Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κράτησαν τις υψηλές θέσεις στο παγκόσμιο R.L. Γκιώνης και Σγουρόπουλος σε άνδρες και νέους αντίστοιχα

DSC5803

 DSC5803Τους πίνακες αξιολόγησης για τον Μάρτιο εξέδωσε σήμερα η Διεθνής Ομοσπονδία Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης (I.T.T.F.). Στον υπολογισμό Sgouros gia_forehandαποτελεσμάτων περιλαμβάνονται τέσσερις διοργανώσεις με ελληνική συμμετοχή και το σημαντικότερο νέο είναι ότι διατήρησαν τις υψηλές θέσεις τους ο Παναγιώτης Γκιώνης στους άνδρες και ο Γιάννης Σγουρόπουλος στους νέους. Ο Γκιώνης, που μετείχε στο Ευρωπαϊκό Τοπ 16 και στο τουρνουά της Λωζάνης, έμεινε στο νούμερο 34 του κόσμου. Ο Σγουρόπουλος, που πήρε μέρος στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 21, φιγουράρει πάντα στο νούμερο 16 της διεθνούς κατάταξης Under 18. Παραμένει δε, ο τρίτος Έλληνας στο ranking list των ανδρών, καθώς για δεύτερο μήνα βρίσκεται έξω από αυτό ο Καλλίνικος Κρεάνγκα. Στα αξιοσημείωτα εξάλλου, ότι επανήλθε στους πίνακες αξιολόγησης η νεάνιδα Έλλη Φίσερ και μπήκε πρώτη φορά σε αυτούς ο έφηβος Κωνσταντίνος Στάμου. Και τα δύο παιδιά αγωνίστηκαν τον Φεβρουάριο στο διεθνές τουρνουά νέων του Χοντονίν.

Στους άνδρες ο Γκιώνης είχε 2.395 βαθμούς τον προηγούμενο μήνα. Στο Τοπ 16 της Ευρώπης, που έγινε στην Αντίμπ της Γαλλίας, έμεινε έξω από τα νοκ άουτ, στο τουρνουά της Λωζάνης έχασε στο πρώτο του ματς, πάντως διατηρήθηκε στο νούμερο 34 της κατάταξης κι έχει και τρεις βαθμούς παραπάνω (2.398 σήμερα). Ο Κώστας Παπαγεωργίου, που δεν είχε παρουσία σε αξιολογημένες διοργανώσεις, μετακινήθηκε στο νούμερο 127 από το 126 του Φεβρουαρίου. Τρεις βαθμούς εξασφάλισε και ο Σγουρόπουλος, ο οποίος κατάφερε να πλασαριστεί στις θέσεις 9-16 του απλού στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ελπίδων. Με 1.552 βαθμούς είναι πλέον στο νούμερο 276 από το 279 του προηγούμενου μήνα. Αυτή η θέση είναι η καλύτερη του νεαρού πρωταθλητή έως σήμερα.

Ακόμα, ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης μετακινήθηκε στο νούμερο 411 (από 421), ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης στο 707 (από 687), ο Γιάννης Γεωργαντάς στο 445 (από 451) και ο Κλαούντιο Κύρου στο 501 (από 502). Στην είσοδό του στους διεθνείς πίνακες ο Κωνσταντίνος Στάμου εμφανίζεται στο 724. Στο όπεν της Τσεχίας είχε προκριθεί στο κυρίως ταμπλό του απλού.

Στον αντίστοιχο πίνακα των γυναικών έχασαν κάποιες θέσεις σχεδόν όλες οι αθλήτριες, ενώ παρουσία σε αξιολογημένη διοργάνωση είχαν τον Φεβρουάριο μόνο οι νεάνιδες Ιωάννα Γερασιμάτου και Έλλη Φίσερ. Η πρώτη Ελληνίδα, η Κατερίνα Τόλιου, υποχώρησε στο νούμερο 182 από το 179 του προηγούμενου μήνα. Η Μαρία Χριστοφοράκη διατηρήθηκε στο νούμερο 269, η Φιλαρέτη Εξάρχου πήγε στο 301 (από 296) και η Γεωργία Ζαβιτσάνου στο 360 (από 353). Από τις νεότερες αθλήτριες, η Γερασιμάτου, η οποία αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ελπίδων, όπως και στο διεθνές τουρνουά μικρών ηλικιών της Τσεχίας, είναι στο νούμερο 368 (από 355), ενώ η Έλλη Φίσερ, που επίσης ήταν στο Χοντονίν, επανήλθε στους πίνακες και βρίσκεται στο 503. Στην πόλη της Τσεχίας η Γερασιμάτου είχε φτάσει στον 2ο γύρο του απλού και η Φίσερ στον 1ο.

* Στους πίνακες των μικρών ηλικιών ξεχωρίζουμε ότι: Ο Γιάννης Σγουρόπουλος κράτησε τη 16η θέση στους νέους, ενώ είναι στην 76η (από 73η) στην κατηγορία U21. Επίσης στις Ελπίδες ο Κωνσταντίνος Αγγελάκης πήγε στο νούμερο 152 (από 146). Στους παίδες ο Γεράσιμος Χατζηλυγερούδης υποχώρησε στο νούμερο 46 (από 36). Στις νεάνιδες η Ιωάννα Γερασιμάτου βρίσκεται στο νούμερο 101 (από 94) και η Έλλη Φίσερ, στην επανεμφάνισή της, στο 210. Τέλος, ο Κωνσταντίνος Στάμου στην πρώτη εμφάνισή του είναι στο 410 στους Νέους άνδρες και στο 241 στους νέους.

 

* Φωτογραφίες Πέτρος Βήττας.

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ