Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Χάλκινο για Μουχθή, Χατζηκυριάκο στο Under 23 του ιταλικού τουρνουά Α.Με.Α.

Ligniano Aponomi_2

Ligniano Aponomi_2Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησαν τελικά ο Γιώργος Μουχθής και ο Μάριος Χατζηκυριάκος στους αγώνες για αθλητές έως 23 ετών, στο πρώτο κομμάτι του διεθνούς τουρνουά επιτραπέζιας αντισφαίρισης ατόμων με αναπηρίες της Ιταλίας, που γίνεται στο Λινιάνο. Οι δύο αθλητές του Π.Α.Σ.Κ.Α. αποκλείστηκαν στα ημιτελικά της κλάσης 6 (σ.σ. των ορθίων) από τα δύο πρώτα φαβορί του αγωνίσματος, πάντως υλοποίησαν τους στόχους τους με αξιόλογες εμφανίσεις δημιουργώντας θετικές σκέψεις για το μέλλον. Στο πόντιουμ ανέβηκαν παρά τις σημερινές ήττες διότι ούτε σε αυτά τα όπεν προβλέπονται παιχνίδια για τις θέσεις 3-4. Τα δύο μετάλλια είναι ένας ικανοποιητικός πρώτος απολογισμός της ελληνικής αποστολής στο event της γειτονικής χώρας, το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαρτίου με το απλό ανδρών και γυναικών και την παρουσία συνολικά επτά Ελλήνων.  

Ligniano AponomiΟ Μουχθής και ο Χατζηκυριάκος πέρασαν στα ημιτελικά με τη 2η θέση από τους ομίλους τους κι έτσι «έπεσαν» πάνω στους νικητές των προκριματικών, που ήταν και τα πρώτα φαβορί της συγκεκριμένης κλάσης –η οποία παρεμπιπτόντως, είναι η πρώτη των ορθίων. Ο Μουχθής αντιμετώπισε το νούμερο 1, τον Κροάτη Παβάο Γιόζιτς και παρά την καλή προσπάθεια κάμφθηκε με 3-0 σετ (8-11, 5-11, 7-11).

Ο Χατζηκυριάκος αναμετρήθηκε με το νούμερο 2, τον Γερμανό Τιμ Λάουε, ήταν ανταγωνιστικός κατά διαστήματα, ώσπου έχασε με 3-1 σετ (6-11, 11-5, 6-11, 3-11). Να σημειωθεί ότι στην πρώτη φάση αντίστροφα οι δύο διεθνείς μας είχαν αντιμετωπίσει τον Γιόζιτς και τον Λάουε και είχαν ηττηθεί. Νικητής της κλάσης 6 αναδείχτηκε ο Κροάτης νικώντας στον αμφίρροπο τελικό με 3-2 σετ. O Χατζηκυριάκος είχε πάρει χάλκινο μετάλλιο και πέρσι σε ανάλογο τουρνουά στη Ρουμανία, ενώ ο Μουχθής ανέβηκε πρώτη φορά στο πόντιουμ στο αγώνισμα του απλού σε όπεν του εξωτερικού. Να συμπληρώσουμε ότι την 3η θέση κατέκτησε στην ίδια ηλικιακή κατηγορία και ο ελληνικής καταγωγής Αντώνης Μυλωνάς από το Βέλγιο. Στην κλάση 10 έχασε σήμερα στα ημιτελικά από τον Βρετανό Λόρενς Τζον με 3-1 σετ.

Θυμίζουμε ότι στους αγώνες Under 23 πήραν ακόμα μέρος ο Αλέξανδρος Διακουμάκος (πλασαρίστηκε στις θέσεις 5-8 στην κλάση 10) και ο Λευτέρης Μαύρης (αποκλείστηκε στα γκρουπ στην κλάση 6), ενώ στο δεύτερο μέρος του Lignano Master & Junior Open θ’ αγωνιστούν και οι Λάζαρος Τέλογλου (στους όρθιους), Νίκος Καπλάνης και Χρήστος Στάμου (με αμαξίδιο). Στην τεχνική καθοδήγηση είναι ο ομοσπονδιακός προπονητής Χρόνης Πολίτσης.

ΗΤΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟ ΤΟΥ ΡΟΥΜΑΝΙΚΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΥΖ ΝΑΠΟΚΑ ΤΟΥ ΤΣΙΟΚΑ

Από το εξωτερικό και η επόμενη είδηση, αλλά από διοργάνωση διασυλλογικού επιπέδου. Στη Ρουμανία και στην 1η εθνική κατηγορία άρχισαν τα πλέι οφ της κορυφαίας 4άδας με τη συμμετοχή και της Κλουζ Νάποκα, της ομάδας του Ντανιέλ Τσιόκα. Το σωματείο από το Κλουζ έχασε στον πρώτο ημιτελικό εκτός έδρας από την Πριστάβου με 5-4. Τη ρεβάνς τη δίνει στην έδρα του στις 11 Μαρτίου και πρέπει ν’ ανατρέψει αυτό το αποτέλεσμα για να πάρει την πρόκριση στον τελικό. Το πρώην μέλος της εθνικής μας ομάδας ανδρών είχε απολογισμό δύο νίκες και μία ήττα στο συγκεκριμένο ματς. Στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος η Κλουζ πήρε την 3η θέση και η Πριστάβου τη 2η.

                                    

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ