Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Αγώνες σε έξι πόλεις για τα προκριματικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος παίδων-κορασίδων

Kareas geniko_plano

Kareas geniko_planoΗ ηλικιακή κατηγορία παίδων-κορασίδων θα δώσει συνέχεια αυτό το Σαββατοκύριακο στις προκριματικές φάσεις των Πανελληνίων πρωταθλημάτων επιτραπέζιας αντισφαίρισης για τη σεζόν 2016-2017. Αθλητές και αθλήτριες έως 15 ετών απ’ όλη την Ελλάδα θα κοιτάξουν να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για ωραία παιχνίδια και προκρίσεις στην τελική φάση, η οποία θα γίνει στη Χίο από τις 21 έως τις 23 Απριλίου. Προκριματικοί αγώνες θα διεξαχθούν σε έξι μέρη της χώρας: Στην Αθήνα για την Αττική, στην Πάτρα για την Πελοπόννησο, στην Αλεξανδρούπολη για τη Θράκη, στην Καβάλα για την Ανατολική Μακεδονία, στη Θεσσαλονίκη για τη Βόρεια Ελλάδα και στη Χίο. Συνολικά βρίσκονται στις κληρώσεις  470 παιδιά, 335 αγόρια και 135 κορίτσια και θα διεκδικήσουν 26 και 22 προκρίσεις αντίστοιχα. Όσοι και όσες περάσουν στα τελικά θα συμπληρώσουν τα φαβορί, τα οποία έχουν προκριθεί απευθείας με βάση τους ελληνικούς πίνακες αξιολόγησης. Το σύστημα διεξαγωγής προβλέπει ομίλους στην αρχή και νοκ άουτ ματς στη συνέχεια.

Τα προκριματικά της Αθήνας θα φιλοξενηθούν στην ομοσπονδιακή αίθουσα του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας αύριο και μεθαύριο. Πρόκειται ν’ αγωνιστούν 102 παίδες και 71 κορασίδες. Να προστεθεί ότι στους προκριματικούς της Αττικής παίζουν και αθλητές από νησιωτικά σωματεία και συγκεκριμένα από την Κρήτη, την Κω και την Τήνο.

Οι αγώνες για τη Βόρεια Ελλάδα γίνονται στην ομοσπονδιακή αίθουσα στο περίπτερο 1 της Δ.Ε.Θ. με 104 αθλητές και 18 αθλήτριες. Είναι αξιοσημείωτο μάλιστα, ότι στη Θεσσαλονίκη έχουν δηλωθεί περισσότεροι παίδες απ’ ό,τι στην Αττική.

Οι αγώνες για τη Θράκη θα γίνουν στο γυμναστήριο του 1ου δημοτικού σχολείου Αλεξανδρούπολης όπου θ’ αγωνιστούν οι παίδες με 42 συμμετοχές και οι κορασίδες με 11 συμμετοχές. Σε δύο αίθουσες θα διεξαχθούν τα προκριματικά της Πάτρας. Στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι θα βρεθούν 43 αγόρια και στην ομοσπονδιακή αίθουσα στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, που είναι ακριβώς δίπλα, 16 κορίτσια.

Στην Καβάλα θα πάρουν μέρος στη διαδικασία 22 αγόρια και 7 κορίτσια για τη μία προνομιούχο θέση σε κάθε κατηγορία από την Ανατολική Μακεδονία. Τέλος στη Βοκαριά της Χίου θα διεκδικήσουν, επίσης από μία πρόκριση, 22 αθλητές και 12 αθλήτριες. Αρνητικό, που ούτε σε αυτή τη διοργάνωση υπάρχει συμμετοχή από τη Λέσβο. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δουν τις κληρώσεις των γκρουπ και άλλες πληροφορίες αναρτημένες στην ιστοσελίδα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. (httf.gr). Στον ίδιο ιστότοπο θ’ αναρτηθούν σύντομα και τα αποτελέσματα από τις προκριματικές φάσεις.

 

* Φωτό από το πρόσφατο αναπτυξιακό τουρνουά του Καρέα.

                                               

Μοιράσου το άρθρο:

Σχετικά Άρθρα
EFOEPA Logo

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΙΛΑΘΛΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΑΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ