή ως το τέλος και κρίθηκε στην παράταση. Η αθλήτρια με το αμυντικό στυλ παιχνιδιού έκαμψε το νούμερο 1 του ταμπλό, τη Δήμητρα Πετσίβα, με 3-2 σετ (11-8, 12-10, 4-11, 4-11, 15-13).

Στους μίνι παμπαίδες, δηλαδή στα παιδιά έως 10 ετών, πρώτευσε ο Ραφαήλ-Παναγιώτης Δήμος, όπως είχε κάνει και στη Βέροια. Στον τελικό ο αθλητής από τη Βόχα λύγισε τον Γιαννιώτη Γιώργο Κοσμά με 3-1 σετ (6-11, 11-8, 11-4, 11-7). Ο τελευταίος έφτασε τρίτη φορά φέτος στο καθοριστικό παιχνίδι για την πρωτιά.

Στις μίνι παγκορασίδες τέλος, το …ιστορικό πρώτο χρυσό μετάλλιο στον θεσμό κατέκτησε η Γεωργία Σπανού από τη Φλώρινα. Στον τελικό νίκησε τη Χριστίνα Τζενίδη από τη Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης με 3-0 σετ (11-4, 11-4, 11-7).

Florina 2017_ola_ta_paidiaΤους τελικούς ακολούθησαν οι απονομές και η τελετή λήξης. Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Αντωνιάδης και ο αντιδήμαρχος δήμου Φλώρινας για θέματα αθλητισμού Άρης Αριστείδου. Στον χαιρετισμό του ο Μανώλης Κολυμπάδης υπογράμμισε τον απεριόριστο σεβασμό της ομοσπονδίας προς τον τοπικό σύλλογο για τη μεγάλη προσπάθεια και τα αποτελέσματα του και ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές του πετυχημένου τουρνουά, τους συμμετέχοντες, όπως και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το κάλεσμά της να μετάσχει ενεργά στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821. Ο επικεφαλής της διοίκησης της ομοσπονδίας τόνισε επίσης ότι ο ίδιος και οι συνεργάτες του είναι περήφανοι για την πρόοδο όλων των παιδιών, που παίρνουν μέρος στα αναπτυξιακά τουρνουά και ευχαρίστησε τους γονείς για την υπομονή τους σε όλο αυτό το διάστημα, που στηρίζουν τις προσπάθειες των παιδιών. «Πρέπει να νιώθουμε περήφανοι για την εθνική ομάδα, για τα σωματεία, αλλά και για τους φίλους του αθλήματος που «τρέχουν» ασταμάτητα για να είναι πάντα στο πλευρό των παιδιών», ανέφερε σε άλλο σημείο.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Άρης Αριστείδου και αφού μετέφερε τους χαιρετισμούς του δημάρχου Γιάννη Βοσκόπουλου ευχαρίστησε την ομοσπονδία και εξέφρασε τη χαρά του, που οι Σάρισες Φλώρινας αναδείχτηκαν γρήγορα στον χώρο της επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Συμπλήρωσε ότι ο δήμος θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τις προσπάθειες του σωματείου και στο ίδιο πνεύμα χαιρέτησε και ο Γιώργος Αντωνιάδης τονίζοντας ότι η Περιφέρεια νιώθει υπέροχα για την προσπάθεια που γίνεται από τα σωματεία της Φλώρινας κι έχει πάντα στα πλάνα της την έμπρακτη στήριξη.

Florina 2017_mini_pampaidesΤις απονομές των επάθλων έκαναν ο Μανώλης Κολυμπάδης στους μίνι παμπαίδες, ο Γιώργος Αντωνιάδης στις παγκορασίδες, ο Άρης Αριστείδου στους παμπαίδες, ο πρόεδρος του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας Γιώργος Λυγούρας στις μίνι παγκορασίδες, ο πρόεδρος της τεχνικής Επιτροπής της Ε.Φ.Ο.Επ.Α.  Παναγιώτης Τζόβολος στους παίδες, ο γενικός γραμματέας στις Σάρισες Φλώρινας Κώστας Φωτιάδης στις κορασίδες και ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας και πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Βόρειας Ελλάδας Χρήστος Τριγωνάς στους εφήβους.

Οι νικητές και οι νικήτριες ανά κατηγορία:

ΕΦΗΒΟΙ:

1. Γιάννης Σγουρόπουλος (Ολυμπιακός)  

2. Ιάσων-Φίλιππος Κορδούτης (Ένωση Ποντίων Μελισσίων)

3. Κωνσταντίνος Λυκοστράτης (Π.Κ.Δ. Ταύρου)

4. Ανδρέας Μίντσης (Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλκιβιάδης Σταματούρος (Α.Σ. Αετοί Πόλης)

2. Νίκος Κορδαλής (Ε.Α. Βόχας)

3. Σωκράτης-Βησσαρίων Γιαννούτσος (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Ηλίας Σταματόπουλος (Φάρος Αλεξανδρούπολης)

ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

2. Βασιλική Ηλιοπούλου (Φοίνικες Πάτρας)

3. Θεοδώρα Βασιλειάδου (Γ.Α.Ο. Πειραιά)

4. Χρυσή Φωτιάδου (Ο.Ε.Α. Φλώρινας)

ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Αλέξανδρος Μαδέσης (Ηράκλειο 2001)

2. Βασίλης Τζιότζιος (Αίας Ευόσμου)

3. Γιάννης Πιστόλας (Μ.Γ.Σ. Εθνικός Αλεξανδρούπολης)

4. Ιωσήφ Ελσάμι (Σάρισες Φλώρινας)

ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Ευγενία Καραθανάση (Α.Ε.Κ.)

2. Δήμητρα Πετσίβα (Ο.Ε.Α. Έδεσσας)

3. Ευαγγελία Μεραμβελλιωτάκη (Ολυμπιακός)

4. Ερμιόνη Γκόγκα (Α.Ο. Νέου Φαλήρου)

ΜΙΝΙ ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ:

1. Ραφαήλ-Παναγιώτης Δήμος (Ε.Α. Βόχας)

2. Γιώργος Κοσμάς (Φ.Ε.Α. Ιωαννίνων)

3. Λευτέρης Καπαγιαννίδης (Σ.Ε.Α. Κοζάνης)

4. Χρήστος Σαμπαλής (Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας)

ΜΙΝΙ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ:

1. Γεωργία Σπανού (Σάρισες Φλώρινας)

2. Χριστίνα Τζενίδη (Χ.Α.Ν. Θεσσαλονίκης)

3. Δέσποινα-Γεωργία Γκέσσα (Σάρισες Φλώρινας)

4. Ειρήνη Χρυσοστομίδου (Σάρισες Φλώρινας)

 

* Φωτό 1 και 2: Οι νικήτριες στις κατηγορίες κορασίδων και μίνι παγκορασίδων

* Φωτό 3 και 4: Ο πρόεδρος της ΕΦΟΕπΑ Μανώλης Κολυμπάδης στην εξέδρα των επισήμων κατά την παρέλαση αλλά και στην κατάθεση στεφάνου

* Φωτό 5: Η απονομή στις κορασίδες

* Φωτό 6: Αθλητές και αθλήτριες των σωματείων της Φλώρινας που πήραν μέρος στους αγώνες

* Φωτό 7: Η απονομή στους μίνι παμπαίδες

                                                          

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ