Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Τρεις έφηβοι την πρεμιέρα για την ελληνική συμμετοχή στο όπεν του Λινιάνο

Vlaxakis

VlaxakisΜεγάλη συμμετοχή έχει η Ελλάδα σ’ ένα ακόμα τουρνουά του World Junior Circuit. Το δυνατό ιταλικό όπεν νέων και παίδων δίνει συνέχεια από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στη φετινή σειρά της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.) και διεξάγεται στο Λινιάνο, το οποίο θυμίζουμε ότι πριν από λίγες ημέρες είχε φιλοξενήσει και διεθνές τουρνουά αθλητών με αναπηρίες. Την αρχή για την ελληνική πλευρά έκαναν σήμερα τρεις έφηβοι και συγκεκριμένα ο Νίκος Βλαχάκης της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων (φωτό), ο Κωνσταντίνος Λυκοστράτης του Π.Κ.Δ. Ταύρου και ο Ανδρέας Μίντσης του Α.Σ.Ε.Α. Σάρισες Φλώρινας. Τα παιδιά διεκδίκησαν το καλύτερο στο απλό, αλλά έμειναν έξω από το κυρίως ταμπλό. Αύριο μεταβαίνουν στην ιταλική πόλη οι παίδες Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης (αθλητής του Α.Σ. Αετοί Πόλης), Γεράσιμος Πετρής (Ε.Α. Βόχας) και οι κορασίδες Μαλαματένια Παπαδημητρίου, Ντανιέλα Γραμματοπούλου-Χρυσοπούλου (αθλήτριες και οι δύο του Γ.Α.Ο. Πειραιά). Τους νέους κοουτσάρει ο Ανέστης Καριοφυλλίδης. Στην τεχνική καθοδήγηση των παίδων θα είναι ο Ανδρέας Τσεγγενές και σε εκείνη των κορασίδων ο Γιάννης Κορδούτης.

Το  Lignano Junior & Cadet Open Premium συναντά και φέτος μεγάλη ανταπόκριση από διάφορες πλευρές του πλανήτη! Είναι χαρακτηριστικό ότι οι συμμετοχές έφτασαν τις 300 από 36 χώρες και μέσα σε αυτές είναι αθλητές από την Αφρική, την Ασία, την Αμερική ακόμα και την Ωκεανία! Το απλό, το διπλό και το ομαδικό στις ηλικιακές κατηγορίες νέων, νεανίδων, παίδων και κορασίδων είναι τα αγωνίσματα που περιλαμβάνονται. Η εναρκτήρια ημέρα αφορά στην εφηβική κατηγορία με τους τρεις αθλητές μας να μετέχουν σε απλό και διπλό. Να σημειωθεί ότι ο Βλαχάκης (μέλος της εθνικής ομάδας παίδων πρόπερσι στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα) και ο Λυκοστράτης είναι στο 17ο έτος της ηλικίας τους, ενώ ο Μίντσης (που αγωνίζεται πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά) είναι γεννηθείς το 2001.

Στο απλό νέων σχηματίστηκαν 22 προκριματικά γκρουπ. Ο Μίντσης βρέθηκε στο 15ο γκρουπ. Έκανε καλή προσπάθεια αλλά περιορίστηκε στην 4η θέση χωρίς νίκη. Δοκίμασε το υψηλό επίπεδο πάντως και πήρε πολύτιμες εμπειρίες. Αρχικά κάμφθηκε από τον Ματίας Μονγκιούστι από το Σαν Μαρίνο με 3-0 σετ (9-11, 6-11, 10-12). Στη συνέχεια έχασε από τον επικεφαλής Ρουμάνο Πολ Μλαντίν, επίσης με 3-0 (5-11, 7-11, 5-11) και από τον Λευκορώσο Αντρέι Τσιαρόκιν με 3-1 σετ (6-11, 6-11, 11-8, 4-11).

Ο Λυκοστράτης αγωνίστηκε στο 16ο γκρουπ και πήρε την 3η θέση. Κάμφθηκε από τον Ιταλό επικεφαλής Τζον Ογιεμπόντε με 3-1 σετ (7-11, 8-11, 11-9, 7-11) και ξεπέρασε το εμπόδιο του  Ρουμάνου Εμανουέλ Κοσίντσι με 3-2 για να διατηρήσει ελπίδες πρόκρισης (4-11, 11-2, 13-11, 9-11, 12-10). Το απόγευμα έδωσε τον καθοριστικό αγώνα για τη 2η προνομιούχο θέση του γκρουπ αλλά έχασε φυσιολογικά με 3-0 σετ από τον Τσέχο Τόμας Μαρτίνκο (2-11, 3-11, 6-11).

Ο Βλαχάκης μετείχε στο 17ο γκρουπ και πήρε επίσης την 3η θέση. Το πρωί νίκησε άνευ αγώνα τον Μαουρίτσιο Καγιετάνο. Ο Μεξικανός ήταν και επικεφαλής του γκρουπ, αλλά δεν μπόρεσε να δώσει το «παρών». Στη 2η αγωνιστική ο Βλαχάκης έχασε δύσκολα με 3-1 σετ από τον Πορτογάλο Ντανιέλ Μοντέιρο με 3-1 (11-5, 7-11, 9-11, 5-11) κι έπαιξε για την πρόκριση το απόγευμα. Έδωσε ντέρμπι με τον Ίλια Κορτσίνσκι από τη Λευκορωσία ώσπου λύγισε στις λεπτομέρειες με 3-1 σετ (8-11, 11-7, 12-14, 11-13). Ο Κορτσίνσκι πήρε και την 1η θέση αήττητος.

Αργά το απόγευμα αρχίζει το διπλό νέων. Το ελληνικό ζευγάρι συγκροτούν οι Βλαχάκης/Λυκοστράτης και στον 1ο γύρο (σ.σ. των «64») κληρώθηκαν με τους Λευκορώσους Ιλάντσιλαου Ρουκλιάτσιου/Ίλια Κορτσίνσκι. Ο Μίντσης παίζει με συμπαίκτη τον Μολδαβό Σέζαρ Κοσμολίτσι. Στους «64» κοντράρουν τους Ελβετούς Λαρς Ποσχ/Ντόριαν Γκιρό.

Το ομαδικό νέων αρχίζει μεθαύριο. Η Ελλάδα κληρώθηκε στο 5ο γκρουπ και θ’ αντιμετωπίσει τη μικτή Ταϊλάνδη-Βουλγαρία-Τσεχία, που είναι και επικεφαλής, όπως και την Αυστρία. Συνολικά έχουν σχηματιστεί επτά γκρουπ των 3ων ομάδων. Οι κληρώσεις έχουν γίνει και στο ομαδικό των υπόλοιπων ηλικιών. Στους παίδες η Ελλάδα βρίσκεται στο 4ο γκρουπ κι επίσης την Παρασκευή θα κυνηγήσει την πρόκριση απέναντι στο Βέλγιο και το Σαν Μαρίνο. Στις κορασίδες το ελληνικό δίδυμο θ’ αγωνιστεί μεθαύριο στο 2ο γκρουπ με αντιπάλους τη Γαλλία και την Ισπανία. Στους παίδες είναι έξι τα προκριματικά γκρουπ και στις κορασίδες επτά.

                                      

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ