Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Απάντηση της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. σε ατυχή δήλωση της Κατερίνας Στεφανίδη

Stefanidi

StefanidiΑνακοίνωση-απάντηση προς την Κατερίνα Στεφανίδη εξέδωσε σήμερα η Ελληνική Φίλαθλη Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης με αφορμή ατυχή δήλωση της «χρυσής» Ολυμπιονίκη και πρωταθλήτριας Ευρώπης του επί κοντώ. Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Documento, που δημοσιεύτηκε και στην ηλεκτρονική της έκδοση (documentonews.gr) η Στεφανίδη υποστήριξε σε κάποιο σημείο ότι «το πινγκ πονγκ μπορεί να μη χρειάζεται καθόλου προπόνηση είτε το ‘χεις είτε δεν το ‘χεις». Η ομοσπονδία σε συνεργασία με τους αθλητές των εθνικών ομάδων απάντησε το μεσημέρι στον λογαριασμό της στο facebook(https://www.facebook.com/efoepa/) δείχνοντας τη δυσφορία της για το σχόλιο. Απευθυνόμενη στην κορυφαία αθλήτρια τονίζει μεταξύ άλλων ότι «κανένας επαγγελματίας δεν διακρίνεται «επειδή το ’χει». Κανένας αθλητής, σε κανένα άθλημα δεν ξυπνάει το πρωί και πάει στο γήπεδο να αγωνισθεί χωρίς να έχει «μαρτυρήσει» πριν για να προετοιμαστεί». Η Ε.Φ.Ο.Επ.Α. και οι διεθνείς αθλητές εκτιμούν ότι η Στεφανίδη δεν είχε την πρόθεση να θίξει το άθλημα, αλλά βγάζουν παράπονο με το σκεπτικό ότι είναι ανεπίτρεπτο για μία Ολυμπιονίκη να αγνοεί τις προσπάθειες πρωταθλητών από άλλα ολυμπιακά σπορ. Η ανακοίνωση πάντως, δεν έχει σκοπό την αντιπαράθεση γι’ αυτό βγάζει και χιουμοριστική νότα. Στη μέση της ανάρτησης υπάρχει ο Κινγκ Κονγκ με την απορία μήπως ήθελε ν’ αναφερθεί εκεί η Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Πρόκειται για παλιά και πολύ γνωστή αφίσα κινηματογράφου, η οποία έχει μετατραπεί για το άθλημα με ανάλογη λεζάντα. Μαζί με άλλες τέτοιες αφίσες βρίσκεται στο μουσείο της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (Ι.T.T.F.) και αναπαριστά τον κινγκ κονγκ να …παίζει πινγκ πονγκ. Η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

«Αγαπητή συνάδελφε, πολλά συγχαρητήρια και για την καινούργια σου διάκριση.

Εμείς, τα μέλη των Εθνικών ομάδων του πινγκ -πονγκ (table tennis, επιτραπέζια αντισφαίριση, όπως θέλεις ονόμασέ το) έχουμε την εντύπωση ότι δεν διαβάζουμε σωστά τη συνέντευξή σου στο documento.

Αποκλείεται να εννοούσες το πινγκ – πονγκ στην ερώτηση του κ. Νίκου Παπαδογιάννη :

“Στην παλάντζα μεταξύ επαγγελματισμού και διασκέδασης τι βγάζει το ζύγι; Ή, τι πρέπει να βγάζει;

Αλήθεια τώρα απάντησες???:

“Εξαρτάται και από το άθλημα. Για παράδειγμα, η ενόργανη γυμναστική απαιτεί διπλές προπονήσεις καθημερινά. Αλλού, στο πινγκ πονγκ ας πούμε, μπορεί να μη χρειάζεται καθόλου προπόνηση, είτε το ’χεις είτε δεν το ’χεις. Εσένα ποιο ποσοστό της καθημερινότητάς σου εκπροσωπεί η δουλειά σου;”

Αγαπητή συνάδελφε, κανένας επαγγελματίας δεν διακρίνεται “επειδή τα ‘χει” . Κανένας αθλητής, σε κανένα άθλημα δεν ξυπνάει το πρωί και πάει στο γήπεδο να αγωνισθεί χωρίς να έχει “μαρτυρήσει” πριν για να προετοιμαστεί. Εμείς ξέρουμε ότι δεν έχεις πρόθεση να μας θίξεις, εξάλλου δεν μας ξέρεις, ούτε εμάς προσωπικά ούτε το άθλημά μας. Είμαστε καλά, σπουδαγμένα και σκληρά προπονούμενα παιδιά, όπως όλοι οι αθλητές. Γι’ αυτό, αγαπητή συνάδελφε, σε καλούμε να μας συντροφέψεις, να μας τιμήσεις με την παρουσία σου και να προπονηθούμε μαζί, όποτε έρθεις στην Ελλάδα, σε μία προπόνησή μας στην Ομοσπονδιακή αίθουσα στο ΣΕΦ. Βρισκόμαστε εκεί καθημερινά, πρωί και απόγευμα, γιορτές, αργίες, χωρίς σταματημό. Αν πάλι δεν σε βγάλει ο δρόμος σου, δεν πειράζει, έλα να τα πούμε στο Μινσκ το 2019 ή στο Τόκιο το 2020.

Να είσαι καλά, να κοιμάσαι πάντα ήσυχη και να έχεις πολλές επιτυχίες».

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ