Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Όλα τα βλέμματα στο Σ.Ε.Φ. αύριο για τους δύο σπουδαίους αγώνες των εθνικών μας ομάδων

Ιδιαίτερη μέρα η αυριανή για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση. Στην αίθουσα STAG του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας οι εθνικές μας ομάδες δίνουν τους δεύτερους αγώνες τους για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013 και οι Έλληνες φίλαθλοι θα έχουν την πολύ σπάνια ευκαιρία ν’ απολαύσουν πολύωρο θέαμα σε πολύ υψηλό αγωνιστικό επίπεδο. Στην αναμέτρηση, που φυσιολογικά συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, οι άνδρες αντιμετωπίζουν τη Ρωσία στις 8μ.μ. για τη 2η αγωνιστική του γκρουπ Β της 1ης κατηγορίας (Championship Division). Δύο ώρες πριν, στις 6μ.μ., αρχίζει ο αγώνας των γυναικών απέναντι στην Ουκρανία για τη 2η αγωνιστική του γκρουπ Α στη 2η κατηγορία (Challenge Division).

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των ανδρών Κώστας Βατσακλής υπολογίζει στους Καλλίνικο Κρεάνγκα (νούμερο 24 στον ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου), Παναγιώτη Γκιώνη (Νο 17), Κώστα Παπαγεωργίου (Νο 87), Κώστα Λαγογιάννη (Νο 138), Τάσο Ρηνιώτη (Νο 206) και Λευτέρη Μάκρα (Νο 310) και θα επιλέξει τρεις από αυτούς για το σπουδαίο ματς. Ο Κρεάνγκα αναμένεται να εμφανιστεί ξανά σε αγώνα της ελληνικής ομάδας για παρόμοια διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης του αθλήματος (E.T.T.U.) ύστερα από έξι ολόκληρα χρόνια, καθώς δεν είχε παίξει σε κανέναν αγώνα την τριετία 2009-2012 για το European Nations League. Oπροπονητής της εθνικής γυναικών Γιώργος Καρύτσας θα καταλήξει στην τριάδα μέσα από τις Κατερίνα Τόλιου (νούμερο 161 στον τρέχοντα ευρωπαϊκό πίνακα αξιολόγησης), Μαρία Χριστοφοράκη (Νο 164), Φιλαρέτη Εξάρχου (Νο 188), Αγγελίνα Παπαδάκη και Αλίκη Κιούφη (έχουν βγει από τους πίνακες).

Η εθνική ανδρών προέρχεται από την ήττα 3-1 στη Λευκορωσία, όπου αγωνίστηκε με τους Γκιώνη, Παπαγεωργίου και Λαγογιάννη. Κόντρα στην επικεφαλής του γκρουπ Ρωσία αναλαμβάνει εξίσου δύσκολο έργο, όμως με τη βοήθεια του κόσμου καλείται να τα δώσει όλα για τη νίκη. Είναι ο πρώτος εντός έδρας αγώνας από τους τρεις που έχει στο πρόγραμμα και παρότι βρισκόμαστε ακόμα στη 2η από τις συνολικά πέντε αγωνιστικές του γκρουπ ενδεχόμενη επιτυχία θα μετρήσει πολύ βαθμολογικά και ψυχολογικά στην προσπάθεια της ομάδας να εξασφαλίσει την κορυφαία κατηγορία και για το επόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ομαδικού. Αγωνίζεται επίσης, πρώτη φορά μπροστά στο ελληνικό κοινό από τη στιγμή που ξαναβρέθηκε στην ελίτ της Ευρώπης σε διοργάνωση με τον χαρακτήρα ευρωπαϊκού Λιγκ. Τελευταία φορά ήταν στην 1η κατηγορία τη διετία 2005-2007 και είχε κλείσει τα εντός έδρας ματς στο φαληρικό στάδιο στις 21 Νοεμβρίου 2006 κόντρα στη Σουηδία.

Η Ρωσία δεν ήρθε με την πρώτη ομάδα της, ωστόσο διαθέτει μία σειρά από αθλητές μεγάλης κλάσης και σε κάθε περίπτωση χρειάζεται αυξημένη προσοχή και υψηλά στάνταρ απόδοσης για να την καταβάλεις. Έφτασε στην Αθήνα το μεσημέρι με τους αθλητές Αλεξέι Λιβεντσόφ, Μικάιλ Πάικοφ, Βιάτσεσλαβ Μπούροφ και τον ομοσπονδιακό προπονητή Γκριγκόρι Βλασόφ. Θα προπονηθεί το βράδυ στο Σ.Ε.Φ. και θα κάνει κι ένα χαλάρωμα το πρωί ανήμερα του ματς. Ο Λιβεντσόφ βρίσκεται στο νούμερο 62 της τρέχουσας ευρωπαϊκής κατάταξης, ο Πάικοφ στο 90 και ο Μπούροφ στο 117. Ο Λιβεντσόφ είναι ο μόνος που αγωνίστηκε και στην πρεμιέρα των European Championships Qualifications πριν από δύο εβδομάδες, όταν η Ρωσία ξεπέρασε το εμπόδιο της Ουγγαρίας με 3-2. Εκτός ομάδας έμειναν ξανά οι τέσσερις πρώτοι Ρώσοι στη διεθνή κατάταξη Αλεξάντερ Σιμπάεφ (νούμερο 11 στην Ευρώπη), Αλεξέι Σμιρνόφ (Νο 18), Κιρίλ Σκάτσκοφ (Νο 20) και Ιγκόρ Ρουμπτσόφ (Νο 38), αλλά και οι Φεντόρ Κουζμίν (Νο 41) και Γκριγκόρι Βλασόφ (Νο 73) συγκριτικά με τον αγώνα εναντίον της Ουγγαρίας.

Οι Ρώσοι τερμάτισαν μία θέση ψηλότερα από την εθνική μας στο φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Ντόρτμουντ (ήταν 14οι), ενώ κατέκτησαν την 5η θέση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011 στο Γκντανσκ. Το 2010, στην τελευταία αναμέτρηση με την Ελλάδα, είχαν δοκιμάσει δυσάρεστη έκπληξη μέσα στη Μόσχα. Στην πρώτη φάση του προπερασμένου Παγκοσμίου πρωταθλήματος η εθνική μας είχε πετύχει μεγάλη νίκη με 3-2 στηριζόμενη στον Γκιώνη, τον Παπαγεωργίου και τον Παπαδημητρίου. Ο τελευταίος είχε νικήσει στο καθοριστικό πέμπτο ματς τον Κουζμίν, «χάλκινο» πρωταθλητή Ευρώπης τότε στο απλό ανδρών.

Κ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: «ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΑΒΟΡΙ»

Η εθνική μας πηγαίνει πλήρης τώρα στον αγώνα με τους Ρώσους, ωστόσο ο Κώστας Παπαγεωργίου δεν θέλει να σταθεί στις επιλογές των αντιπάλων και να της δώσει τον τίτλο του φαβορί: «Οι Ρώσοι έχουν πλειάδα δυνατών αθλητών και μπορούν να επιλέξουν οποιονδήποτε είναι στην καλύτερη κατάσταση ή όποιους θεωρούν ότι βολεύονται από πλευράς παιχνιδιού με εμάς. Πιστεύω λοιπόν, ότι αυτό υπολόγισαν και τώρα, ωστόσο είναι για μένα μεγάλη έκπληξη η παρουσία του Μπούροφ. Τον γνωρίζουμε, είναι καλός αθλητής, απλά δεν ήταν ποτέ στην πρώτη γραμμή των διεθνών της Ρωσίας. Από κει και πέρα ο Λιβεντσόφ και ο Πάικοφ είναι πολύ φορμαρισμένοι και το απέδειξαν στο επαμειβόμενο όπεν της Ρωσίας, που τελείωσε χτες. Ο Πάικοφ μάλιστα, κατέκτησε την 3η θέση. Επίσης, αμφότεροι αποδίδουν καλά απέναντι σε άμυνα και είναι ενδεικτικό ότι ο Λιβεντσόφ νίκησε και τον Ούγγρο Πατάντιους στην 1η αγωνιστική των προκριματικών και τον Λευκορώσο Τσετίνινε στο ρωσικό τουρνουά», ανέφερε ο πρωταθλητής Ελλάδας του απλού ανδρών και συνέχισε: «Σαφώς έχουμε μεγάλη ευκαιρία να σημειώσουμε την πρώτη νίκη στη διοργάνωση, αλλά δεν είμαστε το φαβορί. Από τις προηγούμενες ημέρες, που δεν γνωρίζαμε την αποστολή των Ρώσων, έλεγα ότι όποιοι κι αν αγωνιστούν από την αντίπαλη ομάδα θα γίνει πολύ μεγάλος και αμφίρροπος αγώνας και το ίδιο λέω και τώρα. Το γκρουπ έχει ακόμα πολύ δρόμο, όμως κάθε ματς είναι πολύ σημαντικό και για βαθμολογικούς λόγους αλλά και για να ικανοποιήσουμε τον κόσμο, που ελπίζουμε να έρθει να δει κι εμάς και τις γυναίκες σε αυτή τη διπλή γιορτή του αθλήματος. Καλούμε τον κόσμο να μας ενισχύσει κι εμείς θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό». Οι διεθνείς μας προπονούνται το απόγευμα στο φαληρικό στάδιο και θα κάνουν ένα χαλάρωμα και το πρωί Στους άλλους αυριανούς αγώνες του γκρουπ Α της Championship Division η Ουγγαρία υποδέχεται την Αυστρία και η Κροατία τη Λευκορωσία.

Η εθνική γυναικών τώρα, χρειάζεται πρώτα απ’ όλα ν’ αφήσει μακριά το κακό αγωνιστικό πρόσωπο, που έδειξε στην έναρξη της Challenge Division, στις 4 Σεπτεμβρίου στη Σερβία. Είχε αγωνιστεί με τις Τόλιου, Χριστοφοράκη και Εξάρχου και είχε χάσει εύκολα με 3-0. Καθώς λοιπόν, είναι αουτσάιντερ και απέναντι στην Ουκρανία, θα επιδιώξει βασικά να πραγματοποιήσει αξιόλογη εμφάνιση κι από κει και πέρα να κυνηγήσει ό,τι μπορεί περισσότερο. Η Παπαδάκη είναι πρώτη φορά σε «αποστολή» μετά την επιστροφή της στην εθνική ομάδα, ενώ η Τόλιου εφόσον αγωνιστεί θα κάνει ντεμπούτο σε εντός έδρας ματς. H Ουκρανία ήρθε το πρωί στην Αθήνα με επικεφαλής την προπονήτρια Μαργαρίτα Πεσότσκα. Η κόρη της, που επίσης ονομάζεται Μαργαρίτα Πεσότσκα, θα ηγηθεί της προσπάθειας για δεύτερη νίκη ύστερα από εκείνη επί της Σουηδίας με 3-2. Θα την πλαισιώσουν η Πολίνα Τριφόνοβα και η Ευγενία Βασίλιεβα, ενώ η Μπιλένκο και η Γκαπόνοβα, που ακολουθούν την Πεσότσκα στους διεθνείς πίνακες αξιολόγησης και είχαν αγωνιστεί στην πρεμιέρα, έμειναν εκτός αποστολής. Η Πεσότσκα είναι στο νούμερο 15 της ευρωπαϊκής κατάταξης, η Τριφόνοβα στο 117 και η Βασίλιεβα στο 164. Η Τριφόνοβα ήταν βασική και στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2011, όπου η Ουκρανία κατέκτησε τη 13η θέση. Ακόμα καλύτερο ήταν το πλασάρισμα της ομάδας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του 2010 (10η θέση). Όπως και η εθνική μας, οι Ουκρανές κάνουν μία προπόνηση το απόγευμα και άλλη μία αύριο το πρωί.

Γ. ΚΑΡΥΤΣΑΣ: «ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΨΥΧΗ»

«Και μόνο από το γεγονός ότι θ’ αγωνιστεί η Πεσότσκα, την οποία λογικά δεν μπορούμε να κοντράρουμε, το παιχνίδι γίνεται πολύ δύσκολο για εμάς. Ξέρουμε και τις άλλες δύο αθλήτριες, βρίσκονται σε καλό επίπεδο, συνεπώς τα προγνωστικά είναι και πάλι σε βάρος μας και το πρώτο που κοιτάμε είναι η αξιόλογη εμφάνιση. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θ’ αποδώσουμε καλά και θα είμαστε ανταγωνιστικοί», δήλωσε με έμφαση ο Γιώργος Καρύτσας και συνέχισε στο ίδιο πνεύμα: «Με ενδιαφέρει να δείξουμε ψυχή και μαχητικότητα και είμαι σίγουρος αν έχουμε αυτά τα στοιχεία θα έρθουν καλά παιχνίδια και θα είμαστε πιεστικοί. Είναι μία θαυμάσια ευκαιρία για να πάρουν εμπειρίες τα κορίτσια και να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα. Η εικόνα μας στην προπόνηση είναι καλή, μακάρι να βγει αυτό και στο ματς. Καλούμαστε να περιορίσουμε το άγχος και να ευχαριστηθούμε τον αγώνα μπροστά στο ελληνικό κοινό». Στα άλλα αυριανά παιχνίδια του γκρουπ Α της Challenge Division η Σουηδία φιλοξενεί τη Λιθουανία και η Ιταλία τη Σερβία.

Θυμίζουμε ότι για πρώτη φορά σε εντός έδρας αγώνες των εθνικών μας ομάδων θα λειτουργήσει πρόγραμμα Livescoring. Το πρόγραμμα παρέχει η ΕΤΤU μέσω της ιστοσελίδας της, η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. θα το δουλέψει από το Σ.Ε.Φ. κι έτσι οι φίλοι του αθλήματος θα μπορούν να έχουν άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη των δύο συναντήσεων πατώντας την ενότητα του livescoring στο σάιτ www.ettu.org.

 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ