Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μεγάλη ελληνική αποστολή στο ιταλικό τουρνουά αθλητών με αναπηρίες

AMEA gia_Romania

AMEA gia_RomaniaΜεγάλη συμμετοχή στο διεθνές τουρνουά της Ιταλίας για αθλητές με αναπηρίες θα έχει η Ελλάδα. Το όπεν θα γίνει στο Λινιάνο από την προσεχή Δευτέρα έως τις 4 Μαρτίου, θα περιλαμβάνει τη μεγάλη ηλικιακή κατηγορία, αλλά και αγώνες για αθλητές και αθλήτριες έως 23 ετών και την Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία ατόμων με αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ. Α.ΜΕ.Α.) θα εκπροσωπήσουν επτά στελέχη της εθνικής ομάδας. Είναι οι Γιώργος Μουχθής, Μάριος Χατζηκυριάκος, Αλέξανδρος Διακουμάκος, Λευτέρης Μαυρής, Λάζαρος Τέλογλου, Νίκος Καπλάνης και Χρήστος Στάμου. Το Lignano Master & Junior Open οργανώνεται από την ιταλική ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης και κάτω από τη σκέπη της παγκόσμιας ομοσπονδίας του αθλήματος (την κατηγορία Para Table Tennis).

Οι αθλητές Γιώργος Μουχθής, Μάριος Χατζηκυριάκος, Αλέξανδρος Διακουμάκος του συλλόγου Π.Α.Σ.Κ.Α., όπως και ο Λευτέρης Μαυρής από το σωματείο Τριπτόλεμος πηγαίνουν από αύριο Σάββατο στη γειτονική χώρα, καθώς θα πάρουν μέρος και στους αγώνες Under 23, οι οποίοι θ’ αφορούν μόνο στο απλό. Όλοι τους αγωνίζονται σε κλάσεις των ορθίων. Ακολούθως θα μετάσχουν και στο μάστερ τουρνουά factor 40, που θα διαρκέσει μέχρι τις 4 Μαρτίου.

Στο μάστερ θα συμμετάσχουν ακόμα οι Λάζαρος Τέλογλου, Νίκος Καπλάνης του συλλόγου Π.Α.Σ.Κ.Α., καθώς και ο Χρήστος Στάμου από τον Τριπτόλεμο. Ο Τέλογλου είναι στην κλάση 10 των ορθίων, ενώ ο Στάμου και ο Καπλάνης ανήκουν στις κλάσεις αθλητών με αμαξίδιο. Στη μεγάλη ηλικιακή κατηγορία εκτός από το απλό θα γίνει και το ομαδικό, ενώ οι κλάσεις θα είναι από την 1 έως την 11. Τα παιδιά θ’ αγωνιστούν υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού προπονητή και πρώην διεθνή αθλητή με αναπηρίες Πολυχρόνη Πολίτση. Το δυνατό τουρνουά θ’ αποτελέσει και χρήσιμο τεστ για το φετινό Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ σ’ έναν μήνα από τώρα (25-26 Μαρτίου) θα γίνει στην Αθήνα το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Α.Με.Α.. Να τονιστεί σε αυτό το σημείο ότι οι διεθνείς πηγαίνουν με δικά τους έξοδα στο Λινιάνο, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός τούς συνοδεύει με έξοδα τις οικείας ομοσπονδίας (Ε.Ο.Α.Μ. Α.ΜΕ.Α.) έπειτα από αίτημα που κατέθεσαν οι ίδιοι οι αθλητές της αποστολής. Ν’ αναφέρουμε τέλος, ότι επιδιαιτήτρια του τουρνουά θα είναι η Τίνα Κρόττα.

 

* Στη φωτό οι αθλητές Μαυρής, Χατζηκυριάκος και Μουχθής με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Πολυχρόνη Πολίτση πριν απο την αναχώρηση για το διεθνές όπεν πέρσι στη Ρουμανία. 

 

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ